Skip to content

Fieldlab CONNECTIVITYLAB

ICCS: INNOVATION CENTER CONNECTED SOLUTIONS

Het Innovation Center Connected Solutions, ICCS, is de opvolger van de proeftuin 5Groningen. Het ICCS werkt samen met partners aan innovatieve toepassingen met de nieuwste communicatietechnologie voor ondernemers, organisaties en overheden.  Naast 5G technologie, waar in de proeftuin 5Groningen ervaring mee is opgedaan, kunnen ook andere communicatietechnologieën bijdragen aan innovaties.

ICCS

De uitdaging

Communicatietechnologie in nieuwe toepassingen kan mogelijk bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. We krijgen allemaal te maken met de digitale transformatie en daarin speelt communicatietechnologie een belangrijke rol. In de landbouw, zorg, energiesector, mobiliteit en (smart) industry kunnen bij ICCS nieuwe toepassingen onderzocht en getest worden. 

De werkwijze

Met een kleine formatie en een up-to-date faciliteit met de nieuwste communicatietechnologieën op de Zernikecampus, met in de toekomst uitbreidingen naar de regio’s in specifieke field-labs, faciliteren en ondersteunen wij ondernemers, organisaties en kennisinstellingen bij experimenten, pilots, projecten en onderzoeksprogramma’s.

De resultaten

ICCS bouwt voort op de resultaten van de proeftuin 5Groningen, waarin verschillende pilots zijn uitgevoerd in samenwerking met ondernemers en de aan ons verbonden partners. Zo is getest met remote support voor industrieel onderhoudspersoneel, onderzoek gedaan naar condition based maintenance waarin sensoren draadloos informatie doorgeven en is getest met een head mount tablet waarbij de engineer op een scherm in een helm ter plekke de benodigde informatie krijgt.

Contactgegevens

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Postadres

Zernikepark 10, 9747 AN Groningen

Contactpersoon

Roland Klarenbeek r.j.m.klarenbeek@pl.hanze.nl