Hub Zuid-west

Maak kennis met de Smart Industry Hub Zuid-west

Werk jij voor een Zuid-Hollands maakbedrijf of technologische toeleverancier en wil je sneller, schoner en goedkoper produceren? Wij verbinden je graag aan voor jou interessante Fieldlabs en maken je wegwijs in de beschikbare tools, opleidingen en subsidies die er zijn om met Smart Manufacturing aan de slag te gaan. Wij zijn SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland), de Smart Industry Hub van Zuid-Holland. Wij brengen vraag en aanbod lokaal bijeen om de praktische toepassing van slimme technologieën te bevorderen. Denk hierbij aan robots, 3D-printen en sensoren. Slimme maaktechnologieën waarmee je sneller, goedkoper en efficiënter kunt produceren.

Aan de slag

Hub Zuid-west (SMITZH) biedt verschillende activiteiten aan om jou te helpen bij het toepassen van Smart Manufacturing. Wij sluiten graag aan bij jouw behoeften. Ben jij bijvoorbeeld bezig met:  

  • Het implementeren van slimme technologieën? 
  • Maaktechnologie testen of ontwikkelen? 
  • Naar het buitenland gaan? 
  • Personeel klaarstomen met de juiste skills?

Lees hier wat we concreet voor jou kunnen betekenen

Waarmee kunnen wij je verder helpen?

Diensten

Diensten overzicht

Fieldlabs

thumbnail

Internet of Things Academy

Smart Industry

Stichting Internet of Things Academy draagt bij aan het digitaliseren en innoveren van Nederland door het stimuleren van Internet of Things (IoT) in het bedrijfsleven en in overheids- en onderwijsinstellingen. Dit doen wij door kennis te delen, ideeën te valideren en partijen met elkaar te verbinden.

thumbnail

De Duurzaamheidsfabriek

Smart Industry

De Duurzaamheidsfabriek is een open innovatie-omgeving voor (MKB) bedrijven uit de regio Dordrecht waar tegelijkertijd op een vernieuwende manier techniekonderwijs wordt gegeven. Waar de meeste Fieldlabs zich toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe innovaties, richt de Duurzaamheidsfabriek zich op de toepassing van nieuwe technologieën en op het ‘leven lang ontwikkelen’ van de mensen die in de beroepspraktijk met de innovatieve smart industry oplossingen aan de slag gaan.

thumbnail

RAMLAB

Smart Industry

Hoe gaaf zou het zijn als je geen A4’tjes maar metalen scheepsonderdelen uit de printer kon halen? Bij RAMLAB gebeurt precies dat. Het fieldlab biedt bedrijven de mogelijkheid om gezamenlijk op grote schaal, relatief snel en gecertificeerd metalen onderdelen en eindproducten on demand te 3D-printen.

thumbnail

Dutch Optics Centre

Smart Industry

Dutch Optics Centre is an initiative of TNO and TU Delft aimed at boosting Dutch industry in the field of optics and optomechatronics to increase utilisation of Dutch science through joint R&D. The Netherlands are unique in the field of optics and opto-mechatronics, with a leading position in science and industry. Within Dutch Optics Centre TU Delft, TNO and other knowledge institutes providing excellent research facilities team up with a world class manufacturing industry; producing opto-mechanical components for high-precision products like satellites, telescopes, microscopes, inspection instruments. By joining forces in R&D, developing prototypes and eventually forming product consortia we create a strong Dutch optomechanical ecosystem that benefits both industry and science. This initiative is well aligned with the Dutch government’s ambition for large-scale Public-Private Partnerships. Dutch Optics Centre is a consortium of knowledge institutes and more than 200 High Tech companies from all over the Netherlands.

thumbnail

Robohouse

Smart Industry

In RoboHouse kunnen maakbedrijven en innovatieve organisaties ontdekken wat de mogelijkheden van cognitive robotics zijn. Zij kunnen er toepassingen ontwikkelen en deze testen in een industriële setting.

thumbnail

SAM | XL

Smart Industry

SAM | XL bevindt zich op de TU Delft Campus. Het brengt de kennisbasis van TU Delft Aerospace Engineering, TU Delft Robotics Instituut, TNO Industry, de Industry Partners die de sectoroverschrijdende samengestelde supply chains omvatten en Automation Suppliers samen om automatiseringsprocessen te versnellen.

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Zuid-west

Laatste nieuws

Meer nieuws

Projecten

thumbnail

De digitale oplossingen van Frankenhuyzen

Smart Industry

In deze video vertelt Frankenhuyzen hoe zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden van Smart Industry Hub Zuid-west (SMITZH)

thumbnail

10XL in Corona Rebuildprogram

Smart Industry

In deze korte video vertelt 10XL hoe zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die Smart Industry Hub Zuid-west (SMITZH) biedt.

thumbnail

House of Blue Jeans: Gemak groot pluspunt van tech

Data & digitalisering

In het pashokje allerlei combinaties zien die bij het kledingstuk horen dat je aan het passen bent. Via een app op je smartphone aan een medewerker vragen een ander kledingstuk of maat te brengen en je aankoop meteen betalen. In euro’s of DigitByte. En je kleren kun je thuis laten bezorgen. Welkom in het House of Blue Jeans in Zoetermeer.

thumbnail

GeoPhy: Dankzij tech vastgoed efficiënter, transparanter en beter waarderen

Smart Industry

GeoPhy is leverancier van vastgoeddata (Data & Analitics) en waarderingsmodellen voor commercieel vastgoed en woningen. Opgericht in 2014 door Teun van den Dries (ceo) en Sander Mulders (cto), twee oud-studiegenoten van de TU Delft, vergaart het bedrijf data over maar liefst 250 miljoen gebouwen in 52 landen voor 200 verschillende klanten

thumbnail

Metaltop: Samen kunnen we de kwaliteit verbeteren

Smart Industry

Metaltop is gespecialiseerd in het thermisch spuiten en aanbrengen van keramisch materiaal op ander materiaal om het slijtvast en corrosiebestendig te maken. Het bedrijf repareert beschadigde oppervlakken, brengt coatings aan op bestaande onderdelen en produceert volledig nieuw gecoate onderdelen.

thumbnail

Valk Welding: Flexibele inzet lasrobots neemt alleen maar toe

Smart Industry

Familiebedrijf Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, specialautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn.

thumbnail

DoBots: Technologie scheelt tijd en geld

Automatisering

DoBots is gespecialiseerd in software vanuit het perspectief van robotica en past dit toe op Smart Building en SmartRobots. DoBots voegt intelligentie toe aan de machine zodat deze zijn taken volledig autonoom kan uitvoeren zonder menselijk tussenkomst. De machines kunnen met elkaar samenwerken, evenals met andere apparaten (zoals koelkasten) en met mensen. Met andere woorden, ze werken synergetisch met hun omgeving.

thumbnail

TBP Electronics: voorwaarde Smart Industry is dat alles transparant wordt

Automatisering

TBP Electronics is een kwaliteitsonderneming op het gebied van electronics manufacturing services (EMS). Met the business of perfection (TBP) biedt het bedrijf zijn opdrachtgevers volledig geïntegreerde services aan op het gebied van printed circuit board assemblies (pcba’s). Deze hoogwaardige producten worden ingezet voor veelzijdige elektronische toepassingen in vele sectoren.

thumbnail

Valk Welding: Flexibele inzet lasrobots neemt alleen maar toe

Data & digitalisering

Familiebedrijf Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, specialautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn. Voor lasrobotintegrators is Smart Industry een uitdaging. Valk Welding nam een voortrekkersrol en maakte het voor een aantal fabrikanten mogelijk om klantspecifieke producten op een seriematige manier te produceren. Rode draad hierbij was de verkorting van de vertaalslag van data naar robotprogramma’s. Met nieuwe softwaretools en VR-technologie wil Valk Welding nu het MKB meetrekken in de nieuwe ontwikkelingen.

Projecten overzicht

Stakeholders

Logo TU Delft
Logo Innovationquarter
Logo TNO
Logo FME
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo TU Delft

Ambassadeurs

Logo Hightech Platform West-NL
Logo MRDH - Metropoolregio Rotterdam Den Haag
Logo Provincie Zuid-Holland
Logo Hogeschool Rotterdam (RDM Centre of Expertise)
Logo Hightech Platform West-NL
Logo MRDH - Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Anton Duisterwinkel
Hub Coördinator Zuid-west
anton.duisterwinkel@innovationquarter.nl
Foto contactpersoon
Lotte de Groen
Hub Coördinator Zuid-west
lotte.degroen@tno.nl
Foto contactpersoon
Marco kirsenstein
marco.kirsenstein@fme.nl