Duurzaam organiseren (gratis ebook)

opleiding

We zitten midden in een transitie naar een andere, duurzame en meer circulaire samenleving. Dat betekent voor toeleveranciers en maakbedrijven dat ze duurzamer moeten gaan organiseren en produceren. Dat is geen vrijblijvende keuze, maar noodzaak. Mede vanwege grondstoftekorten, veranderende klantvragen en aangepaste wetgeving. Dit vraagt om een omslag in business- en verdienmodel.

Businessmodellen die een positieve impact hebben op mensen, maatschappij en milieu vragen een andere kijk op het organiseren van waardecreatie. Van alleen monetaire waarde naar impact die van waarde is. Met de Business Model Template uit het gratis ebook ‘Duurzaam Organiseren’ kunnen ondernemers en studenten aan de hand van een gestructureerde aanpak een passend duurzaam businessmodel ontwikkelen.

Aan de hand van een stappenplan en tien bouwstenen worden de verschillende onderdelen van het businessmodel vormgegeven. Zo ontstaat stapsgewijs een nieuwe duurzame of circulaire businesspropositie. Daarnaast kan het Business Model Template ook worden gebruikt om bestaande businessmodellen te verduurzamen. Het Business Model Template is het resultaat van jarenlang onderzoek en is uitgebreid getest in het onderwijs en de praktijk. Met heel veel voorbeelden, bronnen en verwijzingen is dit een echt praktisch werkboek.

(Tip: bekijk ook de gratis online cursus waarmee je praktisch aan de slag gaat met de templates.)

Wil je liever eerst liever vrijblijvend advies van een expert die je op weg helpt? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, we helpen je graag verder.

Download gratis e-book met templates