Skip to content

Slim onderhoud transformeert kippenslachtlijnen en versterkt bedrijfsmodellen

Bron: High Tech Software Cluster en Alten

In de wereld van kippenslachtlijnen heeft de introductie van predictief onderhoud een revolutie teweeggebracht, waardoor bedrijven in staat zijn hun businessmodellen te verstevigen. Toen Alten, een softwaredienstverlener, voorstelde om voorspellend onderhoud te implementeren bij een fabrikant van kippenslachtlijnen, ontmoette het aanvankelijk scepsis. De klant vroeg zich af waarom dure onderdelen eerder vervangen zouden moeten worden dan strikt noodzakelijk.

Voorspellend onderhoud: Kostenbesparing en tevreden klanten

De aanvankelijke terughoudendheid om onderdelen te vervangen voordat ze falen, begrijpelijk in een industrie waar elke euro telt, werd getransformeerd door het concept van voorspellend onderhoud. Het implementeren van predictief onderhoud bleek zonder hoge aanloopinvesteringen mogelijk te zijn. Met een overvloed aan beschikbare data uit sensoren in kippenslachtlijnen, kon Alten patronen ontdekken en voorspellingen doen over toekomstige defecten. Dit stelde de machinebouwer in staat om kosten te verminderen en uptime te garanderen, cruciaal in een sector waar elke minuut telt.

Smart Maintenance (3)

Data als sleutel tot succes

Kippenslachtlijnen genereren een overweldigende hoeveelheid data via honderden sensoren die de kwaliteit van verschillende producten bewaken. Van temperatuurmetingen tot stroomverbruik en toerentallen van motoren, deze data biedt een schat aan informatie voor voorspellend onderhoud. Het slim combineren en analyseren van deze data stelt bedrijven in staat patronen te ontdekken en te voorspellen wanneer onderdelen mogelijk defect raken.

Slimme matching en historische data

Predictief onderhoud vereist meer dan alleen het identificeren van incidenten; het vraagt om slimme matching en analyse van historische data. Alten slaagde erin om bestaande data te verrijken en een systeem te creëren dat zichzelf leert en steeds nauwkeuriger wordt in het voorspellen van uitvalkansen.

Smart Maintenance (2)

Voordelen voor machinebouwers en klanten

Voorspellend onderhoud op kippenslachtlijnen heeft niet alleen voordelen voor machinebouwers, maar ook voor eindklanten. Met de mogelijkheid om specifieke uptime-garanties aan te bieden tegen concurrerende prijzen, opent deze technologie nieuwe mogelijkheden voor serviceovereenkomsten en versterkt het de continuïteit in een sector waar elke seconde telt.

Lees het volledige artikel om dieper inzicht te krijgen in hoe predictief onderhoud de kippenslachtindustrie heeft getransformeerd. Ontdek hoe data-analyse en slimme voorspellingen bedrijven helpen om op het juiste moment in te grijpen en hun operationele bedrijfsvoering te optimaliseren. Predictive maintenance leidt tot steviger businessmodel kippenslachtlijnen

Het slim combineren en analyseren van data stelt bedrijven in staat patronen te ontdekken en te voorspellen wanneer onderdelen mogelijk defect raken.