Skip to content

Nederlandse en Duitse bedrijven komen samen op Hannover Messe 2023

Afgelopen week vond de jaarlijkse Hannover Messe plaats. Dé grootste technologische industriebeurs ter wereld. Dit jaar stond deze beurs volop in het teken van duurzaamheid, samenwerking en het ontwikkelen van digitale skills.

Zo spraken we over Manufacturing-X en de samenwerking daarin tussen de Smart Industry Fieldlabs en het LNI Labs Network 4.0, werd er nadruk gelegd op het verhogen van de diversiteit op de werkvloer en werd het belang benadrukt van vaardigheden voor een mensgerichte benadering van groene en slimme transformatie van de industrie in Europa.

De impact van samenwerking tussen Nederlandse en Duitse industriële bedrijven

Het Holland High Tech House was dit jaar dé plek waar Nederlandse en Duitse ondernemer elkaar ontmoeten en technologieën en innovaties uitwisselden op het gebied van productiviteitsverhoging, servitization en integratie. Bedrijven die zich presenteerden zijn op allerlei vlakken actief, zoals waterstof, transport en mobiliteit.

{CHJL}-20230418-0031.jpg“Digitaal verbinding maken met andere bedrijven zorgt ervoor dat alle processen effectiever verlopen. Samenwerking tussen Nederlandse en Duitse industriële bedrijven zal een enorme impact hebben in de verhoging van de productiviteit waar we allemaal naar streven.” Aldus Mark Helder, Voorzitter Koninklijke Metaalunie.

Secretaris-Generaal van Economische zaken en Klimaat vult hierop aan: “Het is slim wanneer je verschillende takken van industrie integreert om tot een oplossing te komen. En duurzaam omdat vele uitdagingen van tegenwoordig met duurzaamheid te maken hebben. We kunnen onze industrie en economie niet bouwen zonder duurzaamheid in gedachte.” 

Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts