Hub Noordwest

De Smart Industry Hub Noordwest heeft als doel om zoveel mogelijk ondernemingen in de technologische sector in Noordwest Nederland (provincies Noord-Holland,

Flevoland en Utrecht) actief mee te nemen in en te laten deelnemen aan Smart Industry activiteiten. Hierbij helpt de Hub ondernemers zowel bij het bewust worden als bij het verzilveren van de kansen die digitalisering en technologische innovatie bieden. Op deze manier zullen steeds meer ondernemingen actief hun innovatievermogen en concurrentiepositie in de maakindustrie verbeteren. De Smart Industry Hub bouwt voort op bestaande initiatieven en projecten en werkt nauw samen met kennisinstellingen, overheden en bedrijven om digitalisering aan

te jagen op thema’s als Smart Maintenance, Artificial Intelligence, cybersecurity, digital twins en Internet of Things.

Waarmee kunnen wij je verder helpen?

Diensten

Diensten overzicht

Fieldlabs

thumbnail

TechValley-NH

Smart Industry

In het Fieldlab TechValley-NH werken ruim 35 innovatieve Noord-Hollandse machine- en apparatenbouwers nauw samen met het Research & Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI) van Hogeschool Inholland Alkmaar. Deze koploperbedrijven -de TechnoSpitsen- zijn wereldwijd actief en toonaangevend in zeer uiteenlopende sectoren. Rode draad in de TechValley projecten is smart design & engineering van smart producten en diensten, met data-driven mechatronica als kerndomein. De belangrijkste Smart Industry thema’s binnen TechValley-NH zijn Data, Robotica & Vision en Smart Materials.

thumbnail

Automated Composites and Metal Manufacturing and Maintenance (ACM3)

Smart Industry

Als MKB bedrijf je innovatieve ideeën concretiseren op het gebied van licht gewicht systemen zonder dure investeringen in de benodigde apparatuur, dat maakt fieldlab ACM3 mogelijk. De focus van het fieldlab is op composieten, metaal en onderhoud.

thumbnail

3D Makers Zone

Smart Industry

Fieldlab 3D Makers Zone biedt haar partners infrastructuur, netwerken, projecten en kennis over toepassing in productieprocessen variërend van 3D-printing, Internet of Things, tot robotisering, wearables, blockchain en Big Data.

thumbnail

Fieldlab Smart Maintenance Techport

Smart Industry

Techport is recent gestart met als onderwerp: nieuwe onderhoudsmodellen, waarin voorspellingen gedaan kunnen worden over fouten en afwijkingen van lagers, rollen, pompen en motoren van fabrieksinstallaties in de procesindustrie. Data, die verzameld is met behulp van sensoren wordt geanalyseerd en gekoppeld aan informatie over de productie, planning en kwaliteit.

thumbnail

Inclusive Fieldlab

Smart Industry

In het Inclusive Fieldlab worden nieuwe technologieën en sociale innovaties ontwikkeld en toegepast die bijdragen aan een betere aansluiting tot de reguliere arbeidsmarkt voor mensen die hier een afstand tot hebben.

thumbnail

BouwLab R&Do

Smart Industry

BouwLab R&Do is opgericht om nieuwe innovaties en technische mogelijkheden te onderzoeken en direct laagdrempelig toepasbaar te maken binnen de bouw. Pionieren kun je nu eenmaal het beste in teamverband.

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Noordwest

Laatste nieuws

Meer nieuws

Projecten

thumbnail

Fieldlab 3D Makers Zone zorgt voor tien ideeën voor nieuwe business cases

Smart Industry

3D Makers Zone is een plek waar niet alleen gepraat wordt over innovatie, maar direct ook onderzoek gedaan wordt en prototypes gemaakt worden. Binnen één dag heeft je bedrijf gegarandeerd tien ideeën voor nieuwe business cases die het potentieel hebben om tot radicale groei te leiden.

thumbnail

De ambitie van Fieldlab Smart Maintenance Techport: onderhoud van installaties 100% voorspelbaar

Smart Industry

Het Fieldlab Smart Maintenance Techport heeft de ambitie om real time data uit fabrieksinstallaties te koppelen aan productiedata en kwaliteitsdata en zo een volledige integratie van data in de procesindustrie te realiseren.

thumbnail

ZTI Smart Machines: Maatschappelijk en duurzaam ondernemen

Machines & productiemiddelen

ZTI ontwikkelt en produceert machines die wereldwijd worden gebruikt en worden gezien als uniek, innovatief en duurzaam. Dit alles realiseert het bedrijf met 15 mensen met verschillende disciplines.

thumbnail

RR Mechatronics: Meesters in meten

Data & digitalisering

RR Mechatronics uit het Noord-Hollandse Zwaag maakte de afgelopen jaren een explosieve groei door. Het medische techbedrijf dat onderdeel van het samenwerkingsverband TechValley is, haalde vier opeenvolgende Gazelle Awards binnen. RR Mechatronics richt zich op meetapparatuur voor bloedonderzoek. Alhoewel het bedrijf erg blij is met het binnenslepen van de prijzen, zit de trots met name in de nauwkeurigheid van de apparatuur. Zo wordt hard gewerkt om ziekenhuizen en laboratoria van over de hele wereld te voorzien van meetapparatuur uit Zwaag.

thumbnail

Rolan Robotics: Smart Industry is productie optimaal krijgen

Automatisering

Rolan Robotics is gespecialiseerd in robotsystemen voor industriële toepassingen. Met meer dan 900 geleverde robotsystemen, zoals lasrobots en handlingrobots in de metaalsector maar ook de ‘food’- en de ‘non-food’-industrie is Rolan Robotics één van de grootste spelers in de Benelux.

Projecten overzicht Meer video's

Ambassadeurs

Logo Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Logo Provincie Noord-Holland
Logo Provincie Flevoland
Logo Provincie Utrecht
Logo Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Logo Provincie Noord-Holland

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Amber Fiechter
amber.fiechter@fme.nl
Foto contactpersoon
Bouke Veldman
Hub Coördinator Noordwest
veldman@horyzon.nl
Foto contactpersoon
Monique van der Voort
voort@metaalunie.nl