Events

20 februari | Smart up or Shut down | Maarten van Gils

Arnhem

Smart Up or Shut Down’ is de boodschap van dr. ir. Maarten van Gils, die op donderdagmiddag 20 februari 2020 geïnstalleerd wordt als lector ‘Smart Business’, in het auditorium van de HAN-campus in Arnhem. U bent van harte uitgenodigd! Benieuwd naar de visie van deze ambitieuze lector? Meldt u zich dan hier aan!

Lees verder

20 februari | 5G Manufacturing Inspiration Sessie

Eindhoven

Wees welkom op de 5G Manufacturing Inspiration Session die op 20 februari van 8:00 tot 12:00 in het Software Competence Center op BIC plaatsvindt. Deze sessie wordt georganiseerd door het High Tech Software Cluster, Brainport Industries en KPN. Meer informatie leest u hier.

Aanmelden kan hier

10 maart| Masterclass Data-acquisitie en -interpretatie

Arnhem

Ontwikkelingen op het gebied van data en technologie gaan supersnel en de mogelijkheden zijn legio. Engineersbureau QING vindt het belangrijk dat engineers bijblijven en zich voortdurend ontwikkelen. Daarnaast delen ze graag hun kennis en die van de partners op deze gebieden met de industrie. Dat doen ze via events en seminars bij partners, opdrachtgevers, hogescholen en universiteiten. Maar ook via masterclasses in Arnhem, vier keer per jaar. De eerste masterclass is op 10 maart en verzorgt QING in samenwerking met Innius B.V.

Lees meer

10 maart | BeNELux & DE Networking event tijdens METAV 2020

Düsseldorf

Als medeorganisator van METAV nodigt Smart Industry u van harte uit voor de netwerkbijeenkomst op 10 maart. The Network Day Benelux biedt deelnemers de mogelijkheid om (nieuwe) contacten te maken met ondernemers uit de Benelux en Noord-Rijnland-Westfalen. Na ontvangst met koffie en broodjes, zullen de deelnemers worden verwelkomd door het Ministerie van Economische Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Daarnaast wordt u rondgeleid en beleeft u de hoogtepunten van METAV die inzicht geven in de actuele thema’s en
technologieën van de toekomst.

Lees verder

17 maart | de Smart Industry Kickoff Jaarevents 2020

Utrecht

Rechtstreeks in het hart van ESEF Maakindustrie en TechniShow in de Jaarbeurs Utrecht vindt op 17 maart de Smart Industry Kickoff Jaarevents plaats.  Het Smart Industry Jaarevent, in de voorgaande jaren een éénmalig evenement, zal na deze startbijeenkomst van 21 t/m 25 september op vijf locaties in de regio’s een vervolg krijgen.

Lees verder

25 maart | Holland High Tech Voorjaarsevenement

Utrecht

Doet u zaken met Duitsland en wilt u deze samenwerking versterken? Kom dan naar het Holland High Tech Voorjaarsevenement Energie & Digitalisering | Duits-Nederlandse Innovatiekansen op woensdagmiddag 25 maart in DeFabrique in Utrecht. Het Holland High Tech Voorjaarsevenement is onderdeel van de Duitslanddag van de Duits-Nederlandse Handelskamer.

Lees verder

31 maart | ZIE 2020, hét jaarevent voor de high-tech industrie in West-Nederland

Dordrecht

Bezoek op 31 maart het jaarcongres ZIE van Holland Instrumentation. Toon uw mensgerichte technologie of bekijk op de innovatiemarkt die van anderen. Je hoort in de plenaire sessie meer over de voordelen en beperkingen van mensgerichte technologie. Tijdens de break-out sessies kun je hierover van gedachten wisselen. Je gaat naar huis met concrete ideeën over technologie die helpt om jouw huidige en nieuwe personeel sneller te laten leren, minder fouten te laten maken en gezond te houden. ZIE 2020 biedt jou de informatie om hier echt mee aan de slag te gaan.

Lees verder

9 april | Foutloos assembleren van producten dankzij virtuele (AR) technieken

Nieuwegein

Meer variaties van producten (die vaak erg op elkaar lijken) worden in steeds kleinere series geassembleerd. Hierdoor neemt het risico van fouten tijdens assemblage fors toe (ook bij ervaren medewerkers). Hoe meer productvariaties, hoe langer de inwerktijd voor onervaren medewerkers zal zijn. Toch is het steeds belangrijker om foutloos en flexibel te assembleren. Onder de naam Augmented Reality (AR) is de laatste jaren hard gewerkt aan technologie om het voor medewerkers mogelijk te maken om, ondanks een grote variëteit van te assembleren producten, toch foutloos te werken en sneller in te leren.

Lees verder