Skip to content

Workshop Circulaire maakindustrie

Op 23 juni 2022, tussen 13:30 - 16:30 wordt er een (kosteloze) workshop Circulaire maakindustrie georganiseerd bij Mikrocentrum in Veldhoven. Deze workshop is speciaal voor maakbedrijven die hun organisatie klaar willen maken voor de toekomst en concrete stappen willen zetten met circulair ondernemen. De initiatiefnemers: Circular Value Center, Smart Industry Hub Zuid, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Provincie Noord-Brabant nodigen u van harte uit om deel te nemen.

Maakbedrijven zetten steeds meer in op levensduurverlenging van hun producten. Steeds vaker worden producten uit de markt retour genomen, producten en onderdelen gerefurbished en opnieuw verkocht. Leveranciers kunnen hierin een rol spelen als re-supplier. Weet u al welke business kansen er liggen voor uw organisatie en voor uw toeleveranciers? En weet u al wat dit betekent voor het ontwerp van onderdelen? en de samenwerking in de keten?

Tijdens de workshop circulaire maakindustrie krijgt u inzicht in de kansen voor uw eigen bedrijf. Hierbij staat de combinatie tussen het creëren én behouden van economische (nieuwe omzet/ lagere kosten) en waarde centraal.

In vijf stappen van verspilling naar businesskansen

In vijf stappen leert u samen met collega-bedrijven tijdens de workshop: 

 • Momenten van verspilling in uw eigen keten om te draaien naar nieuwe businesskansen;

 • Ook leert u hoe circulaire product- ontwerpstrategieën en businessmodellen op een praktische wijze zijn toe te passen;

 • U leert met circulaire principes uw concurrentiekracht te vergroten en nieuwe waarde te creëren voor zowel uw eigen bedrijf als voor uw klanten.

Aan het einde van de workshop hebben de deelnemers concrete handvatten om een volgende stap te zetten. De kosteloze workshop begint om 13.30 uur en we sluiten de middag af met een netwerkborrel om 16:30.

Programma Workshop Circulaire Maakindustrie

13:30 - Aanvang

 • Welkom, kennismaking, introductie workshop

 • Introductie circulaire economie en best practices toeleveranciers in de maakindustrie

 • Pressure Cooker stap 1 en 2: keten onder de loep; van waardeverlies naar businesskans

 • Introductie circulaire businessmodellen

 • Koffie en plenaire discussie

 • Pressure Cooker stap 3: toepassing businessmodellen

 • Introductie circulaire ontwerpstrategieën

 • Pressure Cooker stap 4: toepassing ontwerpstrategieën

 • Afronding: groep pitches en plenaire discussie ‘eerste stap’

16:30 Borrel en netwerken

Kosteloos aanmelden

U kunt zich hier kosteloos aanmelden.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de workshop, of kunt u helaas niet deelnemen maar zou wel graag in gesprek willen gaan met een expert over welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met: Marieke Huis in ’t Veld (Email: mhuisintveld@bom.nl, Tel. nr. +31 (0)6 52607323) of kijk op: https://www.smartindustry.nl/cvc/

Wij kijken er naar uit om u fysiek te mogen ontvangen bij Mikrocentrum in Veldhoven op 23 juni.

Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts