Skip to content

Smart Welding Factory zet volgende stap in opleiden engineers met robotlassen

Binnen het project Technohub Smart Welding Factory wordt in samenwerking met het bedrijfsleven en Stichting Vakopleiding Metaal, Digital Twin technologie ontwikkelt. Eén van de opbrengsten van dit project is een leermodule over Digital Twin, dat inmiddels zo ver is uitgerold dat op 28 februari de eerste vakman een officieel certificaat ontving voor het met succes doorlopen en afronden van dit innovatieve leertraject.

Onderwijs van de toekomst

TechnohubDe Technohub Smart Welding Factory (SWF) is ontstaan uit een initiatief van Gunnebo, Exerion, Breman, Stichting Vakopleidingen Metaal, en LAC om vanuit onderzoek en ontwikkelwerkzaamheden het onderwijs van de toekomst te ontwikkelen en bedrijven voor te bereiden op de komst en het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het robotlassen. Deze Technohub is mogelijk gemaakt door een subsidie van A+O Metalektro.

Dit initiatief is ontstaan door de grote behoefte aan gekwalificeerde vakkrachten binnen de metalektrobranche en wil daarmee de instroom van nieuwe technische medewerkers bevorderen.

2x zoveel produceren met 3x minder mensen

“We staan voor een forse opgave”, vertelt Ard Hofmeijer, directeur van het onafhankelijke kennisinstituut LAC. “Wil Nederland haar concurrentiepositie continueren en welvaart behouden? Dan is het nodig dat de Nederlandse metaalindustrie in 2035 twee keer zoveel produceert met drie keer minder mensen ten opzichte van 2018. Hiervoor is technologische innovatie een noodzaak bijvoorbeeld door te investeren in lasrobots.” aldus Hofmeijer. “Veel bedrijven zien deze noodzaak en investeren al in lasrobots. Maar het probleem is dat er een tekort aan lasrobotprogrammeurs bestaat die om kunnen gaan met digitalisering. ”

Leerlijn voor lasrobotprogrammeur en Digital Twin

De Technohub SWF biedt een opleidingslocatie voor (toekomstige) werknemers in de Metalektro. Aan de hand van praktische bedrijfscases en begeleid door LAC engineers, voeren leerlingen, zij-instromers, bedrijfsmedewerkers en docenten onderzoek en ontwikkeling uit en leren daarmee werken. Het is de bedoeling dat de opgedane kennis en inzichten gedeeld worden met andere bedrijven, sectoren, onderwijsinstellingen, skillslabs en arbeidsmarktregio’s door middel van het beschikbaar stellen van lesstof in het Ozone E-Learning platform.

De Technohub heeft samen met haar partners het initiatief genomen om een cloudplatform te ontwikkelen, waarmee alle merken robots en cobots geprogrammeerd kunnen worden. Met de ambitie om de applicatie vergaand te vereenvoudigen en in de Nederlandse taal te maken, om zo de drempel voor het robotprogrammeren te verlagen. Hofmeijer: “Dit platform, genaamd Smart Welding Factory, is zeer gebruikersvriendelijk, waardoor medewerkers met mbo niveau 1/2 én talentvolle vmbo’ers er ook mee kunnen werken. Het programmeren van een lasrobot is daardoor geen rocket science meer. Waarmee het aanbod van lasrobotprogrammeurs een stuk groter wordt. ”

Een sterk punt van deze cursus is dat de inhoud van de cursus door een keuze uit losse modules kan worden samengesteld. De nadruk van de cursus ligt in Digital Twin technologie waarbij de cursist leert omgaan met CAD/CAM, offline programeer technologie en database beheer. De (las)robot wordt hierbij geprogrammeerd vanaf een computer en niet meer met behulp van een teachbox aan de robot zelf. En het LAC werkt nauw samen met zeven SWF-Skillslabs verspreid over Nederland, zodat mensen zonder grote reisafstanden terecht kunnen voor een erkende opleiding, cursus of losse modules tot lasrobotprogrammeur.

Lasautomatisering-en-digitaliseringWebplatform met digital Twin technologie

Voor het nieuwe platform is de zogenaamde Digital Twin-technologie gebruikt, legt Hofmeijer uit. “In één virtuele omgeving zijn alle lasrobots te zien die in een bedrijf staan. Dat kunnen robots van verschillende merken zijn, maar die ook verschillende lasprocessen uitvoeren. Dat alle robots in één omgeving staan, heeft een groot voordeel. Je kunt dan namelijk kijken welke robot het meest geschikt is voor een specifieke lasklus, de kosten en waar er capaciteit is. Is een bepaalde robot bezet, dan wijk je uit naar een andere robot zonder deze opnieuw te hoeven programmeren, wat zorgt voor een veel efficiëntere en meer flexibele productie.”

De cursus Digital Twin kan gezien worden als de opvolgende negende module/doorlopende leerlijn na de acht modules lasrobotprogrammeur. Tot en met november 2022 zijn er al 144 cursisten opgeleid in één of meerdere modules bij de 6 SWF Skillslabs verspreid over Nederland.

Uitreikingen van 1e certificaat Digital Twin engineer op 28 februari

Een van de initiatiefnemers van de Technohub SWF, kluizenproducent voor pinautomaten Gunnebo, is koploper op het gebied van lasrobots programmeren. Zij hebben daardoor de doorlooptijd van het lassen van een kluisdeur met 80% kunnen reduceren.

Op 28 februari werd dan ook het eerste certificaat Digital Twin engineer Smart Welding uitgereikt aan Gunnebo engineer Stefan Lemm. Stefan heeft in samenwerking met Technohub SWF de skills opgebouwd om voor Gunnebo zelfstandig een digital twin te bouwen, te beheren en het SWF-platform (beheer databases) succesvol toe te passen/uit te breiden. 

Stefan Lemm: “We kunnen onze lasrobots nu 80% sneller programmeren met de digital twin en we borgen kennis en kwaliteit.”

gunnebo

Wil je meer weten over de cursus of module Digital Twin Smart Welding of hoe jullie medewerkers kunnen worden geschoold tot lasrobotprogrammeur? Kijk dan op www.lac.nl voor meer informatie.

 

Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts