Skip to content

Het belang van procesinnovatie als antwoord op arbeidskrapte

Bron: Rabobank

De Nederlandse industrie kan zich voorzichtig opmaken voor een periode van groei, met een voorspelde groei van 0,5% voor komend jaar. Echter, om deze groei te realiseren in een tijd van arbeidskrapte, is een forse verhoging van de arbeidsproductiviteit essentieel. De Rabobank verkent in het artikel Industrie moet investeren in procesinnovatie voor groei arbeidsproductiviteit hoe procesinnovatie de sleutel kan zijn om deze uitdaging aan te gaan.

website afbeeldingen - 2024-05-22T114926.395

In het artikel lees je:

  • Drie inspirerende voorbeelden van procesinnovatie die arbeidsproductiviteit verhogen.
  • De specifieke uitdagingen waar ondernemers voor staan bij procesinnovatie.
  • Waarom samenwerking onmisbaar is voor succesvolle innovatie.
  • De belangrijke rol die studenten kunnen spelen in dit proces.
  • Vijf praktische tips om direct aan de slag te gaan met procesinnovatie.

Ontdek hoe automatisering met robots, digital twins, en artificial intelligence niet alleen de productie versnellen, maar ook kosten verlagen en innovatie stimuleren. Lees hoe bedrijven zoals Rodin Machining en RheaVita deze technologieën al succesvol toepassen.

Daarnaast benadrukt het artikel het belang van samenwerking, zoals te zien in initiatieven als Gate 2 en Brainport Industries Campus, waar bedrijven, kennisinstellingen en studenten samenkomen om te innoveren. Laat je inspireren en leer hoe je zelf stappen kunt zetten om procesinnovatie in jouw bedrijf te implementeren.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wil je weten hoe je jouw bedrijf klaarstoomt voor de toekomst? Lees het volledige artikel hier en ontdek de stappen naar een productieve en innovatieve toekomst!

Innoveren doe je samen. In dit artikel lees je alles over procesinnovatie. Welke barrières zijn er voor bedrijven en hoe zijn die door samenwerking te overwinnen? 
Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry