Skip to content

De hobbelige route naar een ‘smart’ fabriek

Bron: www.procesverbeteren.nl 

Eind vorig jaar vond voor de 8e keer de Advanced Business & Industrial Software Summit (ABISS) plaats, welke fungeert als een cruciaal ijkpunt voor de opkomst van Smart Industry in België, waar de mogelijkheden voor het digitaliseren en intelligent maken van fabrieken schier eindeloos lijken.

Echter, het traject naar een 'smart' fabriek is altijd uitdagend, zowel voor multinationals als voor het MKB. In een tweeluik biedt www.procesverbeteren.nl  inzicht in hoe vijf bedrijven, waaronder Altachem, Barry Callebaut, VCST, AGC en de Tessenderlo Groep, leren terwijl ze gaan, en benadrukken het belang van een pragmatische aanpak met het motto 'make every measurement count'.

Ze onderstrepen dat, hoe indrukwekkend metingen en modellen ook mogen zijn, ze pas waardevol zijn als ze leiden tot concrete acties zoals procesverbetering en het voorkomen van machine-storingen. Het credo 'Data maken geen chocolade', zoals treffend verwoord door cacao-fabrikant Callebaut, benadrukt de essentiële rol van menselijke expertise en machineprestaties in dit proces.

Volgende afbeeldingen SI nieuwsbrief (640 x 444 px) - 2024-04-24T172427.956

Lees hier het eerste deel van het tweeluik: https://www.procesverbeteren.nl/smart_industry/Route_naar_Smart_Industry 

Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry