FromaTech Ingredients

Smart Industry Hub Zuid
Smart Industry

Cyberveiligheid is een alledaags probleem en de kans op een cyberincident groeit met de dag. De voorspellingen liegen er niet om: binnen afzienbare tijd krijgt één op de twee bedrijven ermee te maken, ongeacht de bedrijfsgrootte. En elke verstoring, intern of extern, bedreigt de bedrijfscontinuïteit én ook de keten waarvan het bedrijf deel uitmaakt. Gelukkig kunnen de risico’s worden beperkt door deelname aan het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport. De stichting zet zich in om de hightech- & maakindustrie en diens toeleveranciers voor te bereiden om de bedrijfsactiviteiten voort te kunnen zetten als zich cybersecurity problemen voordoen.

In 2021 heeft Fromatech Ingrediënts uit Sittard - een internationale speler in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, gebruik gemaakt van een innovatievoucher om participant te worden van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB).

Wat is er gedaan?

Eerst werd er een nulmeting gedaan op het gebied van organisatie, personeel, techniek, fysiek en privacy om goed inzicht te krijgen in de mate waarin cybersecurity risico’s beheerst worden.

Hierbij werd ook gekeken naar ICT systemen, mensen, middelen, data en mogelijkheden. Daarna kreeg Fromatech Ingrediënts toegang tot kennis en dreigingsinformatie via het CWB-platform, de CWB-app en de CWB-gemeenschap met deelname aan maandelijkse events, variërend van webinars en kennissessies tot workshops en trainingen. 

Kelly Wilhelmus, van Fromatech: “We werken met een eigen IT-dienstverlener. Die zegt altijd: ‘We doen alles aan cyberveiligheid’. Maar je wilt voorkomen dat je een dienstverlener alleen op zijn woord geloofd. Daarom wilden we dat objectief laten controleren en meer inzicht verkrijgen rondom de aspecten van cybersecurity. De innovatievoucher via het CWB was een prettige bijkomstigheid.”

FromaTech.jpeg

Wat heeft het opgeleverd? 

“Deelname aan het CWB heeft echt iets opgeleverd. Naast nieuwe inzichten, zijn we nog vóór de media geïnformeerd over een mogelijke kwetsbaarheid in de software die wij zelf gebruiken. Hierop zijn de alarmbellen afgegaan en hebben we onze IT-dienstverlener gebeld om het cybersecurity gevaar tijdig af te wenden. Het is goed te merken dat er vanuit meerdere kanten wordt opgelet. Vooral besef dat cybersecurity belangrijk is. Cyberveiligheid is ook iets voor de lange adem. De risico’s zullen blijven - en zullen alleen maar toenemen. Vroeger was het voor velen een ver-van-mijn-bed-show, nu is het een alledaags probleem.” 

Welke stap ga jij zetten? 

De stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport biedt bedrijven in de hightech- maakindustrie een unieke kans om zich beter te wapenen tegen cyber criminaliteit. Dankzij een innovatievoucher van Smart Industry Hub Zuid kan een maakbedrijf tot 100 fte voordelig aansluiten. Welke stap ga jij zetten om de cybersecurity van jouw bedrijf en eventuele kwetsbaarheden voor leveranciers en ketenpartners goed te organiseren? Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met Lisette Oosterbosch via info@cwbrainport.nl, Tel. 06-83111210 of kijk op www.cwbrainport.nl

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Gerard Blom
Programma Manager Hub Zuid en Data Value Center - Smart Industry (DVC-SI)
gblom@bom.nl

Meer inspirerende projecten

thumbnail

Marvo Technologies' deelname aan het Data Readiness Program

Data & digitalisering

We spraken met Ronald van Uffelen, managing director van Marvo Technologies over zijn deelname aan het Data Readiness Program.

thumbnail

Marktverkenning naar SCSN providers van geautomatiseerd berichtenverkeer

Automatisering

Beter inzicht in de bereikbaarheid voor MKB maakbedrijven met de marktverkenning van het Smart Connected Supplier Network (SCSN)

thumbnail

IHI Hauzer Techno Coating: Het scheelt geld als een monteur niet helemaal naar Japan hoeft

Big Data en AI

Het bedrijf IHI Hauzer Techno Coating is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en plaatsen van coatingmachines. De 52-jarige Rik Smabers (COO) is verantwoordelijk voor de operations: ‘Wij ontwikkelen en verkopen gemiddeld zo’n 25 machines per jaar. Een machine kost tussen de 500.000 euro en 4 miljoen euro per stuk.’

thumbnail

De Cromvoirtse: Tijd en geld besparen dankzij Smart Industry

Flexibele processen

Batchgrootte 1 en maatwerk op grote schaal. Het zijn zeer uitdagende trends voor maakbedrijven en hun toeleveranciers. Ze moeten steeds kleinere series produceren zonder dat de kostprijs mag oplopen. Binnen het fieldlab ‘Flexible manufacturing’ werken meer dan twintig partijen aan verschillende oplossingen.

thumbnail

Cleanroom Connect: verduurzamen van transport tussen cleanrooms

Nieuwe materialen

Faes wil hightech producenten verlossen van duizenden kilo’s plastic die in de kliko verdwijnen.

thumbnail

AddCat: 3D metaal printen en effectieve luchtzuiveringstechniek

Nieuwe materialen

Mogelijkheden onderzoeken, optimaliseren én schaalvergroting met lagere productiekosten

thumbnail

Van den Borne Aardappelen: Meetbaar maken wat je aan het doen bent

Big Data en AI

Jacob van den Borne van Van den Borne aardappelen past precisielandbouw toe. Precisielandbouw is op het juiste moment op de juiste plaats de juiste teeltmaatregel toepassen dankzij het gebruik van Big Data en the Internet of Things.

thumbnail

CESI Supply - Circulair en smart in de toeleveringsketen

Circulair ondernemen

In het CESI Supply project wordt gekeken hoe metaal – en elektronische toeleveranciers (in keten van apparatenbouw, machinebouw en hightechindustrie) kunnen worden betrokken bij de circulaire transitie in de maakindustrie.

thumbnail

Bregil: Smart door slim werken

Smart Industry

Bregil is een One Stop Shop in metaalwerkproducten in metaal voor onder andere winkelinrichtingen, displays, meubelen en machinebouw. Wat zij smart doen is slim werken en dat niet perse door innovatieve machines (ook al hebben ze deze wel in huis). Vooral mensen erbij te betrekken en slimme manier plannen

thumbnail

Snapdaq vertaalt analoge signalen naar digitale inzichten

Voorkomen downtime/verhogen uptime

Met inzet van een innovatie voucher van Hub Zuid is een nieuwe productfamilie van industriële meetoplossingen ontwikkeld.

thumbnail

Aanbeveling circulariteit in de procesindustrie

Circulair ondernemen

Dit onderzoek biedt waardevolle inzichten en aanbeveling voor bedrijven in de proces-, voedsel- en maakindustrie voor de wijze waarop een Circulair Product Paspoort (CPP) geïmplementeerd kan worden.

thumbnail

Cool Industries, Pathema en Ericsson: Slim beheer van koeltorens en waterbehandelingsinstallaties

Industrial IoT

Cool Industries ontwikkelt de meest duurzame en energie-efficiënte koeltorens en verdampingscondensors. Het bedrijf richt zich op de complete levenscyclus van zijn installaties, van ontwikkeling tot plaatsingen en van onderhoud tot vervanging.

thumbnail

CNC-Consult & Automation: Kies voor slimme oplossingen

Big Data en AI

CNC-Consult is gespecialiseerd in servicegerichte verkoop van CAD-software, CAM-software, CAI-software, gereedschap-beheer, PDM (Productie Data Management), Planning en MES. Innovatieve producten die worden gecombineerd met praktijkgerichte ondersteuning van ervaren consultants.