Skip to content

SPARK


SPARK Smart Industry Fieldlab ‘Smart & Circular Construction’ biedt een programma waarin de ontwikkeling van nieuwe- en bestaande startups en professionals centraal staat. Dit met als doel te bouwen aan een toekomstbestendige sector: building futureproof. Hierbij staat de cross-over met ‘Smart Industry’ centraal. 

SPARK wilt deze vernieuwing van de gebouwde omgeving versnellen door nieuwe technologieën (3D-printing, Internet of Things, robotisering, wearables, Big Data) beschikbaar te maken voor een brede groep van makers, bedrijven, studenten, etc.  Niet alleen door er over te praten, maar door aan de slag te gaan. 

SPARK Makers Zone biedt dé plek, infrastructuur, uniek mix van machines, kennis en het netwerk om samen deze ambitie waar te maken.

spark

De uitdaging

Wij zien dat kennisontwikkeling en een (ontwikkel)perspectief voor nieuwe-, bestaande-en potentiële professionals om in de sector te werken noodzakelijk is voor een toekomstbestendige bouwsector. Een stabiele basis hiervoor ontbreekt.

SPARK gelooft juist in dit ontwikkelperspectief dat nodig is om van waarde te kunnen voor een duurzame leefomgeving, regio, en gebouwde omgeving.

De werkwijze

Bij SPARK Makers Zone is de toegang tot de technologie laagdrempelig. Hiermee krijgen deelnemers de mogelijkheid om in het Fieldlab hun ideeën uit te werken tot concrete prototypes. Met diverse organisatie gaan we aan de slag om ideeën die leven om te zetten naar concrete toepassingen en om nieuwe productieprocessen, betaalbaar en opschaalbaar te maken.

Daarnaast verbinden en faciliteren wij ondernemende partners (vragende en aanbiedende partijen) die samen met ons een programma willen ontwikkelen en willen investeren op inhoud en proces. Stap voor stap – door inhoudelijke en proceskennis op te doen en breed te delen op basis van thema’s en een langjarig programma.

De thema’s binnen het SSC Fieldlab zijn 21st Century Skills, Smart Industry 4.0 en Circulariteit.

De resultaten

SPARK faciliteerde prachtige projecten zoals de lancering van de eerste biobased voetgangersburg ter wereld, een online zelf te maken wikihouse, de energieopwekkende gevel van Solarix, een citydeal in samenwerking met WoonConnect, het Hoedemakers healthy home concept, verschillende makerfaires en vele andere projecten.

Zo deed SPARK ook onderzoek naar het gebruik van Big Data in de bouw.  

Daarnaast organiseert SPARK allerlei events (van workshops 3D-printen tot deelname aan de Den Bosch Data week). Voor de nieuwe werkplaats heeft het fieldlab inmiddels bijna 30 partners om zich heen verzameld waarvan de helft bedrijven.

Contactgegevens

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Bezoekadres

Paardskerkhofweg 15, 5223AJ, 's-Hertogenbosch

Contactpersonen


Cassandra Vugts cassandra@sparkcampus.nl 
Johan Treur Programma Manager johan@sparkcampus.nl