In september van start: De Smart Makers Academy

Redactie Smart Industry
Leren, ontwikkelen en opleiden

De landelijke overheid, FME en Metaalunie zetten in op digitalisering via de Smart Industry Agenda. ‘Smart Industry’ of slimme industrie is de verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen, mensen en organisaties. De wereld van IT komt de wereld van OT (operational technologie) tegen.

Op veel plaatsen wordt er gesproken over digitalisering en de noodzaak van een leven lang leren. Veelal zijn dit technische en IT gerelateerde competenties. De digitale economie geeft veel kansen, maar zonder investeren in de juiste competenties, kennis en vaardigheden kom je niet verder of, nog erger, doe je niet meer mee. Om bedrijven en organisaties uit het onderwijs, de bouw, zorg, water en energiesector en onderhoudssector hierbij te ondersteunen is er nu de Smart Makers Academy! Een samenwerking van Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone en diverse opleiders.

Start in september met een leven lang leren! 

De Smart Makers Academy gaat in september van start met een uniek 'corona-proof' concept voor een leven lang leren! Een vakman, teamleider of docent gunt zichzelf vaak geen tijd om nieuwe kennis op te doen in langdurige opleidingstrajecten. En dat hoeft ook niet met ons uniek metrolijn concept! De Smart Makers metro voert je langs diverse ‘korte’ stops waar je in online webinars jouw kennis van digitale slimme technologie kunt vergroten. Jij kunt voor deze unieke try-out een ticket kopen voor slechts 400 euro excl. btw. Daarmee heb je toegang tot alle webinars, workshops én tot het unieke Taste The Future event op 12 en 13 januari 2021 waar je de ontwikkelingen ook echt kunt proeven, ruiken en voelen!

Stel jouw eigen route samen of kies uit een van de voorgeprogrammeerde routes: zorg en welzijn, bouw en architectuur, ict en infrastructuur, economie of innovatiemethoden/coach. Elke route start met een kick-off op 28 september en eindigt via het Taste The Future event met een certificaat van deelname aan de Smart Makers Academy.

Van september tot januari maak je in 3 maanden via online webinars kennis met diverse moderne technologieën. In een introductiesessie per technologie bekijken we aan de hand van praktische voorbeelden van bedrijven hoe de technologie wordt toegepast. In de vervolgsessies bieden we masterclasses en praktische tips om jouw kennis van het onderwerp te vergroten. De onderwerpen die o.a. de revue passeren zijn Robotica, 3D-printing, Internet of Things, Virtual Reality, kunstmatige intelligentie en innovatiemethoden.

Aanmelden of meer informatie over bijvoorbeeld het programma, klik hier!

Smart Makers Education

De Smart Makers Academy is een onderdeel van de Smart Makers Education. Dit is een samenwerkingsverband dat samen met partners uit bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen werkt aan:

  • Jongeren te enthousiasmeren voor beroepen in de ICT en techniek.
  • Het trainen van docenten en leerkrachten.
  • Het ontwikkelen van onderwijscurriculum aan de hand van 21e-eeuwse vaardigheden in combinatie met de nieuwste technieken.
  • Het verbeteren van de doorstroom van vmbo naar mbo naar hbo.
  • Het koppelen van jong talent aan bedrijven.
  • Het ontwikkelen van nieuwe innovatieve didactische werkvormen zoals makathons in het onderwijs. 

Meer informatie over smart Makers Education, klik hier