House of Blue Jeans: Gemak groot pluspunt van tech

Redactie Smart Industry
Smart Industry

In het pashokje allerlei combinaties zien die bij het kledingstuk horen dat je aan het passen bent. Via een app op je smartphone aan een medewerker vragen een ander kledingstuk of maat te brengen en je aankoop meteen betalen. In euro’s of DigitByte. En je kleren kun je thuis laten bezorgen. Welkom in het House of Blue Jeans in Zoetermeer.

Drie wizzkids – één uit Hongkong, één uit Amerika en één uit Engeland – zijn er twee weken mee bezig geweest, maar toen zat de winkel van Michael Hauser, eigenaar van House of Blue Jeans, helemaal vol met allerlei technologische hoogstandjes, die de klant een geweldige shopping experience moeten bezorgen. De eigenaar is sowieso flink bezig met de toekomst. Zo accepteert Hauser ook betalingen in DigiByte.

Combinatie

Dankzij de oprichter van Digibyte (Jared Tate) en via hem kwam Hauser in aanraking met Tofugear, en organisatie uit Hong Kong die complexe commerciële ervaringen eenvoudiger maakt met technologie. Voordat Hauser het wist was House of Jeans een demowinkel waar Tofugear alle snufjes kan demonstreren aan potentiële klanten en andere geïnteresseerden. Het oog van Tofugear viel op Nederland omdat praktisch iedereen hier toegang heeft tot internet en een smartphone heeft.

Als je een kledingstuk op de houten kist naast de passpiegel legt, verschijnen op de spiegel automatisch 360 graden foto’s. Dat komt door RFID-technologie; aan ieder kledingstuk hangt een label dat nog het meest weg heeft van een QR-code. Door met je vinger over de foto te bewegen, kun je het artikel virtueel draaien en van alle kanten bekijken. En je krijgt meteen combinatiesuggesties. Deze broek? Probeer dit shirt er eens bij.

Gemak

In de paskamer is soortgelijke software geïnstalleerd. Dankzij iBeacons weet het systeem al wie er in de paskamer staat, mits de klant de app op zijn smartphone heeft gedownload. In het pashokje hangt een scherm, waarop de foto’s van het kledingstuk verschijnen zo gauw je het aan de muur hangt. Het scherm biedt meer opties, zo kun je de verkoper vragen een andere maat brengen en je kunt je aankopen alvast betalen. Als je een stapel kleding op de toonbank legt, verschijnt binnen twee seconden het totaalbedrag op de kassa. De verkoper hoeft niks meer te scannen.

Gemak wordt gezien als een van de pluspunten van het nieuwe concept. Voor de klant, de winkelier en voor het merk zelf. De klant kan via zijn smartphone communiceren met het winkelpersoneel, combinaties zien, direct betalen, de voorraad bekijken en zijn kleding thuis laten bezorgen. Een winkelier kan op zijn beurt beter inspelen op wensen en behoeften van klanten. Hij ziet precies wie in zijn winkel was en waar de interesse ligt. Wat loopt goed, wat wordt veel bekeken maar niet gekocht? Allemaal data die voorheen niet bekend waren. En daar kan hij zijn vervolgcollectie op inrichten. Met een kleinere, maar veel gerichtere voorraad. En dat is weer handig voor de marketing van merken: vraaggerichter, specifieker en beter afgestemd op de markt.

/

Project specificaties

Shopping Experience: Slimme software die meedenkt met de klant
:

Meer inspirerende projecten

thumbnail

De digitale oplossingen van Frankenhuyzen

Smart Industry

In deze video vertelt Frankenhuyzen hoe zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden van Smart Industry Hub Zuid-west (SMITZH)

thumbnail

Valk Welding: Flexibele inzet lasrobots neemt alleen maar toe

Data & digitalisering

Familiebedrijf Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, specialautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn. Voor lasrobotintegrators is Smart Industry een uitdaging. Valk Welding nam een voortrekkersrol en maakte het voor een aantal fabrikanten mogelijk om klantspecifieke producten op een seriematige manier te produceren. Rode draad hierbij was de verkorting van de vertaalslag van data naar robotprogramma’s. Met nieuwe softwaretools en VR-technologie wil Valk Welding nu het MKB meetrekken in de nieuwe ontwikkelingen.

thumbnail

Metaltop: Samen kunnen we de kwaliteit verbeteren

Smart Industry

Metaltop is gespecialiseerd in het thermisch spuiten en aanbrengen van keramisch materiaal op ander materiaal om het slijtvast en corrosiebestendig te maken. Het bedrijf repareert beschadigde oppervlakken, brengt coatings aan op bestaande onderdelen en produceert volledig nieuw gecoate onderdelen.

thumbnail

Valk Welding: Flexibele inzet lasrobots neemt alleen maar toe

Smart Industry

Familiebedrijf Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, specialautomaten en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn.

thumbnail

10XL in Corona Rebuildprogram

Smart Industry

In deze korte video vertelt 10XL hoe zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die Smart Industry Hub Zuid-west (SMITZH) biedt.

thumbnail

DoBots: Technologie scheelt tijd en geld

Automatisering

DoBots is gespecialiseerd in software vanuit het perspectief van robotica en past dit toe op Smart Building en SmartRobots. DoBots voegt intelligentie toe aan de machine zodat deze zijn taken volledig autonoom kan uitvoeren zonder menselijk tussenkomst. De machines kunnen met elkaar samenwerken, evenals met andere apparaten (zoals koelkasten) en met mensen. Met andere woorden, ze werken synergetisch met hun omgeving.

thumbnail

TBP Electronics: voorwaarde Smart Industry is dat alles transparant wordt

Automatisering

TBP Electronics is een kwaliteitsonderneming op het gebied van electronics manufacturing services (EMS). Met the business of perfection (TBP) biedt het bedrijf zijn opdrachtgevers volledig geïntegreerde services aan op het gebied van printed circuit board assemblies (pcba’s). Deze hoogwaardige producten worden ingezet voor veelzijdige elektronische toepassingen in vele sectoren.

thumbnail

GeoPhy: Dankzij tech vastgoed efficiënter, transparanter en beter waarderen

Smart Industry

GeoPhy is leverancier van vastgoeddata (Data & Analitics) en waarderingsmodellen voor commercieel vastgoed en woningen. Opgericht in 2014 door Teun van den Dries (ceo) en Sander Mulders (cto), twee oud-studiegenoten van de TU Delft, vergaart het bedrijf data over maar liefst 250 miljoen gebouwen in 52 landen voor 200 verschillende klanten