Slimme producten

Smart Products Slimme producten zijn in staat om gegevens te verzamelen, op te slaan en kunnen met hun omgeving communiceren, bijvoorbeeld via het Internet of Things en 5G. Ze geven informatie over hun identiteit, eigenschappen en geschiedenis. Daarmee kunnen ze aangeven welke productieprocessen ze hebben doorlopen, hoe ze worden gebruikt en wanneer ze onderhoud nodig hebben. Principe Smart Products Het principe van een smart product is dat het slim is en informatie over hun productie en gebruik terug kunnen geven aan de gebruiker, eigenaar en/of producent functioneren. Vaak gaat het om producten met ingebouwde elektronica en software. Slimme producten zijn producten die gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en digitaal met elkaar zijn verbonden. Smart products zijn ontworpen op basis van minimale (levensduur)kosten in energie, materiaal en transport. Technologie Smart Products Slimme producten hebben ingebouwde intelligentie, eventueel met flexibele elektronica zodat ze met hun omgeving (gebruikers, maar ook remote beheerders) kunnen communiceren. Daarnaast zijn deze producten klantspecifiek (kapitaalgoederen) of zelfs ultra personalized (consumentenproducten). Ook zijn deze producten ontworpen voor hergebruik van componenten en flexibele (n=1) productie. Wat is Smart Products? - Ingebouwde intelligentie - Digitaal verbonden - Zeer klantspecifiek

Informatie

Inspiratie

Aan de slag

thumbnail

Ultra Personalized Products and Services

Smart Industry Fieldlab

Maatwerk waarbij een product precies naar jouw behoeften en wensen wordt gemaakt was altijd kostbaar. Maar door nieuwe digitale technologieën hoeft maatwerk niet meer onbetaalbaar te zijn. 3D-scannen, slimme sensoren, 3D-printen, internet en datascience maken het mogelijk om producten steeds sneller en goedkoper op maat te maken. Interessante producten zijn bv kleding, schoenen, medische hulpmiddelen en helmen. De vraag is daarbij steeds, voor welke (niche) producten is het (economisch) interessant om deze personalised te produceren in plaats van in verschillende maten aan te bieden?

thumbnail

Technologies Added

Smart Industry Fieldlab

De Fieldlab partners werken samen om het productiesysteem steeds slimmer en efficiënter te maken. De ambitie is om enkelstuks producten te produceren voor de kostprijs van serieproductie. Dat kan alleen door het gebruik van flexibele computer-aided manufacturing systemen en robotisering. Technologies Added richt zich vooral op productie van producten met ingebouwde in-telligentie (‘smart products’) zoals slimme armaturen, laadpalen, producten voor smart homes, medische- en energieproducten.

thumbnail

CNC-Consult & Automation: Kies voor slimme oplossingen

Big Data en AI Academy

CNC-Consult is gespecialiseerd in servicegerichte verkoop van CAD-software, CAM-software, CAI-software, gereedschap-beheer, PDM (Productie Data Management), Planning en MES. Innovatieve producten die worden gecombineerd met praktijkgerichte ondersteuning van ervaren consultants.