Hub Oost

Oost-Nederland Overijssel en Gelderland hebben een goede uitgangspositie om te profiteren van de kansen die Smart Industry biedt. Naast een sterk kennis- en innovatiecluster op HTSM gebied (High Tech Systemen en Materialen) en een (hightech) maakindustrie is de regio goed voorgesorteerd op een aantal strategische groeisectoren. Aanjager BOOST is de aanjager voor Smart Industry in Oost-Nederland. Snelheid en daadkracht zijn daarbij van belang. Met 6 strategische thema’s hebben ondernemers uit de maakindustrie de prioriteiten voor de komende jaren aangegeven. Ondernemers, onderwijsinstellingen, intermediairs en de overheid werken als eenheid in verschillende projecten aan het realiseren van een concurrerende, sterke en duurzame maakindustrie in Oost-Nederland. Actieagenda BOOST heeft een Actieagenda waarmee het Smart Industry in de Oost-Nederlandse bedrijfscultuur helpt te integreren. Smart Industry maakt productieprocessen efficiënter, flexibeler, duurzamer en meer op maat. Het biedt nieuwe kansen voor ondernemers.

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Robin Burghard
Functie: Hub Coördinator Oost
E-mail: robin@smartindustryoost.nl

Evenementen

Fieldlabs

thumbnail

Smart Farming

Fieldlab

Wij zijn een onafhankelijk dataplatform dat met hart en ziel gelooft in agrarische innovatie – maar alleen als jij daar als boer optimaal van kunt profiteren. Wij maken jou zélf de baas over je data en wie daar gebruik van mag maken. Omdat we als non-profit geen winst hoeven te maken, kunnen we maximaal investeren in de veiligheid, privacy en boervriendelijkheid van ons platform.

thumbnail

Smart Bending Factory

Fieldlab

De Smart Bending Factory is een ultramoderne fabriek voor het lasersnijden en buigen van staal, die geheeld via internet wordt aangestuurd. Doel: ‘total-cost-of-ownership’met 20% verlagen en ‘time-to-market 5x sneller.

thumbnail

The Garden

Fieldlab

HIER DRAGEN WE SAMEN BIJ AAN GROEI VAN BEDRIJVEN DOOR INTENSIEVE SAMENWERKING. Doel is een omgeving te creëren waarin bedrijven elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten en worden gestimuleerd om met elkaar hun business en bedrijfsvoering te versterken. Enjoy business! De inrichting van het gebouw faciliteert ontmoeting en samenwerking, door open en inspirerende werk- en vergaderplekken. Als huurder kun je gebruik maken van deze voorzieningen. Samenwerking op concrete onderwerpen is een tweede doel, bijvoorbeeld rondom SmartIndustry, Sociale Innovatie en Virtual Reality / Augmented Reality binnen ons VR/AR lab. Op deze manier investeren we samen in innovatie en ondernemerschap. Niet alleen het gebouw draagt bij aan de innovatieve positionering. Ontmoeting, inspiratie en innovatie zijn de verbindende thema’s.

thumbnail

Fieldlab Multi-M3D

Fieldlab

Tanden goed namaken zodat het er natuurlijk uitziet blijkt heel lastig! 3D-print-technologie kan daar een oplossing voor bieden. Binnen het fieldlab Multimateriaal 3D-printen wordt hard gewerkt aan een oplossing.

thumbnail

Smart Welding Factory

Fieldlab

Flexibel en volledig geautomatiseerd produceren met lasrobots en zonder programmeringstijd: ‘first-time- right’ en ‘one-piece-flow’.

thumbnail

ThermoPlastic Composites Nederland (TPC NL)

Fieldlab

Fieldlab ThermoPlastic Composites NL werkt met thermoplastische composieten. Dit zijn plastics gevuld met (korte, lange of continue) vezels of combinaties van plastic met bijvoorbeeld weefsels. Thermoplastische composieten bieden interessante voordelen als het gaat om duurzaamheid, circulariteit, materiaalprestaties en potentiële materiaalefficiëntie bij productie.

thumbnail

Fieldlab CAMINO

Fieldlab

CAMINO werkt aan het meten van de status van infrastructurele werken met sensoriek en gegevensanalyse. Door sensoren aan te brengen en uit te lezen op bruggen, sluizen, stuwen, riolen en rails wil het fieldlab het onderhoud van infrastructuur 100% voorspelbaar maken.

thumbnail

Smart Base

Fieldlab

Een proeftuin voor de ontwikkeling van een ‘legerbasis van de toekomst’. Defensie daagt bedrijven buiten de poort uit om samen met haar aan innovaties te werken.

thumbnail

Industrial Robotics

Fieldlab

Om Nederland als industrieland mee te laten tellen zullen bedrijven sneller moeten robotiseren. Het Fieldlab Industrial Robotics (FIR) is in het leven geroepen om het gebrek aan ‘robot’ kennis op de arbeidsmarkt te verlagen. Dit doet zij door het ontwikkelen van opleidingen, die inspelen op de vraag naar een geïntegreerde onderwijsaanpak voor robot programmeurs en operators.

thumbnail

Technologies Added

Fieldlab

Technologies Added is de Shared Smart Factory, gevestigd in de voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen, die toegankelijk is voor de kleinere bedrijven zoals startups en MKB bedrijven. “Grote bedrijven hebben het kapitaal om zo’n fabriek zelf te ontwikkelen, maar voor kleine bedrijven is dat lastig. Ze zijn aangewezen op toeleveranciers die in lagelonenlanden zijn gevestigd. Nu kunnen ze dichtbij terecht in dit Fieldlab en hebben meer grip op het productieproces.’’

thumbnail

High Tech Software Competence Center

Fieldlab

Smart Industry innovaties draaien om software. Maar, software is onzichtbaar. Je kunt het letterlijk niet aanraken. Het bezoekerscentrum van het High Tech Software Cluster moet daar verandering in brengen. In het zogenoemde Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus kunnen bezoekers kennis maken met tastbare innovaties die door software mogelijk worden gemaakt, zoals onder andere een digitale tweeling van productiesystemen. Het is ook dé plek voor bedrijven in de maakindustrie om inzicht te krijgen in de veranderende rol van software.

thumbnail

TValley

Fieldlab

In het Fieldlab TValley werken machinebouwers, maakbedrijven, systeem integrators, toeleveranciers, engineers en kennisinstellingen samen aan een radicaal doel: first time right development en de toepassing van mechatronische systemen.

thumbnail

Chip Integration Technology Center

Fieldlab

CITC is een non-profit innovatiecentrum dat gespecialiseerd is in heterogene integratie en geavanceerde semiconductor verpakkingstechnologie. Het is een plek waar bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen samenwerken om de kloof tussen academici en industrie te overbruggen om zo nieuwe en betere oplossingen te creëren. CITC biedt toegang tot innovatie, infrastructuur en onderwijs

thumbnail

AML - Advanced Manufacturing Logistics

Fieldlab

Slimme logistieke real-life showcase op het gebied van fysieke en IT infrastructuur en ketenregie.

thumbnail

Industrial Reality

Fieldlab

Het Fieldlab Industrial Reality bestaat uit meerdere fysieke experimenteer locaties, bijvoorbeeld het VR Lab van de UTwente en meerdere locaties bij de aangesloten bedrijven. Via het samenwerkingsverband Industrial Reality Hub worden meerdere Labs verbonden en internationaal ontsloten. De fysieke lab locaties worden gedreven door de 11 partners van de Industrial Reality Hub en zijn gericht is op industriële toepassing van AR/VR. Het Fieldlab biedt een scan aan, haalbaarheidsonderzoeken en experimenteerprojecten.

Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Oost

Projecten

Ambassadeurs

Logo LayerTec
Logo Design Solutions
Logo EPLAN Software & Services B.V.
Logo Limis BV
Logo Gepro
Logo ACT-NU