247TailorSteel: Snel, flexibel en effectief

Redactie Smart Industry
Big Data en AI

247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. De klanten maken gebruik van het 247TailorSteel-portaal, Sophia, om zo op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te bestellen.

Lasersnijfabrikant 247TailorSteel is in 2007 gestart met twee 5kW-lasermachines van Trumpf. Tegenwoordig zet het bedrijf 24 uur per dag, zeven dagen in de week, acht C02 lasersnijmachines, zestien fiber lasersnijmachines, vier Adige buis-lasersnijmachines en twaalf Toolcell kantbanken in.

Door middel van AGV’s worden de platen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine gereden, die daarmee automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegeneerd. Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt.

247TailorSteel is onderdeel van het Fieldab ‘Smart Bending Factory’ waarin een fysieke, ultramoderne, fabriek op het gebied van metaalbewerking wordt opgezet. Hier kunnen bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren. Via internet kunnen klanten volledig gedigitaliseerd producten bestellen, waarbij de kosten van één product gelijk zijn als ware het een product uit een serie van 500 stuks.

Project specificaties

AVG: Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt.
Klantgemak: 247TailorSteel-portaal

Ontdek hoe uw bedrijf ook mee kan doen

Smart Industry Implementatieagenda 2018 - 2021

roadmap
Download roadmap
thumbnail