Fieldlab RoboHouse
Fieldlab RoboHouse is gevestigd op de TU Delft Campus. Een plek waar midden- en kleinbedrijven laagdrempelig kennismaken met robotica. We leren door te doen; testen en experimenteren met robotica. In co-creatie met innovatie-experts, kennisinstellingen, wetenschappers én de mensen op de werkvloer. Ons doel: robotica innovaties versnellen en sneller naar de maatschappij brengen.
De uitdaging
Je bedrijf worstelt met het vinden van nieuw personeel, je moet zelf overuren maken om personeelsuitval op te vangen of je wilt innoveren op de werkvloer om nieuw talent aan te trekken. Met name in sectoren waar het werk fysiek zwaar of gevaarlijk is, zoeken ondernemers naar praktische oplossingen in robotica. Niet om mensen te vervangen, maar om te ondersteunen. Uitdagingen waar TU Delft fieldlab RoboHouse ondernemers bij helpt.
Wij bieden:
- kennis op het gebied van robotica & kunstmatige intelligentie (AI);
- testfaciliteiten, robots en een nagebootste werkomgeving;
- toegang tot TU Delft: studenten, wetenschappers en startups;
- Van knelpunt op de werkvloer tot een technisch en financieel gevalideerd oplossingsconcept;
- ondersteuning bij de overgang van prototyping naar serieproductie.
De werkwijze
Via het gesubsidieerde innovatieprogramma MKBdoet van RoboHouse kunnen mkb-bedrijven kosteloos en laagdrempelig aan de slag met robotica: maak kennis met de nieuwste technologieën tijdens een demodag, doe ideeën op voor oplossingen via een kennissprint of werk samen met RoboHouse aan je eigen actieplan, waarmee we de haalbaarheid en vervolgstappen in kaart brengen. Binnen 3 maanden weet je hoe robotica technologie jouw probleem wegneemt.
De resultaten
Tientallen mkb-bedrijven maakten de afgelopen jaren kennis met robotica via het innovatieprogramma MKBdoet. Het bracht hen een stap verder met innoveren. Zo onderzocht zonnepanelenfabrikant Exasun of de uitbreiding van hun productielijn haalbaar was, waarmee zij een investering binnenhaalden. En ingenieursbedrijf Low8 schatte de kosten in voor een oplossingsconcept, zodat zij konden besluiten om een productiestap uit te besteden. Kortom: MKBdoet is een laagdrempelige, kosteloze manier om praktisch aan de slag te gaan met robotica.
Contactgegevens
Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:
Postadres
Julianalaan 67, 2628 BC, Delft
Contactpersonen
Mark Bruijnen - M.C.Bruijnen@tudelft.nl