Skip to content

RIONED Innovatieprijs 2024 voor Neolithic met baanbrekende 3D-geprinte rioolputten

Dit artikel is een bijdrage van EDIH Digital Hub Noordwest en Neolithic

Neolithic, de toonaangevende 3D-betonprint startup, heeft afgelopen februari de RIONED Innovatieprijs 2024 in ontvangst genomen. Deze prijs wordt toegekend aan de meest innovatieve bijdragen op het gebied van stedelijk waterbeheer. Neolithic heeft de onderscheiding verdiend voor hun baanbrekende 3D-geprinte betonnen rioolputten, waarbij hun project voor de Jacob Catskade in Amsterdam met bijna zestig procent van de stemmen als winnaar uit de bus kwam.

202304512-DV-CATSKADE-PUT-39223-HIGHRES-fixed

 

Chris Aerts,  oprichter van Neolithic presenteerde de innovatieve case rondom de 3D-geprinte rioolputten, die in nauwe samenwerking met Dura Vermeer gedurende ruim twee jaar is ontwikkeld, tijden de RIONEDdag afgelopen februari.

printen1

Neolithic startte in de herfst van 2022 met de productie en doorontwikkeling van de revolutionaire rioolputten, in samenwerking met Waternet en de Gemeente Amsterdam. De primeur voor de stad Amsterdam vond plaats in mei van dit jaar, toen zij als eerste gemeente ter wereld 3D-geprinte rioolputten op de Jacob Catskade plaatsten voor de afvoer van hemelwater.

202304512-DV-CATSKADE-PUT-39223-HIGHRES-fixed

Deze innovatieve technologie biedt aanzienlijke voordelen, zoals razendsnelle productie en levering, resulterend in aanzienlijk kortere doorlooptijden. Dankzij deze technologische aanpak is het mogelijk gebleken om de levering en installatie van rioolputten binnen een week te realiseren. Neolithic's 3D-geprinte rioolputten zijn niet alleen een efficiënte oplossing, maar ook een precieze en on-demand oplossing voor moderne stedelijke uitdagingen.

Team foto enhanced

Neolithic is verheugd over de erkenning en beschouwt de RIONED Innovatieprijs 2024 als een waardevolle bekroning op anderhalf jaar hard werken. Het enthousiasme van doorgewinterde experts op het gebied van riolering en waterbeheer bevestigt niet alleen de noodzaak van deze innovatie maar toont ook aan hoezeer deze wordt gewaardeerd in de branche.

Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry