Skip to content

Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) geeft eerste dreigingsrapport uit

Iets meer dan een jaar na de start van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) is de stichting erin geslaagd om een dreigingsbeeld uit te geven voor de hightech- en maakindustrie. Het is voor het eerst dat een dergelijk dreigingsrapport voor deze sector beschikbaar is.

Aan het rapport - in opdracht van het CWB - gemaakt door haar partner FalconForce, is een half jaar gewerkt. Behalve bureau-onderzoek en interviews, hebben partijen als het Digitaal Trust Center en de politie medewerking verleend om een zo compleet mogelijk beeld te scheppen.

Met het cyberdreigingslandschap verwacht het CWB volop gesprekstof aan te leveren over cyberveiligheid van ondernemers. Met name in het midden- en kleinbedrijf laat deze nog te wensen over. Volgens het rapport zijn de grootste beperkende factoren prioriteit, budget en middelen. Zo wordt tekort gedaan aan het feit dat een veilig en veerkrachtig bedrijf een ijzersterk verkoopargument is.

Concl_Dreigingsrapport.jpg

Wilt u een (drukwerk)exemplaar van het Cyber Dreigingslandschap ontvangen? Ga naar de contactpagina op de website van het Cyber Weerbaarheidscentrum en laat uw gegevens achter.

Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts