Skip to content

De noodzaak van Condition Based Maintenance bij Itho Daalderop

Bron: Innius

In de productiefaciliteit van Itho Daalderop in Tiel, Nederland, waar producten variëren van complexe warmtepompen tot eenvoudige ventilatiekleppen, is de overstap naar ordergestuurde productie gemaakt. Deze flexibele aanpak heeft de behoefte aan betrouwbare productiefaciliteiten vergroot.

Productiemanager Richard van Gelder benadrukt het belang van betrouwbaarheid: "On demand produceren betekent dat geen enkele week hetzelfde is ... maar ik kan zeggen dat ik tussen 8.000 en 12.000 producten per week produceer in allerlei productvarianten." In deze dynamische omgeving is een correctieve onderhoudsstrategie niet meer toereikend. De oplossing: Condition Based Maintenance (CBM) mogelijk gemaakt door Innius.

Condition Based Maintenance (CBM)

Virtuele sensoren en dashboards voor real-time inzicht

Itho Daalderop koos voor de implementatie van Innius om CBM uit te voeren. Dit platform past zich aan de specifieke behoeften van gebruikers aan. CBM met Innius omvat het opstellen van regels voor zowel fysieke als virtuele sensoren, waardoor waarschuwingsmeldingen worden geactiveerd. Bijzonder is dat Itho Daalderop, gezien de nabijheid van het onderhoudsteam tot de productielijn en het ontbreken van mobiele apparaten, ervoor koos om virtuele sensoren via dashboards op grote schermen te tonen, zowel op de productievloer als in het kantoor van de technische dienst.

CBM in de praktijk: Een veranderende werkrelatie

Bij Itho Daalderop heeft CBM niet alleen geleid tot een efficiënter onderhoudsproces maar ook tot een verandering in de werkrelatie tussen productie- en onderhoudsteams. Dashboards bieden dieper inzicht in de status van de productielijn en het gedrag van de machines. Hierdoor kunnen potentiële problemen worden vastgesteld voordat ze tot uitval leiden. Gerard van Gelderen, Control Engineer, benadrukt de voordelen: "We kunnen problemen zien voordat het productieteam ze ziet, waardoor we sneller kunnen reageren op storingen of storingen die eraan komen."

Condition Based Maintenance (CBM)

Voordelen van CBM: Verkleinen van downtime en verbetering van betrouwbaarheid

CBM heeft de afhankelijkheid tussen productie- en onderhoudsteams verminderd. Onderhoud kan nu indien mogelijk buiten productie-uren worden gepland. Hierdoor kunnen ze de Mean Time To Repair verkleinen en de Mean Time Between Failure verlengen. Richard van Gelder benadrukt het belang van gepland onderhoud: "Ik wil gepland onderhoud, geen ad-hoc onderbrekingen; want dan wordt mijn leverbetrouwbaarheid onzeker."

In essentie heeft Itho Daalderop met CBM en Innius niet alleen efficiënter onderhoud bereikt maar ook een fundament gelegd voor verdere optimalisatie in een dynamische productieomgeving. Lees hier het oorspronkelijke artikel: innius.com/nl/klantreferentie-itho-daalderop/condition-based-maintenance

INNIUS-logo_02_TEAL_BLUE-RGB-750px-wide

 

We kunnen problemen zien voordat het productieteam ze ziet, waardoor we sneller kunnen reageren op storingen of storingen die eraan komen."