GS Metaal: Dankzij Smart Industry productiever

Redactie Smart Industry
Smart Industry

GS Metaal BV is een innovatieve toeleverancier op het gebied van plaatbewerking, licht constructiewerk en machinebouw. Het bedrijf is actief in diverse marktsegmenten zoals voedingsindustrie, solar industrie en algemene industrie.

Het innovatieve metaalbewerkingsbedrijf is gespecialiseerd in lasersnijden, kanten, lassen en montage van aluminium, staal en roestvrij staal. Daarnaast behoren boren, draaien, slijpen, frezen en walsen tot het pakket. Het bedrijf maakt fijn plaat- en constructiewerk voor bijvoorbeeld scheepsdeuren, loadstations, gietmallen, bandslijpers, trailers, steenknippers, auto’s, wasmachines, schakelkasten en zoutstrooiers.

Verhoging productiviteit

GS Metaal is een digitaliseringstraject begonnen om een smart factory te creëren. De belangrijkste reden om aan de slag te gaan met Smart Industry is de verhoging van de productiviteit. Veel bedrijven zien in dat digitalisering belangrijk is, maar weten nog niet welke stappen zij hiervoor moeten zetten. In samenwerking met Axoom GmbH en Trumpf Nederland heeft GS Metaal de krachten gebundeld door het opzetten van een Smart Factory Experience & Innovation Center (SFEIC).

Vakmanschap en digitalisering

“In dit experience center laten we zien hoe digitalisering aansluit op de productieprocessen. Vakmanschap moet je behouden in je bedrijf, maar dit kan goed in combinatie met digitalisering. Morgen moet het beter dan vandaag. Volgend jaar beter dan dit jaar”, zo vertelt Arnold Hofmeijer, directeur van GS Metaal.

Daarnaast is het bedrijf de stap aan het zetten naar het papierloos werken en slimme verbindingen te leggen. Hierdoor wordt het productieproces veel sneller, is altijd de juiste tekening voorhanden en is precies te zien waar het materiaal ligt.

Ook het planningsysteem kan snel worden aangepast wanneer iets haast heeft. Daarom spreekt het de mensen op de werkvloer zeer aan. Om het af te maken zijn er koppelingen geschreven en is dit gekoppeld aan het ERP-systeem. Zo is de informatie op de tablets altijd real time. De productiviteit gaat hierdoor omhoog. Traditioneel werd er een grotere machine gekocht, nu werkt GS Metaal slimmer en wordt de capaciteit beter gebruikt. Met dezelfde mensen en dezelfde machines kan nu meer worden gedaan.

Project specificaties

Smart Factory: De verhoging van de productiviteit.
Productieprocessen: Vakmanschap in combinatie met digitalisering

Meer inspirerende projecten

thumbnail

Aebi Schmidt: Denken in klantoplossingen in plaats van in producten

Data & digitalisering

Aebi Schmidt ontwikkelt en produceert met de nieuwste technologieën machines en voertuigen voor gladheidsbestrijding, straatreiniging en park-/tuintechniek. Daarnaast geeft Aebi Schmidt advies en begeleiding voor de bedrijfsvoering van de gladheidsbestrijding en straatreiniging.

thumbnail

Van Raam Rijwielen

Automatisering

Van Raam produceert al haar fietsen in eigen huis, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de beste kwaliteitsproducten. Met goed opgeleid personeel, continu innoveren, een moderne productielijn en marktonderzoek maakt Van Raam fietsen die aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Dankzij onder meer de samenwerking met TU Delft en de participatie in Innovar komt Van Raam tot een modern design en technisch hoogstaande fietsen.

thumbnail

247TailorSteel: Snel, flexibel en effectief

Big Data en AI

247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. De klanten maken gebruik van het 247TailorSteel-portaal, Sophia, om zo op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te bestellen.

thumbnail

Itter: Smart Industry betekent voor ons kennis delen

Mensen & teams

Itter in Hardenberg haalt het overgrote deel van zijn omzet uit het verspanen van aluminium producten en dan met name uit het nabewerken (frezen) van extrusieprofielen. Het bedrijf beschikt hiervoor over een modern machinepark. Een van de doelen van het bedrijf is enkelstuks te maken tegen de kosten van serieproductie, ofwel een one-piece-flow.

thumbnail

Veros Metaalwerken: Samenwerken biedt meer

Data & digitalisering

Veros is een dynamisch familiebedrijf met veel ervaring in de toelevering van industriële onderdelen geproduceerd door middel van verspanende bewerkingen. Het bedrijf produceert voornamelijk machineonderdelen (enkelstuks en kleine tot middelgrote series) voor diverse branches.