Circulair ondernemen met economisch rendement, hoe?

LIOF
Circulair ondernemen
/

De wereld verandert in hoog tempo. We staan voor grote maatschappelijke opgaven: de totstandkoming van een samenleving die slimmer, duurzamer en gezonder is. In een context van milieudruk op onze aarde, de toenemende schaarste van grondstoffen in de industrie en een groeiende invloed van technologie.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

  • Hoe ga je om met stijgende grondprijzen, strengere wet- en regelgeving en met klanten die duurzaamheidseisen hebben.

  • Hoe pas je dit toe in jouw bedrijfsvoering en wat moet je daarvoor veranderen in je bedrijf?

  • Hoe combineer je jouw bijdrage aan een duurzame samenleving met economisch rendement?

Daar gingen Annemoon Borst (LIOF), Remon Plummen (Rabobank), klimaatdeskundige Helga van Leur en ondernemers Leo Schraven van Cooloo en Bas Latten van Cyclups met elkaar over in gesprek. Helga van Leur neemt je vanuit de actuele situatie rondom klimaatverandering mee in de kansen voor duurzaamheid en de impact van ons gedrag. De noodzaak van circulair ondernemen wordt haarscherp neergezet en er worden mooie voorbeelden geschetst van duurzaam ondernemen mét economisch rendement.

Heb je vragen, of wil jij met jouw maakbedrijf ook graag aan de slag met circulair ondernemen? De partners van Smart Industry Hub Zuid helpen je graag verder. Ontdek waar jouw kansen liggen en plan vrijblijvend een adviesgesprek in met:

Video details

Lengte video: 01:02:09
Bron: Circulair ondernemen met economisch rendement, hoe?

Meer video’s