RR Mechatronics: Meesters in meten

TechValley
Smart Industry

RR Mechatronics uit het Noord-Hollandse Zwaag maakte de afgelopen jaren een explosieve groei door. Het medische techbedrijf dat onderdeel van het samenwerkingsverband TechValley is, haalde vier opeenvolgende Gazelle Awards binnen. Deze prijs wordt door het Financieel Dagblad uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. RR Mechatronics richt zich op meetapparatuur voor bloedonderzoek. Alhoewel het bedrijf erg blij is met het binnenslepen van de prijzen, zit de trots met name in de nauwkeurigheid van de apparatuur. Zo wordt hard gewerkt om ziekenhuizen en laboratoria van over de hele wereld te voorzien van meetapparatuur uit Zwaag.

Masters of Measurement

Volgens Jan de Zoeten, research director van RR Mechatronics, is het stellen van een goede diagnose niet zo vanzelfsprekend als het lijkt: “Iedereen heeft recht op de juiste diagnose. Ons streven is om artsen zo goed mogelijk te helpen de juiste conclusies te trekken op basis van bloedonderzoek. We noemen ons Masters of Measurement omdat we er trots op zijn met relevante en juiste metingen aan een diagnose bij te dragen.” Door de toepassing van Smart Industry worden zo’n duizend buisjes bloed per dag met een robotarm opgepakt en verwerkt. Eén systeem heeft zelfs een bewegende baan die de bloedbuisjes langs alle instrumenten in het lab brengt. Deze toepassingen zijn ook erg gewild in het buitenland. “Apparaten en onderdelen gaan naar klanten over de hele wereld, maar met name China, Bangladesh en India zijn opkomende markten. Alles wat daar tot nu toe met de hand werd gedaan, wordt geautomatiseerd. Daar zijn dus heel veel apparaten tegelijk nodig, aldus De Zoeten.

Lees hier het volledige artikel

Over TechValleyTechValley

is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Binnen TechValley staan tien concrete, ambitieuze en zelfs baanbrekende innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De Smart Industry thema’s Data, Robotica & Vision, Predictive Maintenance en Smart Verdienmodellen vormen daarin de rode draad. Door de krachten te bundelen, samen op te trekken en te innoveren in TechValley, kunnen deze bedrijven hun producten, processen en diensten toekomstproof maken en daarmee hun koploperposities behouden of zelfs uitbouwen.

Project specificaties

Meetapparatuur: Nauwkeurigheid van de apparatuur speelt een belangrijke rol bij het stellen van de juiste diagnose.
Gewild in het buitenland: Robotarm die buisjes bloed oppakt, verwerkt en langs alle instrumenten in het lab brengt.

Meer inspirerende projecten