TValley

In het Fieldlab TValley werken machinebouwers, maakbedrijven, systeem integrators, toeleveranciers, engineers en kennisinstellingen samen aan een radicaal doel: first time right development en de toepassing van mechatronische systemen.

Doel is om is de ontwikkelkosten van nieuwe systemen met minimaal 15% te verlagen en de doorlooptijd met 30% te verminderen. Dit wil het Fieldlab bereiken door een duidelijke focus op de ontwerpmethode (systems engineering) en modulaire mechatronische bouwblokken (modular robotics) .

T-Valley bouwt voort op het eerdere initiatief Mechatronica Valley Twente. Mede dankzij dit initiatief kent de regio Twente een sterk mechatronica netwerk met bedrijven als Demcon, Bronkhorst en Boessenkool. Spil in het web is de hogeschool SAXION. Vanuit het Mechatronica lectoraat organiseert Dirk Bekke vraaggestuurd onderzoek naar Smart Industry toepassingen. De vraagsturing komt van een groep van inmiddels 13 bedrijven uit de regio. Vraagsturing wordt niet alleen met de mond beleden. Bedrijven investeren zelf in het actief ontwikkelen van kennis en delen deze kennis vervolgens over de projecten heen. Voor bedrijven kan dat heel waardevol zijn. Bekke: “Je bent als expert in dit vakgebied binnen een bedrijf heel snel de enige die die kennis heeft. In T-Valley kun je met experts van andere bedrijven kennis uitwisselen”.

Een belangrijke rol in het Fieldlab is er voor de docent-onderzoekers van de hogeschool. Zij zorgen voor een constante stroom van studenten voor de 15 projecten die er inmiddels lopen op gebied van Robotica, Mechatronica, Automated Guided Vehicles (AGV’s), Smart Industrial Systems en Systems Engineering. Inmiddels werken er zo’n 15 tot 20 personen voltijds aan de projecten van het fieldlab met een totale omvang van ongeveer 5 miljoen Euro.

Bezoekadres

Postbus 500, 7500AE, Enschede

Contactpersoon

Voor vragen, of meer informatie, neem vrijblijvend contact op met:

Foto contactpersoon
Steven van Roon
Programmamanager TValley
steven@tvalley.nl

Aan de slag

Ontdek ook andere smart industry fieldlabs