SAM | XL

SAM | XL bevindt zich op de TU Delft Campus. Het brengt de kennisbasis van TU Delft Aerospace Engineering, TU Delft Robotics Instituut, TNO Industry, de Industry Partners die de sectoroverschrijdende samengestelde supply chains omvatten en Automation Suppliers samen om automatiseringsprocessen te versnellen.

SAM | XL (Smart Advanced Manufacturing XL) is een onderzoekscentrum voor samenwerking waar technologie wordt ontwikkeld en gedemonstreerd voor geautomatiseerde productie van grote lichtgewicht composietonderdelen voor vliegtuigen, windturbineschoepen, ruimtevaartuigen en maritieme toepassingen. Het collaboratieve onderzoekscentrum is opgezet als een stichting zonder winstoogmerk onder financiële steun van de TU Delft.

SAM | XL is bezig met het opzetten en uitbreiden van automatiseringsapparatuur op industriële schaal die toegankelijk is voor haar partners voor onderzoek, demonstratie en risicovrije technologie voorafgaand aan opschaling. Daarnaast genereert het centrum door middel van relevante projecten kansen voor studenten van de nabijgelegen universiteiten en hogescholen om hun carrière in slimme productie op gang te brengen en het personeel te worden dat onze Future Factories draagt.

Bezoekadres

Rotterdamseweg 382, 2629HG, Delft

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Kjelt van Rijswijk
k.vanrijswijk@tudelft.nl

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs