TNO helpt MKB-maakbedrijven in 2021 met digitale operator ondersteuning implementeren

Foto auteur Menno de Haan
Smart Industry

De uitdagingen voor de maakindustrie zijn bekend: het produceren van kleine series, complexe producten in grote variëteit met een steeds snellere levertijd en een kortere product life cycle. De kwaliteitseisen zijn hoog: in één keer goed. De juiste informatie op de werkplek (orderinformatie, werkinstructies en traceerbaarheid van onderdelen en producten) wordt steeds belangrijker. Het Interreg project FOKUS biedt MKB-ondernemers in Zuid-Nederland de kans om met ondersteuning van TNO aan de slag te gaan met het digitaliseren van de werkplek.

In de onderstaande video licht Tim Bosch dit graag voor je toe.

Bekijk de video en meld je aan »

In een pilotproject verkennen we de haalbaarheid van de meeste geschikte technologische oplossing. Zoals stapsgewijze digitale instructies via een beeldscherm of tablet, projectietechnologie, Smart Glasses en andere technieken.

1.Sluit aan op jouw ambities en bedrijfsdoelstellingen
2. Geschikt voor processen en producten van onderneming
3. Acceptatie en aansluiting bij medewerkers

Onze kennispartners werken samen met MKB-maakbedrijven uit Limburg, Zeeland, Brabant en Vlaanderen.

logo-fabriekvdtoekomst-fokus-interreg.png


Samen met een projectgroep selecteren we de oplossingsrichting voor werkinstructies op basis van jullie doelstellingen en bedrijfscontext. Dan volgt er een korte evaluatiestudie op de werkvloer voor een representatief voorbeeldproduct uit het bedrijf. Tot slot stellen we de businesscase op en komen er vervolgstappen om de implementatie te formuleren.

Meld je direct aan via deze link »

Bron: https://kennis.defabriekvandetoekomst.nl/implementatieplan