Skip to content

Opening Smart Industry Fieldlab De Peel

Het 49e fieldlab De Peel (www.fieldlabdepeel.nl) van een 11-tal hightech ondernemingen uit de omgeving van Helmond en Deurne ontving op 3 februari de formele Smart Industry status.

Fieldlab de Peel is een netwerkorganisatie van bedrijven uit regio De Peel die samen diverse IoT en AI-toepassingen onderzoeken en toepassen. Hiermee optimaliseren zij hun bedrijfsprocessen en verhogen hun bedrijfsrendement.

Oprichting Smart Industry Fieldlab “De Peel”

Op 9 september 2019 vormden een aantal (hightech) MKB-bedrijven in de Peelregio een koplopersgroep. Samen richtten zij de stichting Smart Industry Fieldlab Data Science & Connectivity (hierna Fieldlab) op. Met het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant door Innovatiehuis De Peel werden de gemeenten uit de Peel ook aangehaakt.

Met de vorming van deze stichting bundelen de betrokken maakbedrijven in de Peel hun krachten en creëren ze ruimte om gezamenlijk “De fabriek van de toekomst” te verkennen. In ons Fieldlab wordt onderzoek gedaan naar en gebouwd aan nieuwe smart industry ontwikkelingen, slimme productiefaciliteiten en smart data innovaties.

Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts