House of Blue Jeans: Gemak groot pluspunt van tech
In het pashokje allerlei combinaties zien die bij het kledingstuk horen dat je aan het passen bent. Via een app op je smartphone aan een medewerker vragen een ander kledingstuk of maat te brengen en je aankoop meteen betalen. In euro’s of DigitByte. En je kleren kun je thuis laten bezorgen. Welkom in het House of Blue Jeans in Zoetermeer.
Drie wizzkids – één uit Hongkong, één uit Amerika en één uit Engeland – zijn er twee weken mee bezig geweest, maar toen zat de winkel van Michael Hauser, eigenaar van House of Blue Jeans, helemaal vol met allerlei technologische hoogstandjes, die de klant een geweldige shopping experience moeten bezorgen. De eigenaar is sowieso flink bezig met de toekomst. Zo accepteert Hauser ook betalingen in DigiByte.
Combinatie
Dankzij de oprichter van Digibyte (Jared Tate) en via hem kwam Hauser in aanraking met Tofugear, en organisatie uit Hong Kong die complexe commerciële ervaringen eenvoudiger maakt met technologie. Voordat Hauser het wist was House of Jeans een demowinkel waar Tofugear alle snufjes kan demonstreren aan potentiële klanten en andere geïnteresseerden. Het oog van Tofugear viel op Nederland omdat praktisch iedereen hier toegang heeft tot internet en een smartphone heeft.
Als je een kledingstuk op de houten kist naast de passpiegel legt, verschijnen op de spiegel automatisch 360 graden foto’s. Dat komt door RFID-technologie; aan ieder kledingstuk hangt een label dat nog het meest weg heeft van een QR-code. Door met je vinger over de foto te bewegen, kun je het artikel virtueel draaien en van alle kanten bekijken. En je krijgt meteen combinatiesuggesties. Deze broek? Probeer dit shirt er eens bij.
Gemak
In de paskamer is soortgelijke software geïnstalleerd. Dankzij iBeacons weet het systeem al wie er in de paskamer staat, mits de klant de app op zijn smartphone heeft gedownload. In het pashokje hangt een scherm, waarop de foto’s van het kledingstuk verschijnen zo gauw je het aan de muur hangt. Het scherm biedt meer opties, zo kun je de verkoper vragen een andere maat brengen en je kunt je aankopen alvast betalen. Als je een stapel kleding op de toonbank legt, verschijnt binnen twee seconden het totaalbedrag op de kassa. De verkoper hoeft niks meer te scannen.
Gemak wordt gezien als een van de pluspunten van het nieuwe concept. Voor de klant, de winkelier en voor het merk zelf. De klant kan via zijn smartphone communiceren met het winkelpersoneel, combinaties zien, direct betalen, de voorraad bekijken en zijn kleding thuis laten bezorgen. Een winkelier kan op zijn beurt beter inspelen op wensen en behoeften van klanten. Hij ziet precies wie in zijn winkel was en waar de interesse ligt. Wat loopt goed, wat wordt veel bekeken maar niet gekocht? Allemaal data die voorheen niet bekend waren. En daar kan hij zijn vervolgcollectie op inrichten. Met een kleinere, maar veel gerichtere voorraad. En dat is weer handig voor de marketing van merken: vraaggerichter, specifieker en beter afgestemd op de markt.
Project specificaties
Shopping Experience: | Slimme software die meedenkt met de klant |
: |