TechValley-NH

In het Fieldlab TechValley-NH werken ruim 35 innovatieve Noord-Hollandse machine- en apparatenbouwers nauw samen met het Research & Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI) van Hogeschool Inholland Alkmaar. Deze koploperbedrijven -de TechnoSpitsen- zijn wereldwijd actief en toonaangevend in zeer uiteenlopende sectoren. Rode draad in de TechValley projecten is smart design & engineering van smart producten en diensten, met data-driven mechatronica als kerndomein. De belangrijkste Smart Industry thema’s binnen TechValley-NH zijn Data, Robotica & Vision en Smart Materials.

Het gezamenlijke doel van de deelnemende bedrijven is een regionaal R&D centrum en ontwikkelplatform voor machinebouw, als verlengstuk en vast onderdeel van het eigen R&D proces. Hierin wordt op basis van gezamenlijke thema’s en innovatievraagstukken samengewerkt aan slimme, machinebouw gerelateerde digitale toepassingen en wordt gaandeweg gebouwd aan een toekomstgericht technologieplatform voor machinebouw. Het netwerk wil zich met Fieldlab TechValley-NH profileren als ‘Hét Smart Machinebouwplatform’.

TechValley-NH sluit nauw aan bij de regionale bedrijvigheid (machinebouw & keten, agri, food) en de innovatie- en onderzoeksvraagstukken die daar spelen. Het faciliteert zowel bedrijven als studenten met de nieuwste kennis en bouwstenen voor onderzoek en innovatie. Naast digitale ontwerpen, modellen en analyses worden in het fieldlab van TechValley-NH ook fysieke proefopstellingen en prototypes gebouwd en getest. Hiermee wordt lerend werken en werkend leren een integraal onderdeel van zowel de cultuur van deelnemende bedrijven als van het Hogeschool Inholland curriculum.

In Fieldlab TechValley-NH wordt binnen een aantal projecten gewerkt aan concrete resultaten op het gebied van smart machinebouw en data driven mechatronica. In het EFRO project TechValley staan 10 innovatiecases van deelnemende TechnoSpitsen centraal. In de Technohub Smart Suppliers worden samen met bedrijfsopleider Tetrix en de regionale ROC’s  Smart Industry kennismodules ontwikkeld, die worden toegepast in concrete ketensamenwerkingsprojecten. In de Smart Farming projecten ‘Peren’, ‘Broccoli’ en ‘Bollen’ wordt met smart machinebouw ingezet op digitalisering en automatisering van teelthandelingen.

Bezoekadres

Bergerweg 200, 1817MN, Alkmaar

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Jose laan
projectmanager
jose.laan@parbleu.nu

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs