Hub Oost

Oost-Nederland

Overijssel en Gelderland hebben een goede uitgangspositie om te profiteren van de kansen die Smart Industry biedt. Naast een sterk kennis- en innovatiecluster op HTSM gebied (High Tech Systemen en Materialen) en een (hightech) maakindustrie is de regio goed voorgesorteerd op een aantal strategische groeisectoren.

Aanjager

BOOST is de aanjager voor Smart Industry in Oost-Nederland. Snelheid en daadkracht zijn daarbij van belang. Met 6 strategische thema’s hebben ondernemers uit de maakindustrie de prioriteiten voor de komende jaren aangegeven. Ondernemers, onderwijsinstellingen, intermediairs en de overheid werken als eenheid in verschillende projecten aan het realiseren van een concurrerende, sterke en duurzame maakindustrie in Oost-Nederland.

Actieagenda

BOOST heeft een Actieagenda waarmee het Smart Industry in de Oost-Nederlandse bedrijfscultuur helpt te integreren. Smart Industry maakt productieprocessen efficiënter, flexibeler, duurzamer en meer op maat. Het biedt nieuwe kansen voor ondernemers.

Waarmee kunnen wij je verder helpen?

Diensten

Diensten overzicht

Fieldlabs

thumbnail

Smart Farming

Smart Industry

Wij zijn een onafhankelijk dataplatform dat met hart en ziel gelooft in agrarische innovatie – maar alleen als jij daar als boer optimaal van kunt profiteren. Wij maken jou zélf de baas over je data en wie daar gebruik van mag maken. Omdat we als non-profit geen winst hoeven te maken, kunnen we maximaal investeren in de veiligheid, privacy en boervriendelijkheid van ons platform.

thumbnail

Smart Bending Factory

Smart Industry

De Smart Bending Factory is een ultramoderne fabriek voor het lasersnijden en buigen van staal, die geheeld via internet wordt aangestuurd. Doel: ‘total-cost-of-ownership’met 20% verlagen en ‘time-to-market 5x sneller.

thumbnail

The Garden

Smart Industry

HIER DRAGEN WE SAMEN BIJ AAN GROEI VAN BEDRIJVEN DOOR INTENSIEVE SAMENWERKING. Doel is een omgeving te creëren waarin bedrijven elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten en worden gestimuleerd om met elkaar hun business en bedrijfsvoering te versterken. Enjoy business! De inrichting van het gebouw faciliteert ontmoeting en samenwerking, door open en inspirerende werk- en vergaderplekken. Als huurder kun je gebruik maken van deze voorzieningen. Samenwerking op concrete onderwerpen is een tweede doel, bijvoorbeeld rondom SmartIndustry, Sociale Innovatie en Virtual Reality / Augmented Reality binnen ons VR/AR lab. Op deze manier investeren we samen in innovatie en ondernemerschap. Niet alleen het gebouw draagt bij aan de innovatieve positionering. Ontmoeting, inspiratie en innovatie zijn de verbindende thema’s.

thumbnail

Fieldlab Multi-M3D

Smart Industry

Tanden goed namaken zodat het er natuurlijk uitziet blijkt heel lastig! 3D-print-technologie kan daar een oplossing voor bieden. Binnen het fieldlab Multimateriaal 3D-printen wordt hard gewerkt aan een oplossing.

thumbnail

Smart Welding Factory

Smart Industry

Flexibel en volledig geautomatiseerd produceren met lasrobots en zonder programmeringstijd: ‘first-time- right’ en ‘one-piece-flow’.

thumbnail

ThermoPlastic Composites Nederland (TPC NL)

Smart Industry

Fieldlab ThermoPlastic Composites NL werkt met thermoplastische composieten. Dit zijn plastics gevuld met (korte, lange of continue) vezels of combinaties van plastic met bijvoorbeeld weefsels. Thermoplastische composieten bieden interessante voordelen als het gaat om duurzaamheid, circulariteit, materiaalprestaties en potentiële materiaalefficiëntie bij productie.

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Oost

Projecten

thumbnail

247TailorSteel: Snel, flexibel en effectief

Big Data en AI

247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. De klanten maken gebruik van het 247TailorSteel-portaal, Sophia, om zo op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te bestellen.

thumbnail

GS Metaal: Dankzij Smart Industry productiever

Data & digitalisering

GS Metaal BV is een innovatieve toeleverancier op het gebied van plaatbewerking, licht constructiewerk en machinebouw. Het bedrijf is actief in diverse marktsegmenten zoals voedingsindustrie, solar industrie en algemene industrie.

thumbnail

Itter: Smart Industry betekent voor ons kennis delen

Mensen & teams

Itter in Hardenberg haalt het overgrote deel van zijn omzet uit het verspanen van aluminium producten en dan met name uit het nabewerken (frezen) van extrusieprofielen. Het bedrijf beschikt hiervoor over een modern machinepark. Een van de doelen van het bedrijf is enkelstuks te maken tegen de kosten van serieproductie, ofwel een one-piece-flow.

thumbnail

Veros Metaalwerken: Samenwerken biedt meer

Data & digitalisering

Veros is een dynamisch familiebedrijf met veel ervaring in de toelevering van industriële onderdelen geproduceerd door middel van verspanende bewerkingen. Het bedrijf produceert voornamelijk machineonderdelen (enkelstuks en kleine tot middelgrote series) voor diverse branches.

thumbnail

Van Raam Rijwielen

Automatisering

Van Raam produceert al haar fietsen in eigen huis, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de beste kwaliteitsproducten. Met goed opgeleid personeel, continu innoveren, een moderne productielijn en marktonderzoek maakt Van Raam fietsen die aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Dankzij onder meer de samenwerking met TU Delft en de participatie in Innovar komt Van Raam tot een modern design en technisch hoogstaande fietsen.

thumbnail

Aebi Schmidt: Denken in klantoplossingen in plaats van in producten

Data & digitalisering

Aebi Schmidt ontwikkelt en produceert met de nieuwste technologieën machines en voertuigen voor gladheidsbestrijding, straatreiniging en park-/tuintechniek. Daarnaast geeft Aebi Schmidt advies en begeleiding voor de bedrijfsvoering van de gladheidsbestrijding en straatreiniging.

Projecten overzicht

Stakeholders

Logo Saxion
Logo Windesheim
Logo Fraunhofer
Logo FME
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo Universiteit Twente

Ambassadeurs

Logo Gepro
Logo Robotize
Logo Qing
Logo Simuleon
Logo Engie Services
Logo Delphy

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Annet van Limburg
Functie: communicatie en events
E-mail: annet@boostsmartindustry.nl
Foto contactpersoon
Naam: Robin Burghard
Functie: Hub Coördinator Oost
Tel: +31651619312
E-mail: robin@boostsmartindustry.nl