3D Medical

Fieldlab 3D Medical ontwikkelt oplossingen voor gepersonaliseerde zorg door middel van digitalisering van de chirurgie met technologieën zoals workflow ontwikkeling, 3D Imaging, 3D (bio) Printing, AI, Computer navigatie en Robotica. Dit doet zij in samenwerking met partners.

De gezondheidszorg gaat nog vaak uit van standaarden, die gebaseerd zijn op de gemiddelden van populaties. De toepassing van gepersonaliseerde zorg, waarbij het individu en zijn of haar klachten centraal staan, is echter in opmars. Het fieldlab wil deze gepersonaliseerde zorg verder aanjagen door middel van digitalisering van de chirurgie met 3D technologie zoals 3D Imaging, 3D (bio) Printing, AI, Computer navigatie en Robotica. Deze ontwikkelingen kunnen de gezondheidszorg fundamenteel veranderen.

De Fieldlab partners verwachten dat binnen enkele jaren aanzienlijke vooruitgang kan worden geboekt op het gebied van de digitalisering van de chirurgie. De resultaten en de risico’s van operaties voor de patiënt zullen verbeteren omdat de chirurg (in overleg met de patiënt) zich dankzij 3D digitale visualisatie technieken beter kan voorbereiden en dankzij ondersteuning door 3D digitale operatie technieken de operatie beter kan uitvoeren.

Het Fieldlab 3DMedical organiseert samenwerking door middel van innovatieprojecten en daarmee geeft het toegang tot onderzoeksfaciliteiten, studenten en wetenschappers bij onder andere de volgende faciliteiten: het 3D Medical lab van UMC Utrecht, de Biofabrication Facility van het UMC en Universiteit Utrecht, het onderzoekslab en de werkplaats van Hogeschool Utrecht resp. Stichting ProtoSpace.

De multidisciplinaire aanpak van de Fieldlab partners resulteert in projecten met Proof-of-concepts, die zowel op medische als technische haalbaarheid zijn getoetst. Deze kunnen vervolgens bij de ketenpartners tot wasdom komen en via hen op de markt worden gebracht.

Bezoekadres

Heidelberglaan 11, 3584 CS, Utrecht

Contactpersonen

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Jacob Alkema
jacob@protospace.nl
Foto contactpersoon
Patrick van Veenendaal
patrick.vanveenendaal@hu.nl

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs