Smart Industry rapporten & publicaties

Belangrijke ontwikkelingen in de maakindustrie


thumbnail
thumbnail
icoon

Smart Welding Factory

Smart Industry

Jeroen Wevers is projectleider bij Stichting LAC Hengelo, een van de partijen achter het Fieldlab Smart Welding Factory. In deze publicatie verteld Jeroen Wevers over de geboorte van dit Fieldlab, lasrobots, onderwijs en waarvoor jij als mbk-ondernemer bij het Fieldlab Smart Welding Factory terecht kunt.

thumbnail
icoon

Helft ondernemers kent Smart Industry

Doelen behalen

De naamsbekendheid van Smart Industry is de afgelopen periode gegroeid. Inmiddels heeft de helft van de ondernemers wel eens van Smart Industry gehoord. Slechts een derde ziet ook kansen voor hun eigen bedrijf. Vooral ondernemers uit de industrie en ICT. Dat blijkt uit onderzoek dat KVK uitvoerde onder 1007 ondernemers in verschillende sectoren. Download het onderzoek door het formulier in te vullen.

thumbnail
icoon

DVCI-SI: 'Alles moet kloppen, van data en structuur tot samenwerking'

Data & digitalisering

Thomas Meulenbroek, student Data Science & Entrepreneurship verbonden aan JADS MKB Datalab, werkte mee aan het opzetten van een datadashboard voor leverancier van duurzame energie Mijnwater BV. Het ambitieuze project kreeg een duw in de rug dankzij het Data Value Center en voor Thomas was het een waardevolle leerschool. “Ik ben vooral trots dat ze er daadwerkelijk meerwaarde uit halen.”

thumbnail
icoon

Smart Industry Hub Zuid

Smart Industry

Smart Industry of ‘slimme industrie’ is de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Hierdoor ontstaan nieuwe manieren van produceren, businessmodellen en sectoren. Zowel wat het product betreft (specificaties, kwaliteit, ontwerp), als de hoeveelheid, grondstoffen en de levertijd.

thumbnail
icoon

Gate2: dé innovatie hotspot voor smart industry in Midden-Brabant

Smart Industry

De Smart Industry hotspot Gate2 in Gilze en Rijen is gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van innovatieprojecten voor productietechnieken, simulatie en digitalisering. Met en voor het regionale mkb ontwikkelen en testen we hier samen met kennisinstellingen pilotprojecten en businesscases voor een slimme en duurzame industrie in Midden-Brabant.

thumbnail
icoon

Fieldlab Robotics

Smart Industry

Fieldlab Robotics is hét kenniscentrum voor bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden als het gaat om industriële robotisering. Kloppend hart van het Fieldlab is het Experience center in Roermond.

thumbnail
icoon

Data Value Center - Smart Industry

Smart Industry

Met een onafhankelijke en laagdrempelige aanpak helpen we de Nederlandse maakindustrie in te spelen op de zich snel ontwikkelende data-economie waarmee bedrijven hun concurrentiepositie kunnen versterken.

thumbnail
icoon

Fieldlab Breda Robotics

Smart Industry

Breda Robotics is een netwerk van roboticabedrijven, kennisinstellingen en het onderwijs. Wij richten ons op de toepassing van robotica en andere industrie 4.0 technologie en technieken voor het automatiseren van productie, maintenance en logistieke processen.

thumbnail
icoon

Smart Connected Supplier Network

Smart Industry

Smart Connected Supplier Network (SCSN) is een datastandaard die het uitwisselen van informatie in de toeleverketen efficiënter maakt, waardoor bedrijven makkelijker, sneller en betrouwbaarder data kunnen delen.

thumbnail
icoon

K3D - AddFab 3dmetalsfabricated

Smart Industry

Een 3D metaal print technologie en expertise centrum waarverdere stappen worden gezet naar de industrialisatie van 3D metaal printen.