Skip to content

Kleinbedrijf laat vergroening los

Bron: Algemeen Dagblad

Het verduurzamen van de economie stokt, vooral vanwege problemen bij kleine bedrijven die vastlopen in uitzoek- en papierwerk, aldus de Rabobank. Uit hun jaarlijkse onderzoek blijkt dat kleine bedrijven afhaken in de omslag naar een duurzame economie, terwijl middelgrote en grote bedrijven verbeteringen laten zien. 

Een derde van de ondernemers ziet de noodzaak van verduurzaming niet in. Kleine bedrijven hebben moeite met transparante ketens en eerlijke prijzen, mede door de hoeveelheid administratief werk. Om de economie te verduurzamen, is de betrokkenheid van kleine bedrijven cruciaal.

De Rabobank pleit voor meer beschikbare kennis en financiering. Ondernemers klagen ook over de onduidelijke koers van de overheid, wat investeringen bemoeilijkt. Ondanks de uitdagingen vinden veel ondernemers verduurzaming belangrijk. Voor meer informatie, zie het volledige artikel.

De grootste struikelblokken voor het kleinbedrijf in de verduurzaming zijn het realiseren van transparante toeleveringsketens en het berekenen van eerlijke prijzen, waarbij ze tegen een aanzienlijke hoeveelheid administratief werk en een concurrerend nadeel op de internationale markt aanlopen.
Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry