Hub Noord

Smart Industry Hub Noord

Het digitaliseren van de industrie, ook wel ‘Industrie 4.0’ genoemd, beperkt zich in de Noordelijke regio vooral nog tot een groep organisaties die al vroeg de mogelijke toepassingen van deze technologieën hebben ingezien.

De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de maak-en procesindustrie en gaat deze bedrijven helpen en ondersteunen om slimmer te worden.

De Smart Industry Hub Noord is er voor grote én kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. 

Wat betekent Smart Industry voor jou?

Om een goede impressie te krijgen over wat Smart Industry inhoudt en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen, bekijk dan animatiefilm.

DOE MEE

Diensten

thumbnail

De Partners in Noord-Nederland

advies

Eén herkenbaar platform voor digitalisering en Smart Industry. Samen staan we sterker. Daarom hebben alle Noordelijke organisaties via de Smart Industry Hub de handen ineengeslagen.

thumbnail

Introductie Workshop “Maak van je fabriek een Smart Factory”

workshop

Digitalisering en Smart Industry bieden veel kansen voor de industrie. Wat kun je ermee en hoe begin je eraan als productiebedrijf in de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland?

thumbnail

Smart Industry Assessment

assessment

Wat is er nodig om je bedrijf een volgende stap te laten zetten in digitalisering, zodat je slimmer kunt produceren, een hogere kwaliteit kan leveren en flexibeler in je productie te worden?

thumbnail

Masterclasses

opleiding

Op zoek naar overzicht en kennis om echt in actie te kunnen komen om jouw organisatie Smart Industry ready te krijgen? Op zoek naar bepaalde Smart Industry thema's? En hoor je graag van collega’s bedrijven hoe zij met deze uitdaging omgaan?

thumbnail

Solution Providers en Consultants

advies

De expertise over digitalisering en Smart Industry zit vooral bij de bedrijven zélf. We zien in Noord-Nederland steeds meer bedrijven die interessante “Smart Industry oplossingen” aanbieden.

thumbnail

Smart Industry Hub Noord

advies

Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben alle Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. We gaan beginnen met de Smart Industry Hub Noord-Nederland!

thumbnail

Programma Noord

advies

Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben alle Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. We gaan beginnen met de Smart Industry Hub Noord-Nederland! De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de productie- en maakindustrie. Dus voor grote EN voor kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. Via de Smart Industry Hub Noord gaan we de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland ondersteunen op het gebied van digitalisering en Smart Industry. Doe je mee?

Diensten overzicht Evenementen overzicht

Laatste nieuws

Meer nieuws Projecten overzicht

Fieldlabs

thumbnail

Region of Smart Factories (RoSF)

Smart Industry

Region of Smart Factories (RoSF) is één van de fieldlabs van het eerste uur in Nederland en de voorloper van de Noordelijke Smart Industry Hub. Binnen RoSF experimenteren 40 bedrijven en kennisinstellingen met Industry 4.0 toepassing. Daar is een hechte community uit ontstaan. De bedrijven presenteren zich jaarlijks op de Hannover Messe en het Assessment dat binnen RoSF is ontwikkeld is landelijk uitgerold. De eerste fase van RoSF wordt begin 2021 afgesloten met een conferentie. Daarna gaat RoSF verder als bedrijven-denktank waarin we de contouren gaan verkennen voor de “Industry 5.0” waarin Smart Industry, circulariteit en de groene chemie bij elkaar komen.

thumbnail

5Groningen

Automatisering

De 5G proeftuin in Noord-Groningen is het fieldlab voor 5G, de nieuwste generatie mobiel internet. 5G heeft veel potentie in termen van snelheid, verzenden van grote hoeveelheden data, betrouwbaarheid, aantal verbonden apparaten (Internet-of-things) en batterijduur. 5G is nog volop in ontwikkeling en telecombedrijven werken hard aan nieuwe antennes en sensoren.

thumbnail

Technologies Added

Smart Industry

Als je wilt weten hoe de nieuwe generatie ondernemers in de maakindustrie hun productie en operations het liefst willen organiseren, kom dan zeker eens een kijkje nemen bij Technologies Added in Emmen. Op de locatie van de voormalige armaturenfabriek van Philips staat de eerste shared Smart Factory van Nederland en wie weet wel van de wereld. “Het voelt als je eigen fabriek,” zo luidt de slogan. Daarmee is Technologies Added één van de meest baanbrekende experimenten binnen de Nederlandse maakindustrie.

thumbnail

Innovatiecluster Drachten

Big Data en AI

Innovatiecluster Drachten is een internationaal werkend ecosysteem van samenwerkende High Tech bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland die vooroplopen met innovaties en concurrerend zijn in de wereldmarkt. Onze bedrijven werken samen aan de oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst. Wij noemen dit de Big 5 van de High Tech: 3D metal printing; unieke combinatie van 3D printing, fundamentele metaalkennis en (ECM )postprocessing technologieën; Remote sensoring en big data; het op afstand verbinden van apparaten, instrumenten en machines en data verzamelen, overbrengen, opslaan, analyseren en handelen; Robotics; het ‘manarm’ of zelfs ‘manloos’ laten functioneren van high tech systems bij klanten en in fabrieken; Visual intelligence; unieke combinatie van cameratechnieken, big data en neurale netwerken; All electric propulsion; 100% emmissieloos aandrijven van systemen door elektrische aandrijftreinen inclusief high performance PV (100% renawable).

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Noord

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Frank Bosveld
Functie: Programma manager | Smart Industry Hub Noord Nederland
E-mail: frankbosveld@sih-noord.nl
Foto contactpersoon
Naam: Hans Praat
Functie: Hub Development Manager
E-mail: praat@nom.nl
Foto contactpersoon
Naam: Ineke van de Ven
Functie: Project Manager | Bureau Manager
Tel: 0612911828
E-mail: inekevandeven@sih-noord.nl

Stakeholders

Logo TNO
Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo FME
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo NOM
Logo TNO

Ambassadeurs

Logo Syntri
Logo Insurance Managers
Logo Viraad
Logo Software Borg Stichting
Logo GotoGemba
Logo ICIT