Hub Noord

Smart Industry is een belangrijk thema voor Noord-Nederland. Naast de Noordelijke Fieldlabs (Region of Smart Factories, 5Groningen, Technologies Added en Smart Dairy Farming) is er een initiatiefgroep, die bestaat uit FME, KvK, Metaalunie District Noord, NOM en TNO. Deze groep organiseert gezamenlijk de Noordelijke Smart Factory Tour.

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Hans Praat
Functie: Hub Coördinator Noord
E-mail: praat@nom.nl

Evenementen

Fieldlabs

thumbnail

Region of Smart Factories

Fieldlab

De Noordelijke maakindustrie moet ingrijpend veranderd worden, daarom ontwikkelen 40 partners uit Noord-Nederland samen de Fabriek van de toekomst met het fieldlab ROSF.

thumbnail

5groningen

Fieldlab

De 5G proeftuin in Noord-Groningen is het fieldlab voor 5G, de nieuwste generatie mobiel internet. 5G heeft veel potentie in termen van snelheid, verzenden van grote hoeveelheden data, betrouwbaarheid, aantal verbonden apparaten (Internet-of-things) en batterijduur. 5G is nog volop in ontwikkeling en telecombedrijven werken hard aan nieuwe antennes en sensoren.

thumbnail

Innovatiecluster Drachten

Fieldlab

Innovatiecluster Drachten is een internationaal werkend ecosysteem van samenwerkende High Tech bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland die vooroplopen met innovaties en concurrerend zijn in de wereldmarkt. Onze bedrijven werken samen aan de oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst. Wij noemen dit de Big 5 van de High Tech: 3D metal printing; unieke combinatie van 3D printing, fundamentele metaalkennis en (ECM )postprocessing technologieën; Remote sensoring en big data; het op afstand verbinden van apparaten, instrumenten en machines en data verzamelen, overbrengen, opslaan, analyseren en handelen; Robotics; het ‘manarm’ of zelfs ‘manloos’ laten functioneren van high tech systems bij klanten en in fabrieken; Visual intelligence; unieke combinatie van cameratechnieken, big data en neurale netwerken; All electric propulsion; 100% emmissieloos aandrijven van systemen door elektrische aandrijftreinen inclusief high performance PV (100% renawable).

Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Noord

Projecten

Ambassadeurs

Logo Software Borg Stichting
Logo Variass
Logo Insurance Managers
Logo ICTRecht
Logo NHL Hogeschool
Logo A.B. software & consultancy