Laat jouw producten opschalen en redesignen door 30 HvA-studenten

HvA
Continu verbeteren en innoveren

Wil jij jouw product gratis redesignen, of opschalen naar serieproductie, maar ontbreekt tijd of kennis? Er staan 30 studenten van de Hogeschool van Amsterdam klaar van de opleiding Engineering, die je graag een handje op weg helpen. In 20 weken ontwikkelen ze een geïntegreerd ontwerp, inclusief detail engineering.

Na 12 succesvolle projecten in de afgelopen jaren is het ook dit jaar weer mogelijk voor bedrijven om in te schrijven. De studenten onderzoeken welke (metaal-en kunststof-) productietechniek het beste past bij jouw product en kijken met jouw technische eisen naar optimalisatie in functionaliteit, kosten en produceerbaarheid, waarbij modulariteit speciale aandacht krijgt. Ze worden hierbij gecoacht door een professioneel team van productontwikkelaars, producenten en docenten.

Verschillende mogelijkheden

Zo kun je bijvoorbeeld jouw huidige product opschalen voor grotere afzet aantallen en kiezen voor een andere productietechniek. Of wil je de haalbaarheivan een product laten uitzoeken. Of je bruist van nieuwe productideeen die je graag zou willen laten uitwerken. Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld behuizingen met kunststof delen, zoals een afstandsbesturing van een kraanwagen, een behuizing voor een meetinstrument of een multifunctioneel opvouwbaar frame met kunststof delen. Het kost je slechts één manweek investering en het levert vier manjaren aan inspanning op.

Meld je snel aan!

De studenten volgen de afstudeerrichting Industrial Design Engineering die gericht is op het ontwikkelen van producten voor serie-/massaproductie. Aanmelden voor deze unieke kans kan tot uiterlijk 22 januari 2021. Meld je aan door een bericht te sturen naar M.L.Barends@hva.nl o.v.v. “ilio”. Het project loopt van februari-juni 2021.