Skip to content

Eerste metrolijn gelanceerd in NXTGEN Smart Industry Capacity Booster


Het ambitieuze NXTGEN Smart Industry Capacity Booster project heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de creatie van zijn eerste metrolijn. Deze innovatieve benadering, geïnspireerd op de structuur van een metrolijn en de terminologie van metrostations, biedt trainingsmodules aan die cruciale oplossingen leveren voor Industrie 4.0, productiesystemen en digitale vaardigheden.

Bevorderen inzet technologie in maakindustrie

Het hoofddoel van de Capacity Booster is om de wijdverbreide adoptie van deze technologieën in de maakindustrie te bevorderen, met speciale aandacht voor het MKB en de bestaande werknemers die nog niet zijn opgeleid in digitale vaardigheden.

De recent gelanceerde A-lijn richt zich specifiek op MKB-bedrijven die willen begrijpen hoe de implementatie van automatische identificatie en lokalisatie van producten, gereedschappen en logistieke dragers hun bedrijfsvoering kan versterken.

In de kick-off bijeenkomst van de A-lijn is de focus verschoven van apps naar identificatie en connectiviteit om de essentie van deze metrolijn te verhelderen. Belangrijke inzichten en lessen werden opgedaan, en valkuilen werden geïdentificeerd met de betrokken koplopers, wat cruciaal is voor het toekomstige succes van het project.

De A-lijn biedt waardevolle inhoud voor productiemanagers, proces- en IT-ingenieurs, en operators binnen de deelnemende bedrijven. Onderwerpen als het belang van locatie-inzicht en de technologieën voor automatische identificatie worden grondig behandeld.

Next steps

De volgende stappen omvatten verdere ontwikkeling van de metrostations en het testen van resultaten in pilots met bedrijven binnen het NXTGEN consortium. Voor de pilotfase van de A-lijn worden MKB-bedrijven gezocht die interesse hebben in het verkennen of implementeren van deze technologieën.

De lancering van de eerste metrolijn markeert een veelbelovende stap richting een toegankelijk trainingsaanbod voor het MKB, en draagt bij aan de beoogde impact van het NXTGEN SI programma.

Voor meer informatie over deelname aan de pilotfase van de A-lijn kunnen geïnteresseerde bedrijven contact opnemen met Henk van der Burgh via hjvdburgh@hhs.nl.

Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry