Skip to content

High Tech Software cluster

Smart Industry innovaties draaien om software. Maar, software is onzichtbaar. Je kunt het letterlijk niet aanraken. Het bezoekerscentrum van het High Tech Software Cluster moet daar verandering in brengen. In het zogenoemde Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus kunnen bezoekers kennis maken met tastbare innovaties die door software mogelijk worden gemaakt, zoals onder andere een digitale tweeling van productiesystemen. Het is ook dé plek voor bedrijven in de maakindustrie om inzicht te krijgen in de veranderende rol van software.

263d55-w250-s

De uitdaging

In het High-Tech Software Cluster hebben een dertigtal software bedrijven uit de Brainport regio zich verenigd. De bedrijven uit deze groep behoren tot de makers van de meest geavanceerde software ter wereld. Die complexe software is nodig om de slimme systemen, welke gebruikt worden in smart industry toepassingen, te laten draaien. Steeds slimmere toepassingen vragen ook om steeds slimmere, meer flexibele en bovendien betrouwbare software. Met de 30 bedrijven werkt het fieldlab aan nieuwe software op het gebied van virtual prototyping en design, model based software design en data analytics & services.

De werkwijze

Het fieldlab wil laten zien hoe baanbrekende innovatieve software bijdraagt aan het efficiënter, flexibeler en kwalitatief beter ontwikkelen en produceren van hardware. De uitgangspunten hiervan zijn: het verkorten van de time-to-market en het voorkomen dat de complexe ontwikkelprojecten van producten en diensten bij machinebouw oncontroleerbaar en onbeheersbaar worden. Daarnaast creëert het cluster een software hub waar de bedrijven hun software in onderbrengen.

De resultaten

In 2018 heeft het fieldlab de showcases voor het Software Competence Center ontwikkeld. Bezoekers kunnen na de opening kennismaken met diverse nieuwe software toepassingen in Automated Guided Vehicles, Robotica, de Pepper-Robot, 3D-bin picking, profile matching en digitale tweelingen van productiesystemen. Het Software Competence Center biedt zo een ‘digitale showroom’ voor de bedrijven uit het cluster om hun nieuwste technologie te laten zien. Daarnaast zal het cluster in het center ook opleidingen en trainingen gaan verzorgen, dit is voor zowel werknemers die een opfriscursus nodig hebben als voor jongeren die het software vak willen leren.

Contactgegevens

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Postadres

BIC 1, 5657 BX, Eindhoven