Skip to content

Leren en ontwikkelen in het MKB


Ben je op zoek naar informatie over wat je kunt doen om je werknemers te laten groeien in hun werk? Of zoek je hulp bij je SLIM-project? Dan helpen wij je op weg!

Binnen Smart Industry werken wij samen met verschillende partners waarmee wij samen MKB bedrijven in de Nederlandse technologische industry op weg helpen om hun (bedrijfs)processen te optimaliseren met behulp van digitalisering. Smart Industry partner Katapult biedt hierbinnen ondersteuning aan ondernemers die hun werknemers willen stimuleren zichzelf te (blijven) ontwikkelen en laten groeien in hun werk.

SLIM regeling

Vernieuwde aanpak van scholing en ontwikkeling

Door de voortdurende veranderingen in de samenleving, technologie en arbeidsmarkt is een nieuwe benadering van scholing en ontwikkeling noodzakelijk. Werkgevers die hun personeel continu bijscholen, trekken de beste talenten aan en verbeteren hun bedrijfsresultaten. Werknemers die zich blijven ontwikkelen, vergroten hun kansen op een succesvolle carrière met interessant werk en een goed inkomen. De SLIM-regeling van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stimuleert een leerrijke werkomgeving in het mkb.

Voor wie is de regeling bedoeld?

De SLIM-subsidieregeling is bedoeld voor:

  • Individuele mkb-bedrijven
  • Samenwerkingsverbanden binnen het mkb
  • Grote bedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector

Vanaf maart 2020 kunnen deze groepen subsidie aanvragen voor initiatieven gericht op leren en ontwikkelen. Dit omvat het onderzoeken van opleidingsbehoeften, ontwikkelen van loopbaanadviezen, en invoeren van methoden om kennis en vaardigheden van werknemers te verbeteren. Voorbeelden zijn bedrijfsscholen, periodieke ontwikkelgesprekken, en praktijkleerplaatsen via de derde leerweg, die maatwerktrajecten biedt voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden, en werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Kennis- en ondersteuningsprogramma SLIM

Team SLIM van de non-profit organisatie Katapult, ondersteund door het ministerie van SZW, biedt een kosteloos ondersteuningsprogramma. Dit programma helpt aanvragers bij het uitvoeren van SLIM-activiteiten door:

  • Gratis kennissessies te organiseren
  • Contact te faciliteren met andere SLIM-deelnemers voor het uitwisselen van ervaringen
  • Toegang te bieden tot een kennisbank vol tools en goede voorbeelden
  • Alle vragen over leren en ontwikkelen binnen het mkb te beantwoorden

Het programma is geheel kosteloos. Bezoek de website en meld u aan voor het ondersteuningsprogramma om op de hoogte te blijven. Ook zonder SLIM-aanvraag zijn de tools en ervaringsverhalen beschikbaar.

Wij, Team SLIM, helpen je graag op weg zonder dat het je iets kost.
Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry