Skip to content

Garden of Kairos

Garden of Kairos is een community van bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties die samenwerken om de digitale transformatie in de maakindustrie tot een succes te maken. Ons uitgangspunt is dat je daarvoor moet samenwerken. Onze focus is op Twente en Oost-Nederland, maar we staan ook open voor deelnemers buiten deze regio.

Garden of Kairos

De uitdaging

De digitale transformatie is dé uitdaging van dit moment voor de maakindustrie. De digitale transformatie maakt het mogelijk om nieuwe concurrerende producten en nieuwe services aan te bieden aan steeds veeleisender klanten en om daarmee omzetgroei te realiseren. Ook helpt deze transformatie om verduurzaming, reductie van het gebruik van grondstoffen en van CO2-uitstoot te realiseren. Tegelijk is het een grote uitdaging voor bedrijven om de digitale transformatie tot een succes te maken. Het is een breed werkterrein waarop allerlei keuzes te maken zijn, terwijl bedrijven kampen met een tekort aan personeel en tijd en middelen altijd beperkt. Onze oplossing: doe het samen, leer van elkaar hoe het moet én niet moet. Dan gaat het sneller en efficiënter, maak je de juiste keuzes én het is veel leuker om er samen aan te werken.

De werkwijze

In Garden of Kairos richten we ons op drie kernthema’s voor succes van de digitale transformatie. 1) We werken aan de enablers voor de digitale transformatie, de nieuwe technieken 2) We werken aan nieuwe bedrijfs- en waardemodellen, zoals de overgang van producten naar serviceproducten. 3) We onderzoeken de impact ervan voor mens, organisatie en samenleving.

In onze visie is de menselijke factor doorslaggevend voor succes. Deze aandacht is wat Garden of Kairos onderscheidt van andere initiatieven en platforms.

We bieden onze leden de hele route om de digitale transformatie succesvol te doorlopen: van inspiratie (bespreken praktijkcases, workshops, masterclasses) naar exploratie (samen werken aan pilots, prototypes) naar plannen (in samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen) naar gezamenlijke projecten (mogelijk ook met subsidie).

De resultaten

Onze roots liggen in het eerdere Field Lab “De Garden” en de succesvolle samenwerkingsprojecten rond Product Lifecycle Management en Extended Product Lifecycle Management daarin. We bouwen voort op de resultaten daaruit.

Inmiddels hebben we samen verschillende inspirerende workshops en sessies gehad en onze “reisgids” met onze thema’s uitgewerkt. Hieraan gaan we de komende jaren concreet verder werken.

Garden of Kairos neem deel aan andere platforms zoals CLIC-IT. Zo geven we nog meer vorm aan ons uitgangspunt dat je moet samenwerken en van elkaar kunt leren.

Contactgegevens

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Contactpersoon