Hub Noord

Smart Industry Hub Noord

Wat is de Smart Industry Noor?d Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. De Smart Industry Hub Noord-Nederland is een feit!

De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de proces- en maakindustrie. Voor grote en voor kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. 

Om een goede impressie te krijgen over wat Smart Industry inhoudt, bekijk dan de animatiefilm

Programma

Het programma van de Smart Industry Hub is opgezet als een menu waaruit je een keuze kunt maken. Je kunt het hele programma doorlopen, maar ook onderdelen ervan. De inhoudelijke invulling is afhankelijk van de voorkeuren en de vragen die bij jou als ondernemers leven. Lees meer over het Programma.

Assessment

Wat is er nodig om je bedrijf een volgende stap te laten zetten om zo slimmer te produceren, een hogere kwaliteit te kunnen leveren, flexibeler te worden en winstgevender? Lees meer over ons assessment.

Skillslabs

Een belangrijk onderdeel van de Smart Industry Hub zijn de zogenaamde “Skillslabs”. Lees meer over de Skillslabs.

Eén noordelijk platform

We willen in Noord-Nederland één herkenbaar platform hebben voor digitalisering en Smart Industry. Samen staan we sterker. Daarom hebben alle Noordelijke organisaties via de Smart Industry Hub de handen ineen geslagen. Lees meer over het noordelijk platform.

Van bedrijven voor bedrijven

De expertise over digitalisering en Smart Industry vooral bij de bedrijven zélf. We zien in Noord-Nederland steeds meer bedrijven die interessante “Smart Industry oplossingen” aanbieden. We noemen de aanbieders van dergelijke oplossingen ook wel "Solution Providers". Lees meer over Van bedrijven voor bedrijven.

Via de Smart Industry Hub Noord gaan we de productie- en maakindustrie in Noord Nederland ondersteunen op het gebied van digitalisering en Smart Industry. Doe je mee?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of heb je gewoon een vraag? Neem dan contact op met (de NOM) +31 (0) 50 521 44 44.

Diensten

thumbnail

Eén noordelijk platform

advies

Eén herkenbaar platform voor digitalisering en Smart Industry. Samen staan we sterker. Daarom hebben alle Noordelijke organisaties via de Smart Industry Hub de handen ineen geslagen. cdvsdfds

thumbnail

Skillslab

opleiding

Een belangrijk onderdeel van de Smart Industry Hub zijn de zogenaamde “Skillslabs”. Dit zijn demo-locaties waar bedrijven Smart Industry-oplossingen kunnen bekijken en uitproberen.

thumbnail

Smart Industry Assessment Noord-Nederland

assessment

Wat is er nodig om je bedrijf een volgende stap te laten zetten om zo slimmer te produceren, een hogere kwaliteit te kunnen leveren, flexibeler te worden en winstgevender?

thumbnail

Van bedrijven voor bedrijven

advies

De expertise over digitalisering en Smart Industry zit vooral bij de bedrijven zélf. We zien in Noord-Nederland steeds meer bedrijven die interessante “Smart Industry oplossingen” aanbieden.

thumbnail

Smart Industry Hub Noord Nederland

advies

Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben alle Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. We gaan beginnen met de Smart Industry Hub Noord-Nederland!

thumbnail

Programma Smart Industry Noord-Nederland

advies

Na een aantal succesvolle Smart Factory Fieldlabs hebben alle Noordelijke organisaties de handen ineen geslagen om samen met de industrie in onze regio de volgende stap te zetten. We gaan beginnen met de Smart Industry Hub Noord-Nederland! De Smart Industry Hub Noord is er voor álle noordelijke bedrijven (Groningen, Friesland en Drenthe) in de productie- en maakindustrie. Dus voor grote EN voor kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. Via de Smart Industry Hub Noord gaan we de proces- en maakindustrie in Noord-Nederland ondersteunen op het gebied van digitalisering en Smart Industry. Doe je mee?

Diensten overzicht

Fieldlabs

thumbnail

Technologie Added

Smart Industry

Als je wilt weten hoe de nieuwe generatie ondernemers in de maakindustrie hun productie en operations het liefst willen organiseren, dan moet je eens een kijkje komen nemen in Emmen, bij Technologies Added. Op de locatie van de voormalige armaturenfabriek van Philips staat de eerste shared Smart Factory van Nederland en wie weet van de wereld. “Het voelt als je eigen fabriek,” zo luidt de slogan. Daarmee is Technologies Added één van de meest baanbrekende experimenten binnen de Nederlandse maakindustrie.

thumbnail

Region of Smart Factories (RoSF)

Smart Industry

Region of Smart Factories (RoSF) is één van de fieldlabs van het eerste uur in Nederland en de voorloper van de Noordelijke Smart Industry Hub. Binnen RoSF experimenteren 40 bedrijven en kennisinstellingen met Industry 4.0 toepassing. Daar is een hechte community uit ontstaan. De bedrijven presenteren zich jaarlijks op de Hannover Messe en het Assessment dat binnen RoSF is ontwikkeld is landelijk uitgerold. De eerste fase van RoSF wordt begin 2021 afgesloten met een conferentie. Daarna gaat RoSF verder als bedrijven-denktank waarin we de contouren gaan verkennen voor de “Industry 5.0” waarin Smart Industry, circulariteit en de groene chemie bij elkaar komen.

thumbnail

5Groningen

Automatisering

De 5G proeftuin in Noord-Groningen is het fieldlab voor 5G, de nieuwste generatie mobiel internet. 5G heeft veel potentie in termen van snelheid, verzenden van grote hoeveelheden data, betrouwbaarheid, aantal verbonden apparaten (Internet-of-things) en batterijduur. 5G is nog volop in ontwikkeling en telecombedrijven werken hard aan nieuwe antennes en sensoren.

thumbnail

Innovatiecluster Drachten

Big Data en AI

Innovatiecluster Drachten is een internationaal werkend ecosysteem van samenwerkende High Tech bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland die vooroplopen met innovaties en concurrerend zijn in de wereldmarkt. Onze bedrijven werken samen aan de oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst. Wij noemen dit de Big 5 van de High Tech: 3D metal printing; unieke combinatie van 3D printing, fundamentele metaalkennis en (ECM )postprocessing technologieën; Remote sensoring en big data; het op afstand verbinden van apparaten, instrumenten en machines en data verzamelen, overbrengen, opslaan, analyseren en handelen; Robotics; het ‘manarm’ of zelfs ‘manloos’ laten functioneren van high tech systems bij klanten en in fabrieken; Visual intelligence; unieke combinatie van cameratechnieken, big data en neurale netwerken; All electric propulsion; 100% emmissieloos aandrijven van systemen door elektrische aandrijftreinen inclusief high performance PV (100% renawable).

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Noord

Laatste nieuws

Meer nieuws Projecten overzicht

Stakeholders

Logo Koninklijke Metaalunie
Logo Rijksuniversiteit Groningen
Logo NOM
Logo TNO
Logo FME
Logo Koninklijke Metaalunie

Ambassadeurs

Logo KxA
Logo AB
Logo Procesverbeteren.nl
Logo YP Your Partner B.V.
Logo ICTRecht
Logo Vepa

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Frank Bosveld
Functie: Programma manager | Smart Industry Hub Noord Nederland
E-mail: frankbosveld@sih-noord.nl
Foto contactpersoon
Naam: Hans Praat
Functie: Hub Development Manager
E-mail: praat@nom.nl