Hub Oost

Oost-Nederland

Overijssel en Gelderland hebben een goede uitgangspositie om te profiteren van de kansen die Smart Industry biedt. Naast een sterk kennis- en innovatiecluster op HTSM gebied (High Tech Systemen en Materialen) en een (hightech) maakindustrie is de regio goed voorgesorteerd op een aantal strategische groeisectoren.

Aanjager

BOOST is de aanjager voor Smart Industry in Oost-Nederland. Snelheid en daadkracht zijn daarbij van belang. Met 6 strategische thema’s hebben ondernemers uit de maakindustrie de prioriteiten voor de komende jaren aangegeven. Ondernemers, onderwijsinstellingen, intermediairs en de overheid werken als eenheid in verschillende projecten aan het realiseren van een concurrerende, sterke en duurzame maakindustrie in Oost-Nederland.

Actieagenda

BOOST heeft een Actieagenda waarmee het Smart Industry in de Oost-Nederlandse bedrijfscultuur helpt te integreren. Smart Industry maakt productieprocessen efficiënter, flexibeler, duurzamer en meer op maat. Het biedt nieuwe kansen voor ondernemers.

Waarmee kunnen wij je verder helpen?

Diensten

Diensten overzicht Evenementen overzicht

Fieldlabs

thumbnail

Make Center

Smart Industry

MAKE Center is een initiatief van bedrijven uit de maakindustrie in de regio Utrecht en ROC Midden Nederland. Een publiek private samenwerking dus tussen bedrijfsleven en onderwijs. Vanuit een nieuwe praktijkhal in Nieuwegein met hightech machines worden nieuwe vakmensen opgeleid (mbo) en vakmensen bijgeschoold. Techniek verandert razendsnel. Nieuwe technieken spelen een steeds grotere rol en zijn noodzakelijk om aan te leren om klaar te zijn voor de toekomst.

thumbnail

Smart Farming

Smart Industry

Wij zijn een onafhankelijk dataplatform dat met hart en ziel gelooft in agrarische innovatie – maar alleen als jij daar als boer optimaal van kunt profiteren. Wij maken jou zélf de baas over je data en wie daar gebruik van mag maken. Omdat we als non-profit geen winst hoeven te maken, kunnen we maximaal investeren in de veiligheid, privacy en boervriendelijkheid van ons platform.

thumbnail

Smart Bending Factory

Smart Industry

De Smart Bending Factory is een ultramoderne fabriek voor het lasersnijden en buigen van staal, die geheeld via internet wordt aangestuurd. Doel: ‘total-cost-of-ownership’met 20% verlagen en ‘time-to-market 5x sneller.

thumbnail

The Garden

Smart Industry

HIER DRAGEN WE SAMEN BIJ AAN GROEI VAN BEDRIJVEN DOOR INTENSIEVE SAMENWERKING. Doel is een omgeving te creëren waarin bedrijven elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten en worden gestimuleerd om met elkaar hun business en bedrijfsvoering te versterken. Enjoy business! De inrichting van het gebouw faciliteert ontmoeting en samenwerking, door open en inspirerende werk- en vergaderplekken. Als huurder kun je gebruik maken van deze voorzieningen. Samenwerking op concrete onderwerpen is een tweede doel, bijvoorbeeld rondom SmartIndustry, Sociale Innovatie en Virtual Reality / Augmented Reality binnen ons VR/AR lab. Op deze manier investeren we samen in innovatie en ondernemerschap. Niet alleen het gebouw draagt bij aan de innovatieve positionering. Ontmoeting, inspiratie en innovatie zijn de verbindende thema’s.

thumbnail

Fieldlab Multi-M3D

Smart Industry

Fieldlab MM3D werkt aan 3D multi-materialen use cases gebaseerd op additive manufacturing.

thumbnail

Smart Welding Factory

Smart Industry

Flexibel en volledig geautomatiseerd produceren met lasrobots en zonder programmeringstijd: ‘first-time- right’ en ‘one-piece-flow’.

thumbnail

ThermoPlastic Composites Nederland (TPC NL)

Smart Industry

Fieldlab ThermoPlastic Composites NL werkt met thermoplastische composieten. Dit zijn plastics gevuld met (korte, lange of continue) vezels of combinaties van plastic met bijvoorbeeld weefsels. Thermoplastische composieten bieden interessante voordelen als het gaat om duurzaamheid, circulariteit, materiaalprestaties en potentiële materiaalefficiëntie bij productie.

thumbnail

Fieldlab CAMINO

Smart Industry

In Fieldlab CAMINO staat het meten van de status van infrastructuur met behulp van sensoriek en gegevensanalyse centraal. De Nederlandse infrasector is op zoek naar innovatieve manieren om het onderhoud van onze infrastructuur te verbeteren, tegen lagere kosten. Niet in de laatste plaats aangezien het overgrote deel van de infrastructuur oud of verouderd is. Deze zogeheten ‘aging assets’ vragen extra aandacht. Actie is nu vereist om te voorkomen dat er binnen enkele jaren onverwachte grote (spoed-)vervangingen noodzakelijk blijken of onveilige, onbetrouwbare en oneconomische situaties ontstaan. Doel is radicaal: het onderhoud van infrastructurele werken 100% voorspelbaar maken.

thumbnail

Smart Base

Smart Industry

Een proeftuin voor de ontwikkeling van een ‘legerbasis van de toekomst’. Defensie daagt bedrijven buiten de poort uit om samen met haar aan innovaties te werken.

thumbnail

Industrial Robotics

Automatisering

Om Nederland als industrieland mee te laten tellen zullen bedrijven sneller moeten robotiseren. Het Fieldlab Industrial Robotics (FIR) is in het leven geroepen om het gebrek aan ‘robot’ kennis op de arbeidsmarkt te verlagen. Dit doet zij door het ontwikkelen van opleidingen, die inspelen op de vraag naar een geïntegreerde onderwijsaanpak voor robot programmeurs en operators.

thumbnail

TValley

Smart Industry

In het Fieldlab TValley werken machinebouwers, maakbedrijven, systeem integrators, toeleveranciers, engineers en kennisinstellingen samen aan een radicaal doel: first time right development en de toepassing van mechatronische systemen.

thumbnail

Chip Integration Technology Center

Smart Industry

CITC is een non-profit innovatiecentrum dat gespecialiseerd is in heterogene integratie en geavanceerde semiconductor verpakkingstechnologie. Het is een plek waar bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen samenwerken om de kloof tussen academici en industrie te overbruggen om zo nieuwe en betere oplossingen te creëren. CITC biedt toegang tot innovatie, infrastructuur en onderwijs

thumbnail

AML - Advanced Manufacturing Logistics

Smart Industry

Slimme logistieke real-life showcase op het gebied van fysieke en IT infrastructuur en ketenregie.

thumbnail

Industrial Reality

Automatisering

Het Fieldlab Industrial Reality bestaat uit meerdere fysieke experimenteer locaties, bijvoorbeeld het VR Lab van de UTwente en meerdere locaties bij de aangesloten bedrijven. Via het samenwerkingsverband Industrial Reality Hub worden meerdere Labs verbonden en internationaal ontsloten. De fysieke lab locaties worden gedreven door de 11 partners van de Industrial Reality Hub en zijn gericht is op industriële toepassing van AR/VR. Het Fieldlab biedt een scan aan, haalbaarheidsonderzoeken en experimenteerprojecten.

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Oost

Laatste nieuws

thumbnail

Specifiek voor Maakbedrijven in Overijssel: voucher voor digitalisering en circulaire bedrijfsvoering

Subsidies

Provincie Overijssel wil mkb-ondernemers stimuleren structureel met digitalisering en circulariteit aan de slag te gaan. Daarom wordt ook in 2023 navolging op de mkb-voucher digitalisering een regeling opengesteld. Dus: wilt u werk maken van digitalisering of uw productieproces circulair inrichten? Of beide? Dan kunt u tot maximaal 20.000 euro subsidie ontvangen!

Koninklijke Metaalunie
thumbnail

Impuls voor circulair ondernemen in Oost-Nederland.

Circulair ondernemen

BOOST Circulair biedt met programma CESI-ON ondersteuning aan ondernemers Onlangs is het programma CESI-ON, Circulaire Economie Smart Industry Oost-Nederland, gelanceerd. BOOST Circulair, onderdeel van BOOST Smart Industry, gaat met dit programma ondernemers helpen bij (de transitie naar) circulair ondernemen. Belangrijk, want de zekerheid van beschikbare en betaalbare grondstoffen verandert. Bovendien vergroot circulair ondernemen de toekomstbestendigheid van bedrijven. Het programma CESI-ON richt zich op bedrijven in de maakindustrie die actief zijn in de keten van toeleveranciers en producenten van eindproducten.

Annet van Limburg
thumbnail

Visie op industrie Oost-Nederland 2030 aangeboden aan Eddy van Hijum

Smart Industry

In 2030 zal de industrie in Nederland er heel anders uit zien dan vandaag de dag. Om klaar te zijn voor alle veranderingen heeft BOOST samen met haar partners een visie op de toekomst ontwikkeld, samengevat in het Industriekompas Oost-Nederland.

Annet van Limburg
thumbnail

Rabobank eerste financiële partner in het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie

Circulair ondernemen

Als eerste financiële instelling verbindt Rabobank zich aan het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM).

Smart Industry Hub Zuid
thumbnail

Nieuwe opleiding Data Science & AI for Industry

Big Data en AI

Wil je aan de slag met data en AI? Dat vraagt om gedegen kennis van jouw personeel. JADS heeft heeft een mooi Data science & AI opleidingsprogramma ontwikkeld, speciaal voor de maakindustrie.

Data Value Center - Smart Industry
Meer nieuws

Projecten

thumbnail

247TailorSteel: Snel, flexibel en effectief

Big Data en AI

247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. De klanten maken gebruik van het 247TailorSteel-portaal, Sophia, om zo op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te bestellen.

thumbnail

GS Metaal: Dankzij Smart Industry productiever

Data & digitalisering

GS Metaal BV is een innovatieve toeleverancier op het gebied van plaatbewerking, licht constructiewerk en machinebouw. Het bedrijf is actief in diverse marktsegmenten zoals voedingsindustrie, solar industrie en algemene industrie.

thumbnail

Itter: Smart Industry betekent voor ons kennis delen

Mensen & teams

Itter in Hardenberg haalt het overgrote deel van zijn omzet uit het verspanen van aluminium producten en dan met name uit het nabewerken (frezen) van extrusieprofielen. Het bedrijf beschikt hiervoor over een modern machinepark. Een van de doelen van het bedrijf is enkelstuks te maken tegen de kosten van serieproductie, ofwel een one-piece-flow.

thumbnail

Veros Metaalwerken: Samenwerken biedt meer

Data & digitalisering

Veros is een dynamisch familiebedrijf met veel ervaring in de toelevering van industriële onderdelen geproduceerd door middel van verspanende bewerkingen. Het bedrijf produceert voornamelijk machineonderdelen (enkelstuks en kleine tot middelgrote series) voor diverse branches.

thumbnail

Van Raam Rijwielen

Automatisering

Van Raam produceert al haar fietsen in eigen huis, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de beste kwaliteitsproducten. Met goed opgeleid personeel, continu innoveren, een moderne productielijn en marktonderzoek maakt Van Raam fietsen die aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Dankzij onder meer de samenwerking met TU Delft en de participatie in Innovar komt Van Raam tot een modern design en technisch hoogstaande fietsen.

thumbnail

Aebi Schmidt: Denken in klantoplossingen in plaats van in producten

Data & digitalisering

Aebi Schmidt ontwikkelt en produceert met de nieuwste technologieën machines en voertuigen voor gladheidsbestrijding, straatreiniging en park-/tuintechniek. Daarnaast geeft Aebi Schmidt advies en begeleiding voor de bedrijfsvoering van de gladheidsbestrijding en straatreiniging.

Projecten overzicht

Stakeholders

Logo Windesheim
Logo Fraunhofer
Logo Universiteit Twente
Logo FME
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo Saxion

Ambassadeurs

Logo Pimpel Benelux BV
Logo Olmia Robotics BV
Logo Sycade
Logo Innofate
Logo Innius
Logo Design Solutions

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Annet van Limburg
Communicatie en events
0646312933
annet@boostsmartindustry.nl
Foto contactpersoon
Robin Burghard
Smart Industry adviseur
+31651619312
r.burghard@futureindustries.nl