Veros Metaalwerken: Samenwerken biedt meer

Redactie Smart Industry
Smart Industry

Veros is een dynamisch familiebedrijf met veel ervaring in de toelevering van industriële onderdelen geproduceerd door middel van verspanende bewerkingen. Het bedrijf produceert voornamelijk machineonderdelen (enkelstuks en kleine tot middelgrote series) voor diverse branches.

De dynamiek van Veros komt onder meer terug in de manier waarop het bedrijf omgaat met digitalisering en Smart Industry. Zo wil het bedrijf grotendeels papierloos werken. Vele touchscreens worden hiervoor ingezet, die afbeeldingen in zowel 2D als 3D kunnen weergeven. Op deze manier hebben de mensen direct toegang tot alle informatie die nodig is. Verder kan er makkelijk ingezoomd worden op 2D- en 3D-tekeningen en worden details nog beter zichtbaar.

Detailplanning

Daarnaast is het systeem gekoppeld aan de detailplanning, waardoor de planning ook real time is. Dit houdt in dat de mensen hun tijden en werkzaamheden direct kunnen aanmelden en afmelden in het systeem, waardoor de planning continu actueel is. De problemen waar men tegenaan loopt in de productie worden door de desbetreffende medewerker direct genoteerd via het nieuwe systeem, zodat alles via één systeem is gekoppeld en ook makkelijk is terug te vinden.

Ook werkt het bedrijf met diverse robotcellen waardoor je 24 uur per dag kan draaien en zelfs enkelstuks kan automatiseren. De series en enkelstuks kunnen random door elkaar heen lopen. Een uitkomst, want dit scheelt veel handelingen en dus tijd. Door al deze verbeteringen worden de zoektijden en herstelkosten ook drastisch verminderd, aangezien je door de digitalisering en automatisering minder kans hebt om fouten te maken.

Voor de komende jaren gaat Veros kijken of het voor de verspaning een calculatieprogramma kan krijgen of ontwikkelen, waarbij door middel van het insturen van 3D-bestanden automatisch een offerte wordt gegenereerd. Zo kunnen klanten via de site van Veros of een portaal werk inschieten en, wanneer ze het een geschikte prijs vinden, hun opdracht ook meteen laten uitvoeren. Hierbij slaat Veros een aantal menselijke handelingen over, waardoor de lijnen korter en efficiënter zijn. Hoewel in deze transformatie veel tijd gaat zitten, geloven ze er bij Veros heilig in. Volgens Veros heeft dit zeker de toekomst.

Veros wil bij de ontwikkeling van deze manier van werken graag samenwerken met collega’s en klanten. Veros denkt hierbij aan onder meer een portal waarin diverse verspaners zitten. Wanneer Veros het niet kan produceren, kan een collega dat mogelijk wel en andersom. Belangrijk hierbij is dat iedereen elkaar vertrouwt: eenieder moet natuurlijk dezelfde kwaliteit en service bieden.

Project specificaties

2D & 3D: Zet touchscreens in waarbij details nog beter zichtbaar worden.
Robotcellen: 24/7 het produceren van series en enkelstuks,

Meer inspirerende projecten

thumbnail

Aebi Schmidt: Denken in klantoplossingen in plaats van in producten

Data & digitalisering

Aebi Schmidt ontwikkelt en produceert met de nieuwste technologieën machines en voertuigen voor gladheidsbestrijding, straatreiniging en park-/tuintechniek. Daarnaast geeft Aebi Schmidt advies en begeleiding voor de bedrijfsvoering van de gladheidsbestrijding en straatreiniging.

thumbnail

Van Raam Rijwielen

Automatisering

Van Raam produceert al haar fietsen in eigen huis, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de beste kwaliteitsproducten. Met goed opgeleid personeel, continu innoveren, een moderne productielijn en marktonderzoek maakt Van Raam fietsen die aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. Dankzij onder meer de samenwerking met TU Delft en de participatie in Innovar komt Van Raam tot een modern design en technisch hoogstaande fietsen.

thumbnail

247TailorSteel: Snel, flexibel en effectief

Big Data en AI

247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. De klanten maken gebruik van het 247TailorSteel-portaal, Sophia, om zo op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te bestellen.

thumbnail

Itter: Smart Industry betekent voor ons kennis delen

Mensen & teams

Itter in Hardenberg haalt het overgrote deel van zijn omzet uit het verspanen van aluminium producten en dan met name uit het nabewerken (frezen) van extrusieprofielen. Het bedrijf beschikt hiervoor over een modern machinepark. Een van de doelen van het bedrijf is enkelstuks te maken tegen de kosten van serieproductie, ofwel een one-piece-flow.

thumbnail

GS Metaal: Dankzij Smart Industry productiever

Data & digitalisering

GS Metaal BV is een innovatieve toeleverancier op het gebied van plaatbewerking, licht constructiewerk en machinebouw. Het bedrijf is actief in diverse marktsegmenten zoals voedingsindustrie, solar industrie en algemene industrie.