Skip to content

Subsidieregeling voor circulaire producten, diensten en processen

Bron: kia-ce.nl 

De nieuwste subsidieregeling van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA CE) opent haar deuren op 7 mei 2024, met een duidelijke missie: het bevorderen van circulaire producten, diensten en processen. Dit initiatief is cruciaal gezien ons huidige overmatige verbruik van natuurlijke hulpbronnen. De KIA CE streeft naar een duurzame transitie naar een circulaire economie, waarin grondstoffen efficiënt worden benut en hergebruikt.

Volgende afbeeldingen SI nieuwsbrief (640 x 444 px) - 2024-04-24T165931.255

Met een budget van 2,5 miljoen euro richt de vierde tender van de subsidieregeling zich specifiek op de ontwikkeling binnen de maakindustrie en consumptiegoederen. Deze financiële steun is beschikbaar van 7 mei tot 15 augustus en omvat diverse aspecten, zoals technologisch onderzoek, de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde producten, diensten, processen en onderzoek naar consumentengedrag en bedrijfs- of verdienmodellen.

De subsidie is gericht op twee belangrijke productgroepen: de maakindustrie, met de focus op kapitaalgoederen, elektrolysers en batterijen voor licht elektrisch vervoer, en consumptiegoederen, waaronder elektrische en elektronische apparaten, meubels, textiel, niet-plastic verpakkingen en wegwerpproducten.

Om deelnemers te informeren en te ondersteunen bij het aanvragen van subsidie, wordt op 16 mei een informatiebijeenkomst gehouden in Amersfoort. Hier worden de regels en voorwaarden van de subsidieregeling uitgelegd, kunnen deelnemers hun projectideeën laten toetsen en biedt het een kans om samenwerkingsverbanden te smeden met andere bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Kijk voor meer informatie op: kia-ce.nl 

De subsidie is gericht op twee belangrijke productgroepen: de maakindustrie en consumptiegoederen,
Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry