Smart Industry rapporten & publicaties

Belangrijke ontwikkelingen in de maakindustrie


thumbnail
thumbnail
icoon

Overzicht van diensten en faciliteiten in Zuid-Nederland

Smart Industry

Overzicht van diensten en faciliteiten van European Digital Innovation Hub in Zuid-Nederland.

thumbnail
icoon

Onderzoek: Aanbeveling circulariteit in de procesindustrie

Smart Industry

Dit onderzoek biedt waardevolle inzichten en aanbeveling voor bedrijven in de proces-, voedsel- en maakindustrie voor de wijze waarop een Circulair Product Paspoort (CPP) geïmplementeerd kan worden.

thumbnail
icoon

TNO Fieldlab Evaluatie 2020

Draagvlak voor innovatie

De jaarlijkse TNO fieldlab rapportage.

thumbnail
icoon

Evalauatie Smart Industry Dialogic

Continu verbeteren en innoveren

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft Dialogic de afgelopen 7 jaar Smart Industry in Nederland geëvalueerd. In dit rapport lees je wat ze vonden.

thumbnail
icoon

Haalbaarheidsstudie Smart Industry Fieldlab SPARK

Smart Industry
thumbnail
icoon

Kickoff NL-D Fieldlab: AI4DT

Smart Industry

Mis het niet om meer te weten te komen over deze unieke samenwerking op het gebied van Industrie 4.0 en registreer je gratis via onderstaande button. Het digitale evenement biedt ook de mogelijkheid om te netwerken met innovatieve partners uit beide landen.

thumbnail
icoon

Smart Welding Factory

Smart Industry

Jeroen Wevers is projectleider bij Stichting LAC Hengelo, een van de partijen achter het Fieldlab Smart Welding Factory. In deze publicatie verteld Jeroen Wevers over de geboorte van dit Fieldlab, lasrobots, onderwijs en waarvoor jij als mbk-ondernemer bij het Fieldlab Smart Welding Factory terecht kunt.

thumbnail
icoon

Helft ondernemers kent Smart Industry

Doelen behalen

De naamsbekendheid van Smart Industry is de afgelopen periode gegroeid. Inmiddels heeft de helft van de ondernemers wel eens van Smart Industry gehoord. Slechts een derde ziet ook kansen voor hun eigen bedrijf. Vooral ondernemers uit de industrie en ICT. Dat blijkt uit onderzoek dat KVK uitvoerde onder 1007 ondernemers in verschillende sectoren. Download het onderzoek door het formulier in te vullen.

thumbnail
icoon

DVCI-SI: 'Alles moet kloppen, van data en structuur tot samenwerking'

Data & digitalisering

Thomas Meulenbroek, student Data Science & Entrepreneurship verbonden aan JADS MKB Datalab, werkte mee aan het opzetten van een datadashboard voor leverancier van duurzame energie Mijnwater BV. Het ambitieuze project kreeg een duw in de rug dankzij het Data Value Center en voor Thomas was het een waardevolle leerschool. “Ik ben vooral trots dat ze er daadwerkelijk meerwaarde uit halen.”

thumbnail
icoon

Smart Industry Hub Zuid

Smart Industry

Smart Industry of ‘slimme industrie’ is de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Hierdoor ontstaan nieuwe manieren van produceren, businessmodellen en sectoren. Zowel wat het product betreft (specificaties, kwaliteit, ontwerp), als de hoeveelheid, grondstoffen en de levertijd.