Data Readiness Program

workshop

Ken je de uitdrukking dat 20% van je klanten voor 80% van je omzet zorgen? Maar zorgen ze ook voor 80% van je marge? En passen ze goed bij jouw type bedrijf? Hoe zou het zijn als je in tien weken weet wie de ‘goede’ klanten zijn, hoe je jouw organisatie vooral op hen kunt inrichten en grip houdt op je operatie? Met data uit jouw bedrijf is het mogelijk om deze inzichten te krijgen. Maar hoe weet je welke data belangrijk is? Waar vind je die data in jouw bedrijf en hoe haal je daaruit de informatie voor betere beslissingen?

Doe mee met het Data Readiness Program

Speciaal voor maakbedrijven die hun organisatie data gedreven willen optimaliseren, heeft het Data Value Center - Smart Industry (DVC-SI) samen met haar partners Jheronimus Academy of Data Science (JADS), de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Gritd het Data Readiness Program samengesteld. JADS is dé universiteit voor data science en expert in het creëren van data gedreven bedrijfsmodellen. BOM is betrokken bij meer dan 150 groeiende bedrijven.

Vanaf medio juni 2022 kun je als ondernemer mee doen met het Data Readiness Program. In slechts tien weken tijd maak je een flinke sprong voorwaarts en leer je op praktische wijze een eigen data gedreven businessmodel met een data gedreven dashboard te ontwikkelen om jouw bedrijfsdata inzichtelijk en bruikbaar te maken. Daarmee kun jij betere strategische beslissingen nemen om het rendement van jouw organisatie te optimaliseren.

Wat mag je verwachten?

Samen met een data scientist ga je aan de slag om relevante financiële, operationele én klantdata die in jouw bedrijf aanwezig is te inventariseren en te categoriseren. Vervolgens toetsen we welke data bruikbaar is of kan worden gecreëerd om data gedreven beslissingen te nemen. Samen met experts vertalen we deze data in een praktisch (realtime) dashboard. Hiermee kun je zien welke factoren jouw groei en rendement belemmeren. Zo kun je scherper sturen op het behouden én vinden van klanten die jouw marge aanzienlijk kunnen helpen verbeteren. Ook kun je zo betere beslissingen nemen over operationele processen die te weinig waarde opleveren.

Praktische informatie

  • Het Data Readiness Program is bedoeld voor bedrijven in de maakindustrie.

  • Het programma wordt namens het Data Value Center - Smart Industry verzorgd door JADS, BOM en Gridt.

  • Voor deelname is het noodzakelijk om een software licentie te nemen/te hebben op een pakket waarmee je jouw dashboard kan bouwen. (Bijvoorbeeld Microsoft BI).

  • Wij vragen een commitment in tijd van ca. 80 uur gedurende het programma.

  • Tijdens de plenaire sessies kan een tweede collega kosteloos meedoen.

  • De bijeenkomsten zijn afwisselend op locatie bij JADS in Den Bosch en via Microsoft Teams.

Interesse in deelname?

In deze editie van het Data Readiness Programma kan slechts een beperkt aantal ondernemers deelnemen voor het eenmalig sterk gereduceerde bedrag van € 995.- (normaliter € 3000,-). Bedrijven die wegens overinschrijving niet aan deze editie kunnen deelnemen, zullen we uitnodigen voor volgende edities.

Download de PDF brochure - of gebruik het online aanmeldformulier.

Heb je vragen?

Heb je vragen over het Data Readiness Program? Stuur een email naar: datavaluecenter@smartindustry.nl

Download de PDF brochure

Meer diensten van hub Zuid

thumbnail

Voucher voor Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

voucher

Bedrijven kunnen heel voordelig aansluiten bij het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) dankzij de innovatievouchers van Smart Industry Hub Zuid.

thumbnail

Innovatie Voucher - Smart Industry Hub Zuid

voucher

Met een innovatie voucher van Smart Industry Hub Zuid kun je als ondernemer laagdrempelig aan de slag met innovatie en de Smart Industry thema's in jouw MKB maakbedrijf.

thumbnail

Quickscan High Tech Software ontwikkeling

assessment

U heeft een idee om de prestaties van uw bedrijf of uw product te verbeteren. Maar wat moet er allemaal gebeuren?

thumbnail

Data Value Versnellers

voucher

Wil je als maakbedrijf stappen zetten en ontdekken hoe jij met het benutten van data productieprocessen kunt optimaliseren, producten of diensten slimmer kunt maken, of business- of verdienmodellen kunt vernieuwen?

thumbnail

FOKUS scan

assessment

Het grensoverschrijdend project Fabriek van de Toekomst stimuleert de kleine en middelgrote industrie om te innoveren in productietechnologie. Nederlandse en Vlaamse kennisinstellingen, sector- en brancheverenigingen hebben de krachten gebundeld om ondernemingen en ondernemers gereed te maken voor een gezonde toekomst in de nieuwe industriële revolutie. Het project FOKUS: Fabriek van de toekomst Ontwikkelen uit KennisbUndeling en Samenwerking, benut internationale kennis om bij ondernemingen innovatie versneld te kunnen realiseren.

thumbnail

Adviesgesprek over circulair ondernemen

advies

Ontdek in een vrijblijvend adviesgesprek waar voor jouw bedrijf kansen liggen om met circulair ondernemen aan de slag te gaan.

thumbnail

Data Maturity QuickScan van het JADS MKB Datalab

assessment

Met de kosteloze Data Maturity QuickScan krijg je snel inzicht in de data-volwassenheid van jouw organisatie.

thumbnail

Werksessies uitwisseling restmaterialen

workshop

Zijn er binnen jouw bedrijf reststromen die geld kosten? Of heb je behoefte aan grondstoffen? Doe dan mee met een werksessie van Symbiosis4Growth.

thumbnail

Data Kansen Stappenplan

assessment

Het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) biedt een kosteloos één-daags assessment door een Data Coach aan, waarmee je inzicht krijgt waar jouw bedrijf staat, welke zakelijke kansen er liggen en hoe je eerste stappen kunt zetten.

thumbnail

Adviesgesprek over digitalisering en software

advies

Bespreek uw ideeën over het verbeteren van bedrijfspresaties in een vrijblijvend adviesgesprek met een expert op het gebied van software en digitalisering.

thumbnail

Adviesgesprek met een Data Coach

advies

Laat je adviseren door een Data Coach en ontdek hoe jij met data nieuwe kansen kunt verzilveren.

thumbnail

Advies nodig? Specialisten staan voor u klaar!

advies

Ontdek wat er mogelijk is met Smart Industry en waar kansen liggen voor jouw maakbedrijf.

thumbnail

Data Science & AI For Industry

opleiding

Wil je aan de slag met data en AI? Dat vraagt om gedegen kennis van jouw personeel. JADS heeft heeft een mooi Data science & AI opleidingsprogramma ontwikkeld, speciaal voor de maakindustrie.