Skip to content

Financiële regelingen voor het opleiden van personeel

Leren, ontwikkelen en opleiden
Skills

Onze jacht naar kennis gaat onverminderd door. Ondanks deze leercultuur schiet het opleiden van personeel er vaak bij in. Terwijl dit de meest voor de hand liggende manier is om nieuwe vaardigheden in een organisatie te integreren. Om de drempel hiervoor te verlagen zijn financieringsregelingen een uitkomst. Zowel voor mkb’ers als opleiders en samenwerkingsverbanden.

Regelingen voor leren en ontwikkelen

Er bestaan verschillende regelingen vanuit de overheid waarmee je een vergoeding van de opleidingskosten ontvangt:

Maar er zijn meer initiatieven. Zo vind je op de website van Wij zijn Katapult meer financieringsregelingen die je ondersteunen met het opleiden en omscholen van personeel. Hier kun je met de filter selecteren met welk type organisatie je een subsidie aan wilt vragen en welke doelstelling jullie met de samenwerking willen bereiken.

Naar de financieringsregeleing van Katapult

Gratis opleidingstrajecten

Naast deze regelingen zijn er ook mogelijkheden, wanneer je aangesloten bent bij een brancheorganisatie, om gratis opleidingen of kennissessies te volgen.

Teqnow logoZo biedt Teqnow (het kenniscentrum van Metaalunie) mkb ondernemers in de industrie cursussen en evenementen die helpen om succesvoller te zijn met innovatie, technologie en productiviteit. Deelname hieraan is voor leden van Koninklijke Metaalunie en deelnemers van Teqnow kosteloos. Bekijk hier het uitgebreide aanbod van Teqnow.

SMA logoDe Smart Makers Academy biedt verschillende verkorte leertrajecten aan met een Technohubsubsidie van A+O Metalektro. Hiermee is het mogelijk om in een korte tijd verschillende soorten smart skills te ontwikkelen en arbeidsproductiviteit te verhogen onder andere op het gebied van:

  • 3D printing
  • Smart Maintenance
  • Succesvol samenwerken in de keten
  • Lerende organisatie ontwikkelen
Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts