Hub Zuid-west

Smart Manufacturing - Industriele toepassingen in Zuid-Holland. Voor alle ondernemers die sneller, goedkoper, duurzamer of hoogwaardiger willen produceren door middel van digitalisering. Werk jij voor een Zuid-Hollands maakbedrijf of technologische toeleverancier en wil je sneller, schoner en goedkoper produceren? Wij verbinden je graag aan voor jou interessante fieldlabs en maken je wegwijs in de beschikbare tools, opleidingen en subsidies die er zijn om met Smart Manufacturing aan de slag te gaan. Wij zijn SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland), de Smart Industry Hub van Zuid-Holland. Wij brengen vraag en aanbod lokaal bijeen om de praktische toepassing van slimme technologieën te bevorderen. Denk hierbij aan robots, 3D-printen en sensoren. Slimme maaktechnologieën waarmee je sneller, goedkoper en efficiënter kunt produceren.

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Anton Duisterwinkel
Functie: Hub Coördinator Zuid-west
E-mail: anton.duisterwinkel@innovationquarter.nl
Foto contactpersoon
Naam: Lotte de Groen
Functie: Hub Coördinator Zuid-west
E-mail: lotte.degroen@tno.nl

Evenementen

Fieldlabs

thumbnail

Digital Factory Composites

Fieldlab

DFC gelooft in de duurzame en circulaire productie van composieten. Alle materialen moeten uiteindelijk worden hergebruikt en gerecycled. Om dit te bereiken zullen we disruptief moeten werken. Daarbij staan de principes van de 'digitale onderneming' centraal.

thumbnail

RAMLAB

Fieldlab

Hoe gaaf zou het zijn als je geen A4’tjes maar metalen scheepsonderdelen uit de printer kon halen? Bij RAMLAB gebeurt precies dat. Het fieldlab biedt bedrijven de mogelijkheid om gezamenlijk op grote schaal, relatief snel en gecertificeerd metalen onderdelen en eindproducten on demand te 3D-printen.

thumbnail

Dutch Optics Centre

Fieldlab

Dutch Optics Centre is an initiative of TNO and TU Delft aimed at boosting Dutch industry in the field of optics and optomechatronics to increase utilisation of Dutch science through joint R&D. The Netherlands are unique in the field of optics and opto-mechatronics, with a leading position in science and industry. Within Dutch Optics Centre TU Delft, TNO and other knowledge institutes providing excellent research facilities team up with a world class manufacturing industry; producing opto-mechanical components for high-precision products like satellites, telescopes, microscopes, inspection instruments. By joining forces in R&D, developing prototypes and eventually forming product consortia we create a strong Dutch optomechanical ecosystem that benefits both industry and science. This initiative is well aligned with the Dutch government’s ambition for large-scale Public-Private Partnerships. Dutch Optics Centre is a consortium of knowledge institutes and more than 200 High Tech companies from all over the Netherlands.

thumbnail

Robohouse

Fieldlab

In RoboHouse kunnen maakbedrijven en innovatieve organisaties ontdekken wat de mogelijkheden van cognitive robotics zijn. Zij kunnen er toepassingen ontwikkelen en deze testen in een industriële setting.

thumbnail

SAM | XL

Fieldlab

SAM | XL bevindt zich op de TU Delft Campus. Het brengt de kennisbasis van TU Delft Aerospace Engineering, TU Delft Robotics Instituut, TNO Industry, de Industry Partners die de sectoroverschrijdende samengestelde supply chains omvatten en Automation Suppliers samen om automatiseringsprocessen te versnellen.

thumbnail

De Duurzaamheidsfabriek

Fieldlab

De Duurzaamheidsfabriek is een open innovatie-omgeving voor (MKB) bedrijven uit de regio Dordrecht waar tegelijkertijd op een vernieuwende manier techniekonderwijs wordt gegeven. Waar de meeste Fieldlabs zich toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe innovaties, richt de Duurzaamheidsfabriek zich op de toepassing van nieuwe technologieën en op het ‘leven lang ontwikkelen’ van de mensen die in de beroepspraktijk met de innovatieve smart industry oplossingen aan de slag gaan.

Ontdek de fieldlabs in de smart industry hub-Zuid-west

Projecten

thumbnail

Valk Welding: Flexibele inzet lasrobots neemt alleen maar toe

Data & digitalisering

Familiebedrijf Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, specialautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn. Voor lasrobotintegrators is Smart Industry een uitdaging. Valk Welding nam een voortrekkersrol en maakte het voor een aantal fabrikanten mogelijk om klantspecifieke producten op een seriematige manier te produceren. Rode draad hierbij was de verkorting van de vertaalslag van data naar robotprogramma’s. Met nieuwe softwaretools en VR-technologie wil Valk Welding nu het MKB meetrekken in de nieuwe ontwikkelingen.

thumbnail

TBP Electronics: voorwaarde Smart Industry is dat alles transparant wordt

Automatisering

TBP Electronics is een kwaliteitsonderneming op het gebied van electronics manufacturing services (EMS). Met the business of perfection (TBP) biedt het bedrijf zijn opdrachtgevers volledig geïntegreerde services aan op het gebied van printed circuit board assemblies (pcba’s). Deze hoogwaardige producten worden ingezet voor veelzijdige elektronische toepassingen in vele sectoren.

thumbnail

DoBots: Technologie scheelt tijd en geld

Automatisering

DoBots is gespecialiseerd in software vanuit het perspectief van robotica en past dit toe op Smart Building en SmartRobots. DoBots voegt intelligentie toe aan de machine zodat deze zijn taken volledig autonoom kan uitvoeren zonder menselijk tussenkomst. De machines kunnen met elkaar samenwerken, evenals met andere apparaten (zoals koelkasten) en met mensen. Met andere woorden, ze werken synergetisch met hun omgeving.

thumbnail

Valk Welding: Flexibele inzet lasrobots neemt alleen maar toe

Smart Industry

Familiebedrijf Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, specialautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn.

Ambassadeurs

Logo MRDH - Metropoolregio Rotterdam Den Haag
Logo Hightech Platform West-NL
Logo Hogeschool Rotterdam (RDM Centre of Expertise)
Logo Provincie Zuid-Holland
Logo Innovationquarter
Logo TU Delft