Specifiek voor Maakbedrijven in Overijssel: voucher voor digitalisering en circulaire bedrijfsvoering

Koninklijke Metaalunie
Subsidies

Provincie Overijssel wil mkb-ondernemers stimuleren structureel met digitalisering en circulariteit aan de slag te gaan. Daarom wordt ook in 2023 navolging op de mkb-voucher digitalisering een regeling opengesteld. Dus: wilt u werk maken van digitalisering of uw productieproces circulair inrichten? Of beide? Dan kunt u tot maximaal 20.000 euro subsidie ontvangen!

Door mkb bedrijven in de Overijsselse industriesector met de voucher te ondersteunen om stappen te zetten op het gebied van digitalisering en circulair ondernemen wordt bijgedragen aan een toekomstbestendige maakindustrie. De regeling sluit aan op de bestaande faciliteiten van EDIH BOOST Robotics EastNL en het CIRCO project van de provincie Overijssel waar Koninklijke Metaalunie consortiumpartner in is. 

Wie komen er in aanmerking?

Alle bedrijven die werkzaam zijn in de industriesector in Overijssel en meer dan twee voltijd mensen in dienst hebben kunnen een subsidie aanvragen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat je als bedrijf voor de digitaliseringsactiviteiten een EDIH assessment laat uitvoeren door een van de EDIH makelaars. Voor de circulaire activiteit is het verplicht een CIRCO track te volgen of deel te nemen aan de werkplaats circulair ondernemen. Kijk hiervoor op de websites van EDIH BOOST Robotics EastNL en het CIRCO project.

Voor welke activiteiten kan ik subsidie aanvragen?

Als Overijssels maakbedrijf kunt u maximaal € 10.000,-- euro subsidie aanvragen voor de volgende digitalisering activiteiten:

  • Het digitaal koppelen van het aanbod, bedrijfsvoering en verkoop;

  • Optimaal beheren en gebruiken van data in de onderneming en het verkrijgen van actueel inzicht op diverse lagen in de organisatie;

  • Digitaal archiveren en digitaal op orde brengen van bedrijfsinformatie;

  • Het toepassen of verbeteren van Enterprise Resource Planning (ERP) of Manufacturing Execution System (MES) computerprogramma;

  • Het automatiseren van productieprocessen door integrale toepassing van industriële automatisering en robotisering;

Voor de circulaire activiteit kunt u maximaal € 10.000,-- subsidie aanvragen voor advies en ondersteuning. Dit kan ingezet worden om op een innovatieve wijze producten of diensten te ontwikkelen die bijdragen aan een circulaire economie. Denk hierbij aan het hergebruiken van grondstoffen, het verminderen van afvalstromen, het verlengen van de levensduur van producten en het stimuleren van deeleconomieën.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de EDIH assessment en makelaars, CIRCO track actieplan, of het stappenplan uit de werkplaats circulair ondernemen? Kijk dan op https://boostsmartindustry.nl/nieuws/subsidie-digitale-en-circulaire-industrie-overijssel. Meer weten over de voorwaarden van de regeling? Ga dan naar de provinciale website.

De regeling blijft open tot en met 30 november 2024 17.00 uur.

Bron: BOOST