Skip to content

Lancering van het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland


Op 4 april jongstleden werd tijdens ZIE 2024 het langverwachte Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland officieel gelanceerd. Dit initiatief, gericht op het versterken van de digitale beveiliging binnen de sector, markeert een belangrijke stap voorwaarts in de bescherming van bedrijven tegen cyberdreigingen.

BBFEEF2D-7DE7-46EC-AAFF-2D0FDC472F1D

Het Cyberweerbaarheidscentrum heeft als voornaamste doel om bedrijven binnen de maakindustrie te ondersteunen bij het waarborgen van hun digitale veiligheid. Dit omvat niet alleen bedrijven actief in de productie, maar ook handel en toeleveringsketens. Door de lancering van dit centrum kunnen deze bedrijven nu aansluiten en profiteren van praktische begeleiding en advies om zowel hun IT- als OT-beveiliging te versterken.

Het Cyberweerbaarheidscentrum is niet alleen een lokale inspanning. Het is mede geïnitieerd door vooraanstaande bedrijven zoals Boers & Co, Hittech, Batenburg Techniek, Lely, Koninklijke Metaalunie, FME, InnovationQuarter, Hi Delta en Security Delta. Deze bedrijven hebben de risico's waarmee de sector wordt geconfronteerd erkend en nemen actief deel aan het centrum om de digitale veerkracht in de regio te vergroten.

Belangrijk is ook de nadruk op samenwerking en verbinding. Het Cyberweerbaarheidscentrum werkt nauw samen met andere initiatieven zoals Cyberweerbaarheidscentra Brainport, FERM & Greenport, het Centrum voor Veiligheid & Digitalisering (CVD), De Haagse Hogeschool, Cyber Resilience Netherlands (Cyber Resilience Netherlands Programme) en Cyber Network Drechtsteden, DigitalZH, Provincie Zuid-Holland, Economic Board Zuid-Holland, MRDH, Digital Trust Centre en RVO. Deze samenwerking voorkomt versnippering en vergroot de algehele impact.

Het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland is een veelbelovend initiatief dat niet alleen de digitale veiligheid van bedrijven binnen de maakindustrie zal verbeteren, maar ook een solide basis legt voor samenwerking en kennisuitwisseling in de regio. Kijk voor meer informatie op: cwmaakindustrie.nl 

Op de hoogte blijven van het Smart Industry nieuws?

Ontvang al onze
laatste updates

aanmelden voor nieuwsbrief Smart Industry