Skip to content

Oktober staat in het teken van cybersecurity

In heel Europa start op 1 oktober de jaarlijkse bewustwordingscampagne van de European Cyber Security Month (ECSM). Dit jaar is het motto van de campagne 2019:”Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid!”. Binnen de Smart Industry wordt er gewerkt met slimme inzet van ICT waarbij machines slim worden aangestuurd en in verbinding staan met elkaar. Dit geldt niet alleen voor fabrieken, maar ook tussen bedrijven en klanten. Hier is dus ook sprake van een gedeelde cybersecurity verantwoordelijkheid. De onderstaande tips en activiteiten geven u gelijk de middelen om vandaag nog aan de slag te gaan met cybersecurity.

Hoe Cyberveilig bent u?
Een voldoende niveau van cyberveiligheid in producten, processen en in de keten is een absolute basisvereiste om te ondernemen en samen te werken. Om hierbij te helpen is de Cyber Security Scan Smart Industry opgesteld. Met deze gratis scan krijgt u inzicht in de cyberveiligheid van uw organisatie en ontvangt u adviezen om de digitale weerbaarheid van uw organisatie te vergroten, namelijk organisatie en management, interactie met systemen en technologie. Klik hier voor de scan.

Smart Industry werkt samen met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport en Cybersecurity Centrum Maakindustrie. Beide centra zijn gericht op de maakindustrie in heel Nederland en verzorgen cybersecurity advies op maat voor ondernemers die stappen willen maken met hun cyberveiligheid. Het Cybersecurity Centrum Maakindustrie heeft samen met cybersecurity professionals een risico-scan ontwikkeld. Deze weerbaarheidsanalyse is gericht op de alle cybersecurity facetten (mens, techniek en organisatie) waar ondernemingen in de maakindustrie mee te maken krijgen. Door de risico-scan krijgen ondernemers inzichten in hun sterke kanten en waar nog aandachtspunten liggen rondom cybersecurity. Klik hier voor de CSCM risico-scan.

Zelf aan de slag met Cybersecurity
De afgelopen maanden zijn er op diverse locaties door het land een gratis workshop over cybersecurity en sensor data delen georganiseerd. De workshop gaat in op Internet of Things data verzamelen met moderne PLC, Python programmering, de OPC-UA standaard en gebruikers, systeem en netwerk cyber security zoals firewall rules om productieprocessen en equipment cyber veilig te houden. In de workshop gaan gebruikers zelf aan de slag met deze systemen en ervaren zelf wat het is om gehackt te worden en hoe ze zich daar tegen beveiligen. We kijken terug op een aantal succesvolle workshops en zijn voornemens om ze in 2020 weer te organiseren. Bent u ook in de workshop geïnteresseerd? Houd onze website in de gaten of neem contact op met info@smartindustry.nl.

Bescherm uzelf tegen cybercriminaliteit
Veel bedrijven zitten midden in de transitie naar Smart Industry. Systemen zijn steeds meer met elkaar verbonden en machines kunnen dankzij deze verbinding slim aangestuurd worden, maar zijn daarmee ook kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. Liesbeth Holterman, adviseur cybersecurity, vertelt in onderstaande video’s hoe u cyberaanvallen kunt voorkomen.

Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts