Hub Zuid-west

Maak kennis met de Smart Industry Hub Zuid-west

Werk jij voor een Zuid-Hollands maakbedrijf of technologische toeleverancier en wil je sneller, schoner en goedkoper produceren? Wij verbinden je graag aan voor jou interessante Fieldlabs en maken je wegwijs in de beschikbare tools, opleidingen en subsidies die er zijn om met Smart Manufacturing aan de slag te gaan. Wij zijn SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland), de Smart Industry Hub van Zuid-Holland. Wij brengen vraag en aanbod lokaal bijeen om de praktische toepassing van slimme technologieën te bevorderen. Denk hierbij aan robots, 3D-printen en sensoren. Slimme maaktechnologieën waarmee je sneller, goedkoper en efficiënter kunt produceren.

Aan de slag

Hub Zuid-west (SMITZH) biedt verschillende activiteiten aan om jou te helpen bij het toepassen van Smart Manufacturing. Wij sluiten graag aan bij jouw behoeften. Ben jij bijvoorbeeld bezig met:  

  • Het implementeren van slimme technologieën? 
  • Maaktechnologie testen of ontwikkelen? 
  • Naar het buitenland gaan? 
  • Personeel klaarstomen met de juiste skills?

Lees hier wat we concreet voor jou kunnen betekenen

Waarmee kunnen wij je verder helpen?

Diensten

Diensten overzicht

Fieldlabs

thumbnail

De Duurzaamheidsfabriek

Smart Industry

De Duurzaamheidsfabriek is een open innovatie-omgeving voor (MKB) bedrijven uit de regio Dordrecht waar tegelijkertijd op een vernieuwende manier techniekonderwijs wordt gegeven. Waar de meeste Fieldlabs zich toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe innovaties, richt de Duurzaamheidsfabriek zich op de toepassing van nieuwe technologieën en op het ‘leven lang ontwikkelen’ van de mensen die in de beroepspraktijk met de innovatieve smart industry oplossingen aan de slag gaan.

thumbnail

Digital Factory Composites

Smart Industry

DFC gelooft in de duurzame en circulaire productie van composieten. Alle materialen moeten uiteindelijk worden hergebruikt en gerecycled. Om dit te bereiken zullen we disruptief moeten werken. Daarbij staan de principes van de 'digitale onderneming' centraal.

thumbnail

RAMLAB

Smart Industry

Hoe gaaf zou het zijn als je geen A4’tjes maar metalen scheepsonderdelen uit de printer kon halen? Bij RAMLAB gebeurt precies dat. Het fieldlab biedt bedrijven de mogelijkheid om gezamenlijk op grote schaal, relatief snel en gecertificeerd metalen onderdelen en eindproducten on demand te 3D-printen.

thumbnail

Dutch Optics Centre

Smart Industry

Dutch Optics Centre is an initiative of TNO and TU Delft aimed at boosting Dutch industry in the field of optics and optomechatronics to increase utilisation of Dutch science through joint R&D. The Netherlands are unique in the field of optics and opto-mechatronics, with a leading position in science and industry. Within Dutch Optics Centre TU Delft, TNO and other knowledge institutes providing excellent research facilities team up with a world class manufacturing industry; producing opto-mechanical components for high-precision products like satellites, telescopes, microscopes, inspection instruments. By joining forces in R&D, developing prototypes and eventually forming product consortia we create a strong Dutch optomechanical ecosystem that benefits both industry and science. This initiative is well aligned with the Dutch government’s ambition for large-scale Public-Private Partnerships. Dutch Optics Centre is a consortium of knowledge institutes and more than 200 High Tech companies from all over the Netherlands.

thumbnail

Robohouse

Smart Industry

In RoboHouse kunnen maakbedrijven en innovatieve organisaties ontdekken wat de mogelijkheden van cognitive robotics zijn. Zij kunnen er toepassingen ontwikkelen en deze testen in een industriële setting.

thumbnail

SAM | XL

Smart Industry

SAM | XL bevindt zich op de TU Delft Campus. Het brengt de kennisbasis van TU Delft Aerospace Engineering, TU Delft Robotics Instituut, TNO Industry, de Industry Partners die de sectoroverschrijdende samengestelde supply chains omvatten en Automation Suppliers samen om automatiseringsprocessen te versnellen.

Fieldlab overzicht
Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Zuid-west

Projecten

thumbnail

De digitale oplossingen van Frankenhuyzen

Smart Industry

In deze video vertelt Frankenhuyzen hoe zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden van Smart Industry Hub Zuid-west (SMITZH)

thumbnail

10XL in Corona Rebuildprogram

Smart Industry

In deze korte video vertelt 10XL hoe zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die Smart Industry Hub Zuid-west (SMITZH) biedt.

thumbnail

House of Blue Jeans: Gemak groot pluspunt van tech

Data & digitalisering

In het pashokje allerlei combinaties zien die bij het kledingstuk horen dat je aan het passen bent. Via een app op je smartphone aan een medewerker vragen een ander kledingstuk of maat te brengen en je aankoop meteen betalen. In euro’s of DigitByte. En je kleren kun je thuis laten bezorgen. Welkom in het House of Blue Jeans in Zoetermeer.

thumbnail

GeoPhy: Dankzij tech vastgoed efficiënter, transparanter en beter waarderen

Smart Industry

GeoPhy is leverancier van vastgoeddata (Data & Analitics) en waarderingsmodellen voor commercieel vastgoed en woningen. Opgericht in 2014 door Teun van den Dries (ceo) en Sander Mulders (cto), twee oud-studiegenoten van de TU Delft, vergaart het bedrijf data over maar liefst 250 miljoen gebouwen in 52 landen voor 200 verschillende klanten

thumbnail

Metaltop: Samen kunnen we de kwaliteit verbeteren

Smart Industry

Metaltop is gespecialiseerd in het thermisch spuiten en aanbrengen van keramisch materiaal op ander materiaal om het slijtvast en corrosiebestendig te maken. Het bedrijf repareert beschadigde oppervlakken, brengt coatings aan op bestaande onderdelen en produceert volledig nieuw gecoate onderdelen.

thumbnail

Valk Welding: Flexibele inzet lasrobots neemt alleen maar toe

Smart Industry

Familiebedrijf Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, specialautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn.

Projecten overzicht

Stakeholders

Logo FME
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo Innovationquarter
Logo TNO
Logo TU Delft
Logo FME

Ambassadeurs

Logo Hightech Platform West-NL
Logo MRDH - Metropoolregio Rotterdam Den Haag
Logo Hogeschool Rotterdam (RDM Centre of Expertise)
Logo Provincie Zuid-Holland
Logo Hightech Platform West-NL
Logo MRDH - Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Anton Duisterwinkel
Functie: Hub Coördinator Zuid-west
E-mail: anton.duisterwinkel@innovationquarter.nl
Foto contactpersoon
Naam: Lotte de Groen
Functie: Hub Coördinator Zuid-west
E-mail: lotte.degroen@tno.nl
Foto contactpersoon
Naam: Marco kirsenstein
E-mail: marco.kirsenstein@fme.nl