Skip to content

Unieke gratis samenwerking tussen bedrijven en studenten voor product redesign

 

Na het succes van 17 eerdere projecten in voorgaande jaren, opent zich opnieuw een unieke kans voor bedrijven om deel te nemen aan een innovatief project. Dit initiatief stelt bedrijven in staat om kosteloos gebruik te maken van de creatieve expertise van studenten voor het redesignen van hun producten.

Product design

Dit jaar bieden studenten van de afstudeerrichting Industrial Design Engineering hun diensten aan om de producten van deelnemende bedrijven te optimaliseren. Het doel is om de meest geschikte (metaal- en kunststof-) productietechnieken te identificeren, terwijl tegelijkertijd wordt gekeken naar optimalisatie in functionaliteit, kosten, produceerbaarheid en circulariteit. Bijzondere aandacht wordt besteed aan modulariteit, wat een cruciaal aspect is voor hedendaagse productontwikkeling.

Een ervaren team van productontwikkelaars, producenten en docenten zal de studenten begeleiden tijdens het gehele proces. Of het nu gaat om het opschalen van bestaande producten voor grotere afzetmarkten, het onderzoeken van de haalbaarheid van een nieuw product of het uitwerken van een geheel nieuw productidee, de studenten staan klaar om deze uitdagingen aan te gaan.

Het investeringsniveau voor de deelnemende bedrijven is beperkt tot slechts één manweek, terwijl de opbrengst aanzienlijk is met een totale inspanning van 4 manjaren. Een kans als deze biedt niet alleen waardevolle oplossingen voor bedrijven, maar creëert ook een win-winsituatie waarin studenten hun vaardigheden kunnen toepassen in een praktijkgerichte omgeving.

Bedrijven die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 15 januari 2024 door een e-mail te sturen naar M.L.Barends@hva.nl met vermelding van "ilio". Het project loopt van februari tot juni 2024. Mis deze kans niet om samen te werken aan de toekomst van productontwikkeling en innovatie!

Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld behuizingen met kunststof delen, zoals een behuizing voor een eetinstrument of een multifunctioneel opvouwbaar frame met kunststof delen.
Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry