Skip to content
Overheid moet samen met bedrijfsleven meer hulp bieden

FD - Mkb achilleshiel bij cybercrime

Bron: FD.nl, auteur - Ardi Vleugels.

In het artikel "Mkb achilleshiel bij cybercrime: ‘Overheid moet samen met bedrijfsleven meer hulp bieden’" beschrijft het FD de uitdagingen van kleine en middelgrote bedrijven (mkb) met betrekking tot cyberveiligheid. De Cyber Security Raad (CSR) constateert dat veel mkb-bedrijven achterlopen op dit gebied vanwege een gebrek aan kennis en versnipperde informatie. Ze adviseren de overheid om meer praktische ondersteuning te bieden, zoals een overheidsloket en een keurmerk voor ICT-leveranciers.

website afbeeldingen - 2024-06-12T114835.327

De komende Europese NIS2-regels, die in 2025 van kracht worden, zullen mkb-bedrijven verplichten om hun cyberveiligheid te verbeteren en bestuursleden verantwoordelijk stellen voor cyberincidenten. Bart Groothuis, medebedenker van NIS2, benadrukt dat de overheid bedrijven moet helpen om aan deze regels te voldoen. De Kamer van Koophandel (KvK) biedt al enige ondersteuning, maar ziet weinig extra verkeer naar deze hulpbronnen. Cyberveiligheid wordt steeds belangrijker voor het vestigingsklimaat en bedrijfscontinuïteit, aldus Rodrique Engering van de KvK.

De CSR dringt aan op meer samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven om de cyberweerbaarheid te versterken, aangezien mkb-bedrijven vaak het doelwit zijn van cybercriminelen. Dit is niet alleen cruciaal voor de individuele bedrijven, maar ook voor de hele economische keten en samenleving.

Lees het hele artikel hier: Mkb achilleshiel bij cybercrime: ‘Overheid moet samen met bedrijfsleven meer hulp bieden’

 

 

Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry