Skip to content

Windeck Shipfloors neemt volgende digitale stap

Dit artikel is een bijdrage van Datawerf

Datawerf, een digitaliseringsprogramma gesteund door Digitalzh (de Zuid-Hollandse European Digital Innovation Hub), heeft onlangs een succesvolle opdracht afgerond voor Windeck Shipfloors. Dit programma, speciaal ontworpen voor maritieme ondernemers, stelde twee experts beschikbaar om de online marketingstrategie en -content van de webshop van Windeck Shipfloors te verbeteren. Datawerf financierde 66% van de kosten en moedigt andere maritieme bedrijven aan om ook deel te nemen aan het programma.

Datawerf: Digitalisering en subsidie voor de maritieme sector

Datawerf richt zich specifiek op de maritieme en maakindustrie, en helpt ondernemers met data en digitalisering. Het programma biedt oplossingen voor uitdagingen zoals personeelsbehoud, stabiele inkomstenstromen en prestatiemanagement. Dominique Nieuwpoort, Digitaal verbinder Maritiem & Haven bij Digitalzh, zegt: “Wij zijn op een missie om vooral maritieme mkb-bedrijven te helpen met een succesvolle digitale transformatie. We ondersteunen hen bij het ontwikkelen en implementeren van digitale innovaties, waarbij we niet alleen naar de techniek kijken, maar ook naar strategie, marketing en organisatie. Ondernemers krijgen zes weken lang, twee dagen per week ondersteuning van geselecteerde experts, waarvan twee derde van de kosten wordt vergoed door ons.”

Windeck Shipfloors-Pacific-Oak

De case van Windeck Shipfloors

Windeck Shipfloors, een specialist in scheepsvloeren, werkte zes weken lang samen met twee experts: Jan-Hein Reeringh van The Maritime Marketeer en Mariëlle Meijwes van Threequarters. Danny Voerman, oprichter en Managing Director van Windeck Shipfloors, kwam via een ondernemersdag in contact met het Datawerf-programma. “Tijdens de lockdowns werden we geconfronteerd met veranderende internationale prijsverschillen en inefficiënties in ons salesproces. Personeelstekorten waren ook een probleem. We zagen kansen om onze vloeren via een webshop te verkopen, zonder installatie. Datawerf maakte dit mogelijk met hun subsidie,” aldus Danny.

Sales Manager Nery Moreira Garcia voegt toe: “Met de webshop kunnen klanten snel en makkelijk scheepsvloeren en toebehoren bestellen, wat zorgt voor een efficiënter salesproces. Hoewel de webshop technisch goed is, moesten we onze klanten nog aan de nieuwe manier van bestellen laten wennen. De experts van Datawerf hielpen ons met strategische inzichten en praktische tips, zoals social prospecting.”

Danny vervolgt: “We hebben nu een uitgebreid plan met prioriteiten, kanalen, media en acties dat de hele customer journey omvat. Met The Maritime Marketeer hebben we experts gevonden die zowel inhoudelijk als strategisch sterk zijn. Ze begrepen onze markt snel en door klantinterviews kregen we extra inzichten die we nu in ons commerciële proces implementeren.”

Toekomstige mogelijkheden met Datawerf

Het Datawerf-programma staat open voor andere maritieme mkb-bedrijven die hulp nodig hebben bij digitale vraagstukken, zowel technisch als commercieel. Dominique Nieuwpoort benadrukt: “Of je nu een technisch of commercieel digitaal vraagstuk hebt, Datawerf heeft de mensen en middelen om je probleem op te lossen. We staan klaar om maritieme bedrijven te helpen met hun digitale transformatie.”

Digitalzh-header-datawerf

 

We hebben nu een plan waar alles in zit. Prioriteiten, kanalen, media, acties etc.; een strategie die alle fases van de customer journey beslaat en die we nu zelf weer verder oppakken met ons marketingbureau en webbouwer.

Meer weten?

Lees in het artikel Online marketing inzetten in de technologische industrie meer over de manier waarop je binnen technologische industrie marketing op een gedegen manier kan inzetten om de branding van het bedrijf en het salesproces te ondersteunen.