Hub Noord

Smart Industry Hub Noord

Het digitaliseren van de industrie, ook wel ‘Industrie 4.0’ genoemd, beperkt zich in de Noordelijke regio vooral nog tot een groep organisaties die al vroeg de mogelijke toepassingen van deze technologieën hebben ingezien.

De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de maak-en procesindustrie en gaat deze bedrijven helpen en ondersteunen om slimmer te worden.

De Smart Industry Hub Noord is er voor grote én kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. 

Wat betekent Smart Industry voor jou?

Om een goede impressie te krijgen over wat Smart Industry inhoudt en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen, bekijk dan animatiefilm.

DOE MEE

Diensten

thumbnail

12 partners verbonden in Smart Industry Hub Noord

advies

Eén herkenbaar platform voor digitalisering en Smart Industry. Samen staan we sterker. Daarom hebben alle Noordelijke organisaties via de Smart Industry Hub de handen ineengeslagen.

thumbnail

Introductie Workshop “Maak van je fabriek een Smart Factory”

workshop

Digitalisering en Smart Industry bieden veel kansen voor de industrie. Wat kun je ermee en hoe begin je eraan als productiebedrijf in de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland?

thumbnail

Skillslab

opleiding

Een belangrijk onderdeel van de Smart Industry Hub zijn de zogenaamde “Skillslabs”. Dit zijn demo-locaties waar bedrijven Smart Industry-oplossingen kunnen bekijken en uitproberen.

thumbnail

Smart Industry Assessment

assessment

Ben je benieuwd waar je nu staat op het gebied van Smart Industry? Of wil je met jouw bedrijf aan de slag met digitalisering, maar weet je niet waar te beginnen? Doe het Smart Industry Assessment!

thumbnail

Webinars en Masterclasses

opleiding

Op zoek naar overzicht en kennis om echt in actie te kunnen komen om jouw organisatie Smart Industry ready te krijgen? Op zoek naar bepaalde Smart Industry thema's? En hoor je graag van collega’s bedrijven hoe zij met deze uitdaging omgaan?

thumbnail

Solution Providers en Consultants

advies

Bied jij oplossingen of ondersteuning bij Smart Industry projecten? De industrie gaat de komende jaren fors investeren in digitalisering en Smart Industry. De Smart Industry Hub Noord zoekt Solution Providers en Consultants!

thumbnail

Overzicht diensten Smart Industry Hub Noord

advies

Of je nu net begint met te leren over Smart Industry of je zit al volop in de transitie: iedereen kan gebruik maken van de diensten van de Smart Industry Hub Noord. De diensten van Smart Industry Hub-Noord worden kosteloos aangeboden aan Noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Diensten overzicht Evenementen overzicht

Laatste nieuws

thumbnail

Schakelevent maakindustrie & logistiek: Verbeteren arbeidsproductiviteit noodzakelijk

Productiecapaciteit verhogen

Aan welke knoppen kun je nog draaien om méér productie te doen met minder mensen

Smart Industry Hub Zuid
thumbnail

Rabobank eerste financiële partner in het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie

Circulair ondernemen

Als eerste financiële instelling verbindt Rabobank zich aan het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM).

Smart Industry Hub Zuid
thumbnail

Nieuwe opleiding Data Science & AI for Industry

Big Data en AI

Wil je aan de slag met data en AI? Dat vraagt om gedegen kennis van jouw personeel. JADS heeft heeft een mooi Data science & AI opleidingsprogramma ontwikkeld, speciaal voor de maakindustrie.

Data Value Center - Smart Industry
thumbnail

Persbericht | Jan Post aangesteld als kwartiermaker van nieuwe Noordelijk AI-Hub

Netwerken, contacten en sparren

De regio Noord-Nederland zet de AI-hub Noord-Nederland op. Deze nieuwe netwerkorganisatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties samen, die werken met Artificial Intelligence (AI). Doel is om de al bestaande samenwerkingsverbanden te verstevigen en verder uit te bouwen. Daarmee sluit de hub aan bij de ambities van Nederland om wereldwijd een sterke positie op te bouwen in de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie.

Smart Industry Hub Noord
thumbnail

Grote belangstelling voor de kick-off van de Smart Industry Hub Noord-Nederland

Smart Industry

Als er een noordelijk record zou bestaan van meest bezochte webinars, dan zou die nu vast en zeker in handen zijn van de nieuwe Smart Industry Hub. Maar liefst 250 mensen volgden afgelopen vrijdag de opening die via een livestream vanuit JB Besturingstechniek in Oosterwolde werd uitgezonden.

Smart Industry Hub Noord
Meer nieuws Projecten overzicht

Fieldlabs

thumbnail

Fieldlab Binder3D

Smart Industry

Op 11 januari jl is het 48e Smart Industry fieldlab Binder3D in Westerbork (Drenthe) geopend. Binder3D is voort gekomen uit onderzoeksactiviteiten van Getech. Getech is een hightech metaal bedrijf dat kansen ziet in de inzet van 3D printing/Additive Manufacturing productie voor haar eigen product, maar dat nu haar kennis ook deelt met andere bedrijven in Noord-Nederland.

thumbnail

Region of Smart Factories (RoSF)

Smart Industry

Region of Smart Factories (RoSF) is één van de fieldlabs van het eerste uur in Nederland en de voorloper van de Noordelijke Smart Industry Hub. Binnen RoSF experimenteren 40 bedrijven en kennisinstellingen met Industry 4.0 toepassing. Daar is een hechte community uit ontstaan. De bedrijven presenteren zich jaarlijks op de Hannover Messe en het Assessment dat binnen RoSF is ontwikkeld is landelijk uitgerold. De eerste fase van RoSF wordt begin 2021 afgesloten met een conferentie. Daarna gaat RoSF verder als bedrijven-denktank waarin we de contouren gaan verkennen voor de “Industry 5.0” waarin Smart Industry, circulariteit en de groene chemie bij elkaar komen.

thumbnail

5Groningen

Automatisering

De 5G proeftuin in Noord-Groningen is het fieldlab voor 5G, de nieuwste generatie mobiel internet. 5G heeft veel potentie in termen van snelheid, verzenden van grote hoeveelheden data, betrouwbaarheid, aantal verbonden apparaten (Internet-of-things) en batterijduur. 5G is nog volop in ontwikkeling en telecombedrijven werken hard aan nieuwe antennes en sensoren.

thumbnail

Technologies Added

Smart Industry

Als je wilt weten hoe de nieuwe generatie ondernemers in de maakindustrie hun productie en operations het liefst willen organiseren, kom dan zeker eens een kijkje nemen bij Technologies Added in Emmen. Op de locatie van de voormalige armaturenfabriek van Philips staat de eerste shared Smart Factory van Nederland en wie weet wel van de wereld. “Het voelt als je eigen fabriek,” zo luidt de slogan. Daarmee is Technologies Added één van de meest baanbrekende experimenten binnen de Nederlandse maakindustrie.

thumbnail

Innovatiecluster Drachten

Big Data en AI

Innovatiecluster Drachten is een internationaal werkend ecosysteem van samenwerkende High Tech bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland die vooroplopen met innovaties en concurrerend zijn in de wereldmarkt. Onze bedrijven werken samen aan de oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst. Wij noemen dit de Big 5 van de High Tech: 3D metal printing; unieke combinatie van 3D printing, fundamentele metaalkennis en (ECM )postprocessing technologieën; Remote sensoring en big data; het op afstand verbinden van apparaten, instrumenten en machines en data verzamelen, overbrengen, opslaan, analyseren en handelen; Robotics; het ‘manarm’ of zelfs ‘manloos’ laten functioneren van high tech systems bij klanten en in fabrieken; Visual intelligence; unieke combinatie van cameratechnieken, big data en neurale netwerken; All electric propulsion; 100% emmissieloos aandrijven van systemen door elektrische aandrijftreinen inclusief high performance PV (100% renawable).

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Noord

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Froukje Veenema-Derks
communicatie adviseur
veenema@nom.nl
Foto contactpersoon
Hans Praat
Hub Development Manager
praat@nom.nl

Stakeholders

Logo NOM
Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo FME
Logo TNO
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo NOM

Ambassadeurs

Logo NHL Hogeschool
Logo Big ID
Logo AB
Logo YP Your Partner B.V.
Logo KxA
Logo Syntri