Events

10 mei 2019: Stakeholderconsultatie bijeenkomst over digitalisering en beleid

Zoetermeer

In 2018 heeft Minister Kaag in haar BuHa-OS nota aangekondigd met een visie op digitalisering voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking te komen. In een dergelijke visie mag het onderwerp Smart Industry niet ontbreken. Sterker nog, wat ons betreft staat dit onderwerp centraal. Het speelt immers een cruciale rol bij de versterking van onze internationale concurrentiepositie. Hiervoor wil het Ministerie van Buitenlandse Zaken graag input uit het bedrijfsleven ophalen. Graag nodigen wij u uit om uw inzichten te delen. Door middel van uw input kunnen we ervoor zorgen dat de doelen en belangen van Smart Industry door het handelsbeleid worden gediend.

Lees verder

23 mei 2019: Concureer digitaal: speel in op de markt van de toekomst

Valkenswaard

Zijn Booking.com en Air BNB voor de business-to-businessmarkt de ver van mijn bed show? Wie denkt dat digitalisering de business-to-businessmarkt niet zal raken komt bedrogen uit. Weet u hoeveel transacties op de markt nu al via digitale kanalen lopen? Kunnen klanten digitaal ook bij u bestellen? En hoe stevig is uw positie in de keten in de digitale toekomst? Smart Industry Hub Zuid organiseert op 23 mei een bijeenkomst die bestaat uit een plenaire sessie en diverse workshops. Daarnaast hoort u praktijkverhalen van MCB, de Cromvoirtse, Melis Gieterijen, Staka Schakelkasten, Van Frankenhuyzen en Batchforce en geven TNO en het Smart Industry Fieldlab Smart Connected Supplier Network hun visie op de digitale markt.

Lees verder

28 mei 2019: Matchmaking event Smart Industry en Industrie 4.0

Luik, België

In het kader van de komende twee Eurostars Calls, organiseren Service Public de Wallonie-Recherche, NCP Wallonie en het Enterprise Europe Network op 28 mei 2019 een matchmaking-evenement voor het MKB en kennisinstellingen geïnteresseerd in smart industry of industrie 4.0 in Luik, België. Eurostars is een Europees innovatie- en financieringsprogramma en een initiatief van EUREKA en de Europese Commissie. Het is vergelijkbaar met de MIT en het SME-instrument. Eurostars geeft projecten financiële ondersteuning via de nationale overheid van ieder deelnemend land.

Lees verder

13 juni 2019: Fieldlab bijeenkomst skills programma’s

IJmuiden

Op 13 juni organiseert Smart Industry in samenwerking met Katapult en het Platform Talent voor Technologie exclusief voor de Smart Industry Fieldlabs de eerste bijeenkomst ten behoeve van het skills programma. Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda. Tijdens deze middag presenteren een aantal Fieldlabs hoe zij hun huidige aanbod hebben gerealiseerd en waarmee rekening te houden om succesvolle skills programma’s te verwezenlijken. De middag maakt onderdeel uit van de katapult tweedaagse en sluit af met de feestelijke opening van het Fieldlab Techport. De bijeenkomst vindt plaats bij Tata Steel in IJmuiden.

Lees verder