Cool Industries, Pathema en Ericsson: Slim beheer van koeltorens en waterbehandelingsinstallaties

Redactie Smart Industry
Industrial IoT

Cool Industries ontwikkelt de meest duurzame en energie-efficiënte koeltorens en verdampingscondensors. Het bedrijf richt zich op de complete levenscyclus van zijn installaties, van ontwikkeling tot plaatsingen en van onderhoud tot vervanging.

Cool Industries, Pathema en Ericsson zijn op initiatief van Midpoint Brabant/Gate2 een samenwerking aangegaan. Doel hiervan is om aan te tonen dat de duurzame waterbehandelingsinstallaties van Pathema in combinatie met gesloten koeltorens en verdampingscondensors van Cool Industries de nieuwe standaard kunnen worden voor de industrie. Ericsson verzamelt, visualiseert en analyseert de data die de koeltoren en waterbehandeling in de Cloud plaatst. Door deze metingen te analyseren en op basis daarvan ingrepen te doen, ontstaat wat ook wel Condition Based Maintenance wordt genoemd.

Verbeteringen

Met deze innovatieve techniek kunnen nieuwe businessmodellen ontstaan die de bedrijfszekerheid, energie-efficiëntie en duurzaamheid van deze installaties in de industrie verbeteren. Inmiddels zijn in de Cloud de eerste resultaten te lezen van het online meten van de prestaties van de koeltoren en waterbehandelingsinstallatie. De eerste opzet van het dashboard is werkend en nu wordt beoordeeld of de data ook de juiste informatie levert.

De eerste resultaten zijn positief: er wordt waterbesparing gerealiseerd, er is geen verbruik van waterbehandelingschemicaliën, de beschikbaarheid van de installatie is hoog en de operationele en onderhoudskosten zijn gedaald. Dit alles is bewerkstelligd met een industrieel datacommunicatienetwerk en dataverzamelingsplatform op basis van narrowband IT.

Sinds begin januari 2019 is ook een innovatief bacterie-meetstation van Microlan aangesloten op de installatie. Deze installatie meet het aantal bacteriën in het koelwater, om te monitoren of de schadelijke legionellabacterie mogelijk aanwezig is. De volgende fase is gericht op het omzetten van de data naar bruikbare informatie en het ontwikkelen van een businessmodel.

Project specificaties

Data verzamelen, visualiseren en analysere: Data verzamelen, visualiseren en analyseren
Ingrepen doen aan de hand van dat: Ingrepen doen aan de hand van data
Data verzamelen in clou: Data verzamelen in cloud
Nieuwe businessmodellen ontwikkele: Nieuwe businessmodellen ontwikkelen

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Naam: Susanne van der Velden
Functie: Program Manager Smart Industry & Artificial Intelligence
Tel: 0622663479
E-mail: susanne.van.der.velden@smartindustry.nl

Ontdek hoe uw bedrijf ook mee kan doen

Smart Industry Implementatieagenda 2018 - 2021

roadmap
Download roadmap
thumbnail